http://www.AutoOnderdelen24.BE

De bacheloropleiding Orthopedie aan Thomas More in Geel bestaat 25 jaar uit en blijft maar groeien. Een derde orthopedische werkplaats werd in gebruik genomen. Ook de afstudeerrichting schoentechnologie bestaat 10 jaar. De opleiding is de enige in Vlaanderen en ze leidt ook al vijftien jaar de Nederlandse studenten orthopedie op.  Een orthopedisch technoloog ontwerpt hulpmiddelen om de dagelijkse mobiliteit van mensen met een lichamelijke beperking te verbeteren. Dat kunnen eenvoudige hulpmiddelen zijn zoals steunzolen en braces, maar ook orthopedische schoenen, rolstoelen, apparaten die het lichaam ondersteunen of apparaten die bepaalde lichaamsdelen vervangen.

 

zaterdag, 25 maart 2017 13:25

Inbrekers op pad

Dieven zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een woning binnengedrongen aan Borgeleien. De inbrekers maakten een gsm en een laptop buit. Een eindje verderop in de straat was er ook een inbraakpoging, maar hier zijn de daders niet binnengeraakt. 

 

zaterdag, 25 maart 2017 08:01

Bloembakken Doelenstraat vernieuwd

Vanaf maandag worden de bloembakken in de Doelenstraat vernieuwd. De treinbilzen worden vervangen door ECO-palissades, zoals in Peperstraat. De werken gaan ongeveer 4 dagen duren. Enkel de bloembakken worden vernieuwd. Er gebeuren geen werken aan de weg zelf. Tijdens deze werken blijft plaatselijk verkeer mogelijk, maar er is beperkte hinder niet uit te sluiten. Ook de huisvuilophaling blijft gewoon mogelijk.

Thomas More hogeschool ontwikkelde twee apps voor mensen met een verstandelijke beperking om social media te gebruiken. Voor veel mensen is social media niet meer weg te denken uit hun dagelijks leven. Het voorbije jaar werd gewerkt rond twee pilootprojecten 'Ablesocial', een app voor een toegankelijk facebook en 'Ablechat', een app om pictogramberichten te sturen met de smartphone. Deze apps werden getest door mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Ze leerden werken met een tablet of smartphone, maakten kennis met de app's en kregen tips om verantwoord en veilig gebruik te maken van de Social Media. Zij volgden familie en vrienden op Facebook, konden reageren op berichten of plaatsten zelf berichten en foto’s. Anderen stuurden berichten met de smartphone, terwijl ze onderweg waren of gewoon om contact te houden met vrienden en familie. Voor heel wat deelnemers ging een nieuwe wereld open, voor iedereen was het een verrijking. Honderd mensen met een verstandelijke beperking, uit negen verschillende voorzieningen, zoals de Schakel in Balen en het Gielsbos in Gierle namen eraan deel.

donderdag, 23 maart 2017 15:54

Vissen met jaarkaart aan Dekshoevevijver

Aan de Dekshoevevijver aan de Franse Baan kan je enkel nog vissen met een jaarkaart. Vissen met een dagticket is niet meer mogelijk. Een jaarkaart koop je aan de kassa van het zwembad. De prijs hangt af van het materiaal waarmee je vist. Als je vist met één hengel kost een jaarkaart 13 euro, gebruik je een werphengel dan betaal je 20 euro. Vis je met drie werphengels, dan betaal je 60 euro voor een jaar. Er zijn natuurlijk nog andere combinaties mogelijk. Ben je jonger dan 19 jaar of heb je een vrijetijdspas, dan krijg je 50 procent korting. Je mag gratis vissen als je jonger bent dan 12 jaar. Een overzicht van de tarieven vind je op de website van de stad Geel. 

donderdag, 23 maart 2017 15:47

Auto onder trekker vrachtwagen op kruispunt

Auto onder trekker in Geel http://bit.ly/2mXCmEH

Geplaatst door RTV op donderdag 23 maart 2017

Donderdagochtend gebeurde op het kruispunt van de Ring met Diestseweg een ongeval. Een wagen kwam onder de trekker van een vrachtwagen terecht. De bestuurder werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

De bestendige deputatie van de provincie Antwerpen stelt dat het openbaar onderzoek naar de plannen voor het zorgcomplex Astor in de omgeving van Groenhuis/Klein Veldekensstraat opnieuw moet gebeuren. De plannen moeten wel licht worden aangepast.

De beroepsprocedure tegen de bouwvergunning voor Astor was gestart door enerzijds het actiecomité uit de buurt, dat tijdens het vorige (tweede) openbaar onderzoek zowat 4.000 bezwaarschriften indiende, en anderzijds twee oud-gemeenteraadsleden van CD&V.

Het buurtcomité had onder meer als argument aangedragen dat er zich op het terrein nog een oude buurtweg bevindt, die de geementeraad was vergeten te verplaatsen. In Grimbergen veroorzaakte een gelijkaardige situatie een tijdlang een impasse bij de plannen voor het Eurostadion.

De stad Geel zou wel procedurefouten hebben gemaakt inzake de buurtweg en de gehanteerde cijfers in het mobiliteitsonderzoek, maar de deputatie stelt dat de buurtweg niet verplaatst hoeft te worden, als Astor de toegangsweg naar de site opschuift. Daarvoor moeten de plannen worden aangepast, waarna er een nieuw -derde- openbaar onderzoek moet volgen.

Voor het actiecomité is dat een serieuze tegenvaller: niet alleen zadelt de bestendige deputatie de Geelse gemeenschap met een derde openbaar onderzoek op, maar aan de plannen van het gebouwencomplex (zoals de gecontesteerde 11 verdiepingen van de zorgtoren) wordt verder niet geraakt.

donderdag, 23 maart 2017 00:39

Koppel krijgt straf voor drugshandel

Een man van 35 uit Laakdal werd veroordeeld tot 7 maanden voorwaardelijk en een boete van 6.000 euro, waarvan 5.400 met uitstel en dit voor drugshandel. Zijn vriendin kreeg vijf maanden voorwaardelijk. De politie vond op 9 januari van vorig jaar 15 gram cannabis en restanten van speed in hun huis. Tijdens het onderzoek biechtte het tweetal spontaan op dat het in 2015 vier cannabisplanten had gekweekt voor eigen gebruik. Het koppel moet in behandeling voor zijn drugsprobleem, een vast adres nemen en zich onthouden van drugsgebruik

De fietsersbond Geel nam op dinsdag 21 maart voor het derde jaar op rij deel aan de Nationale applausactie. De eerste 50 fietsers, die passeerden bij het oprijden van de Markt aan de St-Amandskerk tussen half acht en half negen, werden beloond met een vers stuk fruit uit eigen streek.

Een man van 26 uit Mol werd bij verstek veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf voor twee feiten van verkeersagressie in Geel. De beklaagde maakte zich telkenmale schuldig aan kwaadwillige belemmering van het verkeer en het toebrengen van vernielingen aan voertuigen. Eind september 2015 bracht de veroordeelde zijn voertuig tot stilstand naast een Fiat Punto. Hij stapte uit en begaf zich naar de wagen. Een half jaar later, op 3 maart van vorig jaar, was het opnieuw prijs. De beklaagde reed toen rakelings langs een Mercedes Vito. Hij maakte vervolgens rechtsomkeer, stopte ter hoogte van de kleine bestelwagen, stapte uit en begaf zich naar de Mercedes Vito. Bij beide gevallen bracht hij vernielingen toe aan de andere voertuigen.