http://www.AutoOnderdelen24.BE

zondag, 19 november 2017 19:46

MU15 1 VC Geel winnen derby tegen VC Retie

Dit weekeinde stond een echte streekderby op het programma in de reeksen Meisjes U15 regionaal. VC Geel kwam vanaf de eerste punten sterk uit de startblokken. Met gerichte opslagen, mooi opgebouwd combinatiespek en aanval liet het jeugdige talent van Geel de buren uit Retie niet in de wedstrijd komen. Eerste set was voor de thuisploeg: 25-18

Zelfde spelbeeld in set 2: 25-20. In een altijd moeilijke derde set lieten de Geelse meisjes zich niet verleiden tot minder speelkwaliteit. Setstanden van de derde set vertellen voldoende: 25-15 En met een 3-0 overwinningen nemen zij in de rangschikking afstand van de tweede in het klassement.

Tiège trad aan met hoog geklasseerde B-spelers en was te sterk voor de eerste herenploeg van Geelse TTC. Nu is reeds duidelijk dat de reeks van tweede nationaal zeer homogeen samengesteld is en iedereen van iedereen kan winnen.

De eerste wedstrijden gaven aan dat de Waalse ploeg over meer mogelijkheden beschikte dan Geelse TTC A. Enkel Kristof Leysens kon voor twee winstpunten zorgen voor de rust en Danny Gesquière voor één. Toch speelde Kristof Van Reusel en Tom Aerenhouts zeer verdienstelijk, maar winnend afsluiten zat er niet in. Na de pauze ging Tiège op zijn elan verder. Enkel Kristof Leysens en Tom Aerenhouts konden nog één zege afdwingen. De partij voor de man van de match ging naar de Tiège speler Jordan Lejeune, B0 geklasseerd. Hij klopte Kristof Leysens – B2 geklasseerd – in vier sets. Het werd uiteindelijk 5-11 in het voordeel van Tiège

Geelse TTC B behaalde een verdiend gelijkspel net niet en moet de koppositie in eerste provinciaal overlaten aan Merksplas. Maar de voorsprong op de achtervolgende ploegen blijft vier punten zodat er verder kan gedroomd worden van promovering naar landelijke.

Een strijd om de titel, niet meer of niet minder, werd deze ontmoeting. Het zag er lang goed uit voor Geelse TTC. Stefan Horemans en Nico D’Aes klopten direct de twee kopspelers van Merksplas en de zege van Koen Bertels zorgde voor een 3-0 voorsprong. Merksplas reageerde en kwam terug tot 3-2. Nico D’Aes verzilverde een vierde winstpunt door in een bel te winnen met 13-11. Helaas verloor Koen Bertels zijn tweede partij met 10-12 in een vijfde en beslissende set. Ivan Camps won de laatste partij vóór de rust wel, zodat met een hoopvolle 5-3 voorsprong kon gepauzeerd worden. De twee punten voorsprong behouden was het devies voor de Gelenaren. Het lukte aanvankelijk door een derde zege van Nico D’Aes. Maar dan gebeurde het. Ivan Camps verloor in een bel met 11-13 en Merksplas egaliseerde tot 6-6. Stefan Horemans won na een lange afmattende partij nog wel in een bel met 13 – 11, maar wat Nico D’Aes, Koen Bertels of Ivan Camps in hun laatste partij nog probeerden, winnen zat er niet meer in. Het werd 7-9 in het voordeel van Merksplas

ASV Geel won met 4-0 van Châtelet. De Geelse doelpunten werden gemaakt door Hoefnagels, Zaidi, Karadayi en Christiaens.

Voor de match gaf Dr. Luc Colemont een lezing over darmkanker. De actie 'Laat je niet buitenspel zetten door darmkanker' was een initiatief van ASV Geel en richtte zich naar ondernemers uit Geel en de Kempen. Ten voordele van de vzw 'Stop darmkanker' werd een tombola georganiseerd, een pronostiek gehouden en een gesigneerde voetbaltrui van Yannick Carrasco geveild.

Nu wordt op de facebookpagina van ASV Geel het gesigneerde voetbaltrui van AS Roma speler Radja Nainggolan geveild. Je kan bieden tot en met donderdag 30 november 18u. De opbrengst gaat volledig naar het project "Stop darmkanker" van Dr. Luc Colemont. De hoogst biedende krijgt de shirt van Nainggolan overhandigd door zijn broer Manuel. Het startbod is 250 euro.

