http://www.AutoOnderdelen24.BE

Drie minderjarigen en één meerderjarige werden woensdagnamiddag betrapt op het bezit van verdovende middelen op het rode fiets- en wandelpad in de buurt van de randparking aan de Stationsstraat. Eén van de minderjarigen had ook veel cash geld op zak en had bovendien attributen bij die kunnen wijzen op het verhandelen van verdovende middelen. De meerderjarige had buiten verdovende middelen ook een aanzienlijke som cash geld op zak. De politieagenten namen de aangetroffen goederen en cash geld in beslag. De nodige processen-verbaal werden opgesteld. De controle gebeurde tijdens een patrouille van twee collega's van het wijkteam en twee collega's van het interventieteam van de politiezone.

vrijdag, 30 september 2016 14:15

Werken Heidebloemstraat in laatste fase

Begin oktober starten de rioleringswerken vanaf Rozendaal tot Fabrieksstraat, als de Heidebloemstraat tussen Rozendaal en Stationsstraat afgewerkt is. De rijweg van Heidebloemstraat wordt in het deel vanaf Rozendaal tot Fabrieksstraat volledig opgebroken. De aanleg van de riolering duurt vermoedelijk tot half november. Daarna volgt de heraanleg van de rijweg, parkeerplaatsen en stoepen. Deze werken duren tot het einde van dit jaar. De planning kan wijzigen door slechte weersomstandigheden. Tijdens de werken geldt in Fabriekstraat dubbelrichting.

In de andere straten geldt vanaf deze fase terug de normale verkeerssituatie:

enkelrichting in Rozendaal tussen Stationsstraat en Heidebloemstraat
verkeer vanuit Stationsstraat naar Rozendaal via Heidebloemstraat
Pallo enkelrichting van zodra de aansluiting met Heidebloemstraat klaar is

Eind november of begin december is de aanplanting van het groen ter hoogte van het kruispunt Heidebloemstraat - Rozendaal gepland.

Na het verlies tijdens het openingsweekend tegen titelkandidaat Zoersel in eerste divisie (1-3) maken de dames van VC Geel zaterdag de dichts mogelijke verplaatsing naar Retie. VC Retie is al jaren een sterkhouder in 1ste divisie zij willen zeker de 3 punten thuis houden tegen promovendus Geel . Zaterdag 1 oktober spanning ten top in de sporthal in Retie. Wedstrijd start om 20u.

De uitoverwinning tegen Zoersel tijdens de openingswedstrijd gaf de Geelse leeuwen een boast in de tweede divisie heren. Zaterdag treden zij om 20u voor het eerst aan in sporthal de Doelen. Met VEM Maasmechelen op bezoek ontmoeten zij één van de titelkandidaten uit de reeks.

 

Het St-Jozefinstituut is één van de eerste secundaire scholen in Vlaanderen die een automaat heeft staan met fruit. De automaat staat er al een week en er werd gretig gebruik van gemaakt. De automaat biedt snoeptomaatjes en gesneden fruit aan, waaronder meloen, ananas en gemengd fruit.

 

De buurtbewoners van Groenhuis en Klein Veldekenstraat verlieten woensdagavond laat boos de gemeenteraad. De interpellatie van onafhankelijk gemeenteraadslid Tom Vervoort over het Astor project met 10 vragen kwam als laatste punt op de gemeenteraad om iets voor 23uur. Burgemeester Vera Celis wilde over dit project geen uitspraak doen omdat het openbaar onderzoek nog loopt tot 9 oktober. De bouwaanvraag is nog niet op het schepencollege geweest en de burgemeester vroeg nog een beetje geduld. Dat het dossier over Astor gevoelig ligt, kwam afgelopen zaterdag nog eens bovendrijven toen actievoerders handtekeningen verzamelden voor bezwaarschriften in de Nieuwstraat. Volgens de facebookpagina 'Nee tegen hoogbouw in hartje Geel' kwam het tot een hoogoplopende discussie tussen de actievoerders en de schepenen van mobiliteit en cultuur.

