http://www.AutoOnderdelen24.BE

ASV Geel wist zich te plaatsen voor de volgende ronde van de beker van België. De Gelenaars wonnen op het veld van Royal Entente Acren Lessines met 3-5.

zaterdag, 19 augustus 2017 17:53

Inbrekers slaan toe op de Markt

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout kreeg vrijdagavond rond 19.30u een melding van een inbraak op de Markt van Geel. Bewoners van een appartementsgebouw hadden vastgesteld dat onbekenden het slot van de toegangsdeur naar hun flat hadden geforceerd om binnen te geraken. Het is niet duidelijk of de indringers ook iets meegenomen hebben.

zaterdag, 19 augustus 2017 17:25

Meerhout wil stoppen met roken

Meerhout start in januari volgend jaar de campagne 'Meerhout stopt met roken'. In de schoot van 'Vlaanderen stopt met roken' wil de kattengemeente via groepssessies zoveel mogelijk rokers overtuigen om het roken te laten, en hen via workshops te leren hoe ze dat stap voor stap kunnen doen. Die rookstopcursus bestaat uit een algemene infosessie, gevolgd door acht groepssessies onder begeleiding van een tabakoloog.

Nogal wat rokers willen stoppen met die kwalijke gewoonte, maar slagen daar op hun eentje niet in. Door samen in groep de stap proberen te zetten, blijkt uit ervaring dat de motivatie groter is. Tijdens de Kattenfeesten op het dorpsplein kregen de bezoekers informatie over de aanpak, de gezondheidsaspecten van (stoppen met) roken, en het financiële voordeel dat het laten van sigaretten met zich mee brengt.

Vanaf 1 september gelden er nieuwe afspraken in Kasterlee met betrekking tot de signalisatie bij evenementen. De gemeentelijke technische dienst sluit de evenementenzone af en plaatst de signalisatie, zowel op gemeentelijke als op gewestwegen. De organisator zorgt voor het terug vrijmaken van het openbaar terrein waarronder rijbaan, fietspad en voetpad.

vrijdag, 18 augustus 2017 21:12

MUG St-Dimpnaziekenhuis betrokken bij ongeval

De MUG van het Sint-Dimpnaziekenhuis botste vlak voor middernacht van donderdag op vrijdag op een motorrijder in Laakdal. De MUG draaide rechtsaf en de motorrijder kon hem niet meer ontwijken op het kruispunt van de Nieuwe Baan met Achter de Bergen. De motorrijder, een jongen van 22 uit Kasterlee, raakt lichtgewond. De MUG was op weg naar een interventie en had niemand aan boord.

vrijdag, 18 augustus 2017 21:08

Pidpa spoelt zijn waterleidingen in Olen

Pidpa begint waterleidingen in Olen te spoelen vanaf eind augustus of begin september. De werken nemen enkele maanden in beslag. De bewoners van de betrokken woningen worden minstens drie werkdagen voor aanvang verwittigd. De werken zijn nodig om de kwaliteit van het drinkwater op lange termijn te blijven garanderen. Drinkwatermaatschappij Pidpa raadt af om tijdens de spoelwerkzaamheden water af te nemen om te vermijden dat opgewoelde deeltjes in de binneninstallatie terecht komen.

Auteur Raf Willems waagt momenteel zich aan een fietstocht voor het goede doel om het boek van oncologe Manon Huizing te promoten. De vrouw, die intussen zelf kanker heeft, vergezelde hem donderdag in Geel. Huizing mocht tien jaar geleden in het St-Dimpnaziekenhuis een nieuwe afdeling Oncologie starten. Ze zag honderden patiënten in haar praktijk passeren, waaronder Raf Willems.

Een informeel gesprekje over het schrijven van boeken kreeg anderhalf jaar geleden plots een vervolg. Manon Huizing speelde op aanraden van patiënten al langer met het idee om haar visie op oncologie en kanker uiteen te zetten. Toch is het boek 'Passie voor de Patiënt. Werken met kanker', vooral het verhaal van haar patiënten. Maar de getuigenissen van 16 patiënten in het boek spreken ook de gezonde lezer heel sterk aan. Toch straalt uit hun verhalen vooral een positieve kracht.

Manon Huizing startte een facebookpagina waarop ze mensen raad geeft of op hun vragen antwoord. Om aandacht te vragen voor het boek en de ziekte onderneemt Raf Willems deze dagen een fietsbenefiet. Hij legt met zijn schoonbroer Nik Wuyts 500 km af tussen zijn woonplaats Nijlen, de stad Geel en Baarn in Nederland. De woonplaats van de oncologe. Hij verkoopt onderweg het boek en de auteursrechten ervan staat hij af aan het nieuwe kankeronderzoekfonds in Antwerpen.

Woensdagnamiddag reed een auto twee fietsers uit Geel aan op de Reppelsebaan in Scherpenheuvel-Zichem. Een vrouw van 35 uit Geel reed met haar driewieler op het fietspad richting Westelsebaan. Haar vader reed met zijn fiets achter haar. De vrouw kwam met het linkerachterwiel naast het fietspad terecht en kwam ten val. Haar vader probeerde haar te helpen en is ook gevallen. Op dat ogenblik kwam een auto aangereden en de bestuurster van de wagen kon een aanrijding met de fietsers niet meer vermijden. De fietsers liepen lichte verwondingen op.

donderdag, 17 augustus 2017 20:05

Geelse bib stopt met uitlenen van CD's

De Geelse bibliotheek stopt vanaf 1 januari volgend jaar met het uitlenen van cd's. De jongste tijd bleef de uitleenbeurten van cd's dalen. De bib heeft een uitgebreide collectie van boeken en dvd's waar nu geen plaats voor is. Zijn gaan uitgestald worden in de plaats van de cd's. Wil je nog eens je favoriete bib-cd horen en ze later meekrijgen. dan kijk je in de bib catalogus of jouw favoriet er nog tussenstaat en laat je het weten aan de bib. Tot het einde van dit jaar draait de bib op bepaalde tijdstippen de keuze van de bibbezoeker. Als dank voor je tip mag jij deze cd later mee naar huis nemen. Je kan dit via mail laten weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zet in de mail zeker ook je adres erbij.

Op sociale media wordt gewaarschuwd voor een verdachte wagen in Meerhout met twee mannen erin. Ze bellen enkel aan bij huizen waar geen beweging is en zijn blijkbaar zeer agressief als je hen aanspreekt. De twee mannen verplaatsen zich met een Mercedes SUV met de nummerplaat 1 SND 439. Mocht je de wagen opmerken, dan mag je altijd de politie waarschuwen. Zij zijn op de hoogte.