Gerelateerde video

zondag, 19 november 2017 14:25

Saunacomplex Hezemeer in Nederlandse handen

Het saunacomplex "Hezemeer" in Laakdal werd overgenomen door de Nederlandse groep International Wellness Resorts. Die baat in eigen land al 7 wellnesscentra uit en is op zijn beurt eigendom van de Spaanse groep Aspro. De huidige manager Michel Peeters blijft ook na de overname manager van het complex. Ook de naam "Hezemeer" blijft. Voor de klanten van het saunacomplex verandert er niets. Alleen dat de parking snel gaat uitgebreid worden. De nieuwe eigenaar diende hiervoor een vergunning in.

Zaterdag rond 10u ontstond brand in de keuken van het Chinese restaurant Hu Bin in de Schoolstraat in het centrum van Meerhout. De uitbaters van het restaurant wisten zich tijdig uit de voeten te maken toen de brand in de keuken ontstond. Ze woonden in hetzelfde huis. Zij bleven ongedeerd, maar werden uit voorzorg even naar het ziekenhuis overgebracht. Waarschijnlijk is de oorzaak een kortsluiting. Het vuur en de hitte vernielden een groot deel van de benedenverdieping. Ook de bovenverdieping liep ernstige rook- en waterschade op. In de twee aangrenzende woningen werden tijdens en kort na de brand sterk verhoogde CO-waardes gemeten, maar die bewoners konden na uitvoerige verluchting naar hun huis terugkeren.

Langs de Geelseweg rijden nog altijd fietsers tussen Gerheze en Gerheiden. Het Olense gemeentebestuur laat weten dat het niet toegelaten en zelfs zeer gevaarlijk is. Veel automobilisten schrikken als er plotseling een onverwachte fietser opduikt. Sommige fietsers hebben zelfs een slechte verlichting, waardoor ze 's morgens en 's avonds nauwelijks zichtbaar zijn. Een veilige omleiding voor fietsers werd voorzien langs het jaagpad. In de werfzone bevinden zich ronddraaiende graafmachines, werftractoren en vrachtwagens. Als de situatie ongewijzigd blijft gaan de agenten controles uitvoeren, dit enkel voor de veiligheid van de fietsers en die van de andere weggebruikers. 

zaterdag, 18 november 2017 15:24

Gewonde bij aanrijding centrum Winkelomheide

Een persoon raakte gewond bij een aanrijding tussen twee wagens. Het ongeval gebeurde vrijdag rond 15u30 in het centrum van Winkelomheide.

Een man van 56 uit Geel werd veroordeeld tot zes maanden celstraf voor de diefstal van een kettingzaal en een jerrycan. De man liep al celstraffen op voor internationale drugshandel. Vorig jaar in april had hij in Kasterlee een kettingzaag en een jerrycan gestolen. De man beweerde dat hij het werktuig in de berm van de weg had zien liggen. Een getuige zag hem over een omheining klauteren. Ook stond een ladder tegen de afsluiting.

De veroordeling volgt binnen de vijf jaar nadat hij 4 jaar geleden door het hof van beroep in Antwerpen werd veroordeeld tot 30 maanden. De rechter hield rekening met zijn ernstig strafregister en de staat van wettelijke herhaling waar hij zich in bevindt

De scholen van het MPI Oosterlo starten met het project 'Digitaal leren, ook ik kan dat'. Dankzij de steun van het Digital Belgium Skills Fund kan het MPI kinderen met een verstandelijke beperking toegang bieden tot het gebruik van deze technologie en zo hun leermogelijkheden vergroten. Digitaal leren is ook voor kinderen met een verstandelijke beperking zeer belangrijk. Het biedt hen heel wat mogelijkheden om spelenderwijs hun cognitieve capaciteiten verder te ontwikkelen. Dankzij de visuele verduidelijking op het scherm kunnen meer kinderen hieraan participeren. Door het gebruik van beelden worden oefeningen en spelletjes concreter en duidelijker, waardoor het ook de stress verlaagd bij het leren. Deze tools geven begeleiders eveneens de mogelijkheid om te differentiëren onder de kinderen afhankelijk van hun kunnen en noden. De activiteitendienst van MPI Oosterlo trekt dit project door. Ze leren kinderen en jongeren gecontroleerd omgaan met computers tijdens hun vrije tijd. Dankzij dit project gaan er heel wat deuren open voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en worden hun digitale vaardigheden verder ontwikkeld, wat heel belangrijk is in onze digitale samenleving.

vrijdag, 17 november 2017 16:42

Inbrekers aan de slag op de Markt

In de nacht van woensdag op donderdag sloegen dieven een raam aan de achterkant van een woning stuk op de Markt in Geel. Ze doorzochten vervolgens de woning en gingen er vandoor met geld.