http://www.AutoOnderdelen24.BE

Vanaf 1 september trekken weer duizenden kinderen en jongeren naar de scholen in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Ook dit jaar houdt de politie extra verkeerstoezicht in de schoolbuurten, langs groten invalswegen en op drukke kruispunten in de zone. Buiten het gewone toezicht door de wijkagenten wordt het extra toezicht gespreid over alle scholen in de hele zone en dit gedurende het hele schooljaar. Een veilige schoolomgeving is niet alleen een zaak van de politie. De inspanning en aandacht van (groot)ouders, kinderen, jongeren en de scholen is hierbij ook onontbeerlijk. De aandachtspunten bij dit toezicht zijn te snel rijden, correct parkeren, gordeldracht, het juist gebruik van kinderzitjes en het rijgedrag van fietsers. Dit toezicht kadert in de actie ‘Veilige schoolomgeving’. Door extra politiemensen in te zetten voor verkeerstoezicht, wil de politiezone de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen verhogen. Er gaat zowel preventief als repressief worden opgetreden.

Het Geelse detacheringsbedrijf Tormans opende onlangs zijn vierde vestiging in Vlaanderen in Zwijndrecht. Van hieruit wil het ondernemingen in de Antwerpse haven bedienen. Tegelijk telt het bedrijf zo’n 300 openstaande vacatures. Tormans levert technische profielen aan meestal grote bedrijven voor langdurige opdrachten. Denk aan ingenieurs, projectmanagers en andere specialisten. Naast het hoofdkantoor in Geel beschikt het Kempense bedrijf over filialen in Vilvoorde, Melle en sinds kort ook in Zwijndrecht.

dinsdag, 30 augustus 2016 23:47

Op stap met de gids: Geel in WOII

De stadsgidsen fietsen op zondag 4 september met je mee langs wegen waar 70 jaar geleden de Britse soldaten oprukten om het centrum van Geel te bevrijden. Op 5 september 1944 waren er al Britse verkenners doorgedrongen tot in de Kempen aan het Albertkanaal. De Britse 50ste Northumbrian Divisie kreeg op 6 september de opdracht om de actiezone tussen Antwerpen en Beringen te hernemen in de richting van Nederland en verkoos het Albertkanaal in Geel, meer bepaald in Stelen, over te steken. Op zondag 10 september begon de aanval op het centrum en ontbrandde de strijd op de Stelenbaan. Langs beide kanten vielen er vele doden en gewonden. Op 13 september stelde men bij dageraad met verbazing vast dat er geen enkele Duitser in het centrum meer te bespeuren was. Leer je graag meer over Geel in WOII? Kom op 4 september om 14u naar Toerisme Geel voor deze interessante fietstocht door de tijd.


meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

85% van de gecontroleerde bestuurders hield zich aan de snelheidslimiet. Het afgelopen weekeinde voerden agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere snelheidscontroles met interceptie uit. Dit wil zeggen dat overtreders onmiddellijk achterna kunnen gereden worden en aan de kant gezet. In totaal werden 2728 bestuurders gecontroleerd en de controles gebeurden in de drie gemeenten van de politiezone, zowel in de bebouwde kom als in de zone 70. Bij de keuze om overtreders al dan niet onmiddellijk aan de kant te zetten, focusten de politieagenten op jonge bestuurders en buitenlanders. Chauffeurs die hun rijbewijs minder dan twee jaar hebben, riskeren sneller hun rijbewijs in te moeten leveren. Buitenlanders moeten hun boete onmiddellijk betalen.

Tom Boonen maakte dinsdag bekend dat volgend jaar de Scheldeprijs utzonderlijk in Mol start. Hiermee neemt Tom in zijn thuisgemeente eervol afscheid van zijn fietscarrière. De Scheldeprijs is dan ook meteen Boonen zijn laatste koers op Belgische bodem.  Drie dagen na afloop van de Scheldeprijs wordt Parijs-Roubaix zijn laatste wedstrijd als beroepsrenner. De eerste woensdag van april start de Scheldeprijs in het centrum van Mol om nadien een grote ronde van 50 à 60 kilometer af te leggen. Daarna volgt een passage door het Molse centrum om dan vanuit Lichtaart het oorspronkelijk traject van de Scheldeprijs op te pikken en koers te zetten richting Schoten. De concrete details over de exacte startplaats en het juiste parcours moeten nog verder uitgewerkt worden. De Scheldeprijs is de oudste Vlaamse wielerklassieker die traditioneel plaatsvindt op de woensdag tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Het startschot vindt normaal gezien plaats aan het MAS in Antwerpen, de aankomst ligt in Schoten. De Scheldeprijs is een wedstrijd voor spurters. Tom Boonen won twee keer. Marcel Kittel is sinds vorig jaar recordhouder met vier zeges.