We zijn volop bezig met het verzamelen van bezwaarschriften. Gisterennamiddag (zaterdag 24/9) kwam het in de Nieuwstraat...

Geplaatst door Nee tegen hoogbouw in hartje Geel op zondag 25 september 2016
woensdag, 28 september 2016 21:53

Geel keurt Eandis-deal met Chinezen goed

Ook in Geel moest de gemeenteraad zich buigen over de toetreding van het Chinese State Grid als aandeelhouder van Eandis. Het stadsbestuur vroeg aan de gemeenteraad om de toetreding goed te keuren met als randbemerking dat het dossier ook door de Vlaamse Regering moet behandeld worden en dat de stem van de stad Geel niet doorslaggevend is. Vanuit de oppositie werden toch enkele bezwaren geuit. Onder meer het feit dat het om een buitenlandse partner gaat die mogelijk een ongewenste strategie hanteert zorgde voor bezorgdheid.  Zelfs in de meerderheid kon niet iedereen zich vinden in de beslissing. N-VA Raadslid Patrick Graux stemde tegen en CD&V raadslid Ben Van Loveren besloot zich te onthouden. Er werd dan ook niet per fractie maar individueel gestemd. Uiteindelijk waren er 18 stemmen voor, 10 stemmen tegen en 1 onthouding.

 

woensdag, 28 september 2016 21:42

Openingsuren Geelse kerstmarkt worden uitgebreid

Het reglement van de kerstmarkt werd goedgekeurd op de gemeenteraad.  Deze vindt plaats in het weekend van 17 en 18 december. Op vraag van de jeugdraad worden de openingsuren uitgebreid. Op zaterdag start de markt al om 14 uur in plaats van 16 uur en blijft ze open tot 23 uur in plaats van 22 uur.

 

woensdag, 28 september 2016 21:39

Kastelse speelpaviljoen Rulheyde in opbouw

Begin september startte grote bouwwerken op het domein Rulheyde in Kasterlee. De oude chalet werd afgebroken. Het maakt plaats voor een nieuw gebouw in een houten constructie met kitchenette, sanitaire blok en veel bergruimte voor speelmateriaal. De kostprijs bedraagt 300.000 euro. Domein Rulheyde wordt in de zomer gebruikt als uitvalbasis voor speelpleinwerking De Speelvogels. Volgend jaar in maart gaat het nieuwe paviljoen open en kunnen er ook jeugdverenigingen en scholen gebruik van maken.

Een delegatie van buurtbewoners uit Winkelomheide kwam op de gemeenteraad het betoog met betrekking tot het behoud van open ruimte in het deeldorp ondersteunen. Mathias Van Braband las een tekst voor waarin gevraagd werd om de oude schoolgebouwen niet te verkopen aan een private koper. Volgens de initiatiefnemers is er een grote nood aan ruimte voor verenigingen. De gronden zouden kunnen omgevormd worden tot een nieuw dorpsplein. Volgens schepen voor ruimtelijke ordening Bart Julliams wordt de vraag meegenomen naar het begrotingsconclaaf om te bekijken of er voldoende financiële middelen gevonden kunnen worden om de gronden te behouden. 

woensdag, 28 september 2016 10:05

'Vriendelijke' dief krijgt straf met voorwaarden

Een man van 28 uit Geel werd onder voorwaarden vrijgelaten. Hij stal vorige woensdag een auto met een vrouwelijke passagier aan boord. De verdachte stapte in de wagen, zei goeiedag en uitte geen bedreigingen aan de vrouw. Een eind verderop stopte hij en stapte uit. Niemand raakte gewond. Nog dezelfde dag ging de verdachte aan de haal met een bestelwagen. Camerabeelden zorgde voor de identificatie van de man. De raadkamer besliste de verdachte vrij te laten onder voorwaarden. Hij moest zich voor zijn drugsprobleem laten opnemen in een afkickcentrum. Het parket beslist woensdag of het al dan niet in beroep gaat tegen de vrijlating onder voorwaarden. Tot zolang blijft hij in voorarrest.