http://www.AutoOnderdelen24.BE

Een woning aan de Boekweitstraat werd zwaar beschadigd door een brand in de nacht van zaterdag op zondag. De vlammen sloegen uit de ramen van de woonkamer, die helemaal uitbrandde. In de rest van de woning was er rook- en waterschade. Het gezin met een kind kon zich in veiligheid brengen, maar moesten naar het ziekenhuis voor controle. De man was in de zetel in slaap gevallen met een brandende sigaret. Voorlopig heeft het gezin onderdak gekregen bij familie.

 

De Pompoenregatta  op de vijver van de Ark van Noë in Kasterlee zorgde opnieuw voor spektakel. Deze peddelwedstrijd in uitgeholde reuzenpompoenen blijft een succesnummer, niet alleen door de grote opkomst van bezoekers, maar ook door de grote interesse bij de deelnemers. De inschrijvingen moesten vroegtijdig stopgezet worden omdat er anders te veel deelnemers zouden zijn. 80 teams verdeeld over 4 categorieën moesten met vier deelnemers per team beurtelings een afstand van zo'n 100 meter afleggen in een uitgeholde pompoen. 

 

BBC Finas Geel is alleen leider in het klassement in derde klasse dankzij een felbevochten overwinning tegen Tongeren. Na 2 quarters stonden ze 11 punten achter met 25-36. In het derde en vierde kwart vocht men voor ieder punt om er op en erover te gaan. Bij het eindsignaal stond 80-74 op het scorebord. Tongeren is medeleider af in het klassement na deze nederlaag.

Bij de meisjes U17 van VC Geel eindigde dit weekeinde het avontuur in de beker van Mol. De wedstrijd tegen Retie werd met 1-3 verloren in sportcomplex De Doelen. Tijdens de eerste twee sets was de sterkte van het team uit Retie duidelijk zichtbaar met 12-25 en 19-25 als setstanden. VC Geel vond in set 3 het juiste ritme en zette goede druk in opslag en tegenaanval en deze set werd overtuigend binnengehaald met 25-15. De laatste set werd gedomineerd door Retie met 14-25 als setstand en uitschakeling in de beker van Mol. Volgende week zaterdag 29 oktober is er de competitiewedstrijd tegen VOC Schriek 2. Wedstrijd start om 12u in Sporcomplex De Doelen.

De Geelse tafeltennisclub staat alleen op kop na een 0-16 zege bij Nodo B uit Ekeren. In geen enkele partij kon de thuisploeg voor enige dreiging zorgen, dankzij Danny Gesquière, Kristof Leysens, Kristof Van Reusel en Alfredo Garcia. Reikhalsend wordt uitgekeken naar de volgende twee thuiswedstrijden op zaterdag 5 november tegen Meerdaal en op 12 november tegen Morata uit Mol. De wedstrijden starten telkens om 19u in het nieuwe lokaal in Bel.

Ook het tweede team van de Geelse tafeltennisclub blijft aan kop in de rangschikking van eerste provinciale. Ze wonnen eveneens in Ekeren op het veld van Nodo C met 1-15. Nico D’Aes, Koen Bertels en Theo Van de Ven gaven geen kans aan de Nodo-tafeltennissers om voor puntengewin te zorgen. Alleen Hans Nys maakte er een uitzondering op. Hans weet als geen ander om voor extra spanning te zorgen en extra lang te genieten van zijn wedstrijden. Zijn eerste partij won hij in een bel met de niptste cijfers. Zijn tweede moest hij echter afgeven. De derde match verliep in de grootste onzekerheid, maar Hans won in zijn specialiteit : nipt de vijfde en beslissende set winnen . Ook voor de tweede herenploeg van Geelse TTC komen beslissende ontmoetingen op het programma om de kop van de rangschikking te behouden. Op zaterdag 29 oktober moet Tecemo bekampt worden in het lokaal van Geelse TTC in Bel en dit vanaf 19u.

 

ASV Geel won overtuigend tegen Deinze met 5-1.  Lucas Damblon scoorde een hattrick en de overige doelpunten kwamen van Aboubakary Koita en Jo Christiaens. Dessel won van Beerschot Wilrijk met 1-3 en staat aan de leiding in de superliga. Door de overwinning van Geel staat ASV Geel met 11 punten zevende in het klassement. 

 

Gerelateerde video

Het begin van de herfst is een periode die jaarlijks gepaard gaat met een hoog aantal schouwbranden en CO-vergiftigingen. Het laten reinigen van de schoorsteen kan dit voorkomen. Indien je schoorsteen gekoppeld is aan een centrale verwarmingsinstallatie die wordt gevoed door stookolie of een vaste brandstof waaronder pellets, hout, en steenkool ben je zelfs verplicht om 1 keer per jaar een reiniging te laten uitvoeren. Bij een verwarmingsinstallatie op gas moet dit om de 2 jaar gebeuren. De reiniging van je schoorsteen kan uitgevoerd worden door een erkend technicus die daarna ook het onderhoud van de cv-ketel doet. Ook als je een woning huurt ben je verantwoordelijke voor het onderhoud van de centrale verwarming en het laten reinigen van de schoorsteen. Bij individuele stooktoestellen,  waaronder open haarden en olie- of gashaarden, is een schoorsteenreiniging niet verplicht. Sommige verzekeringsmaatschappijen vragen een regelmatig onderhoud om de veilige werking van het toestel te verzekeren en de kans op schouwbranden te verkleinen. Deze reinigingen mogen gebeuren door een schoorsteenveger. Hij levert dan een attest af.

 

De Pit is de nieuwe naam van het café van het ontmoetingscentrum in Kasterlee. De Pit verwijst naar de pompoenpit en de levendigheid van het café, het ontmoetingscentrum en het dorp. Pit is ook synoniem voor een gasbrander of vlam en verwijst naar de brandweer die vroeger op de locatie zat van het nieuw te bouwen ontmoetingscentrum.

 

Zondag staat de topper tussen Finas Geel en Tongeren op het programma. Beide basketclubs delen de leidersplaats in derde klasse B en gaan in een onderling duel uitmaken wie de rangschikking mag aanvoeren. De Geelse coach Dirk Van Dongen zegt dat zijn spelers er helemaal voor klaar zijn, maar ze mogen de tegenstander niet onderschatten. De topper tussen Finas Geel en Tongeren wordt om 16u gespeeld in zaal Axion.

Een goederentrein viel vrijdag rond 14u30 in panne op de lijn tussen Herentals en Mol. Het zorgde voor grote hinder voor zowel het treinverkeer als voor het wegverkeer. In Geel en Olen bleven enkele spooroverwegen gesloten. De politie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen. De defecte goederentrein stond in de buurt van de overweg in Larum.