dinsdag, 30 augustus 2016 14:29

Jong hondje gevonden in Ten Aard

In de nacht van maandag op dinsdag is een Chihuahua gevonden op de Turnhoutsebaan tussen Ten Aard en de Roerdompstraat. De Reu is nog jong en van kleur Blue Merle. De hond is gechipt maar geen eigendom meer van de persoon waarop het geregistreerd staat. Ken je de eigenaar van de hond of is het jouw hond bel dan An Vanhoof op 0473/55.38.02 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 30 augustus 2016 01:09

Politie vindt drugs bij huiszoekingen

100 gram speed, twee xtc tabletten, 120 ml vloeibare xtc en 60 gram marihuana werden aangetroffen bij huiszoekingen in Geel en Meerhout afgelopen zaterdag. De agenten kregen hulp van een drugshond. De agenten hielden ook nog eens grondige drugscontrole op verschillende plaatsen in het centrum van Geel. Verschillende personen werden hierbij gecontroleerd, maar er werd niets gevonden.

Greg Van Avermaet, de gouden medaille winnaar in het wegwielrennen op de Olympische spelen, wordt uitgedaagd door Gelenaar Berny Vander Veken, lid van Special Olympics. Hij is een topsporter met een verstandelijke handicap en wil het graag opnemen tegen Greg in dezelfde sport.  Met de campagne wil Special Olympics België sociale inclusie promoten door reguliere atleten en atleten met een verstandelijke beperking samen aan het sporten krijgen in hetzelfde team, zodat ze hun trainingen en sportieve ervaringen kunnen delen.  Want samen trainen en sporten zorgt voor wederzijds begrip en wakkert vriendschappen aan. Unified spelen haalt het beste uit de atleet naar boven. In de Verenigde Staten bestaan overigens al competities waar sporters zonder en met verstandelijke beperking het speelveld delen. En dat is ook concreet het opzet van de campagne die  via de sociale media op gang werd getrokken. De Special Olympics-atleet wilt echt met Van Avermaet op de fiets. De campagne kadert in de doelstelling van Special Olympics Belgium om tegen 2020 maar liefst 20.000 Belgische atleten met een verstandelijke beperking aan het sporten krijgen. Naast Van Avermaet krijgen ook zwemmer Timmers, voetballer Dembelé, tennisster Yanina Wickmayer, oud-basketbalspeler Thomas Van Den Spiegel en een reeks andere sporters nog een uitdaging in hun ‘brievenbus’.

Op woensdag 21 september wordt de 1/16 finale in de Croky Cup gespeeld in het Leunenstadion. ASV Geel lootte Standard uit. De Gelenaars wisten zich zondag te plaatsen voor de 1/16 finale met een 0-1 winst tegen Winkel Sport.  Kenneth Kerckhofs maakte het enige doelpunt van de wedstrijd door een strafschop om te zetten.

 

Momenteel zijn de voorbereidingen aan de gang voor de installatie van slimme camera's of ANPR camera's op de Grote Steenweg in Geel. Ook de toegangswegen van en naar het op- en afrittencomplex van Ham worden binnen korte tijd onder camerabewaking gezet op de Meerlaerstraat in Laakdal en op de Meerhoutstraat in Ham. Een ANPR camera leest de nummerplaten van voorbijrijdende voertuigen en vergelijkt ze onmiddellijk met bestanden van gestolen nummerplaten, op te sporen voertuigen en ze kunnen ook op het vlak van verkeer gebruikt worden voor niet verzekerde en niet gekeurde voertuigen. Deze camera's worden onder meer in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout ingezet in de strijd tegen inbrekers. In de meldkamer van de politie krijgt men telkenmale een signaal als er een gestolen wagen of gezocht voertuig opgemerkt wordt. Zij sturen patrouilles aan om het voertuig te onderscheppen en te controleren. Elk jaar wordt het cameranetwerk verder uitgebreid. Nu staan er al 'slimme' camera's op enkele toegangswegen van en naar de op- en afrittencomplexen Geel-West en Geel-Oost. De eerste camera's staan in Geel op de Antwerpseweg en Winkelom en in Laakdal op de Nijverheidsweg en Hezemeer.