http://www.AutoOnderdelen24.BE

http://geelfm.be/v3/request-for-life

Op zaterdag 18 december kan je binnen kijken in het hart van de wijk Boerenkrijg en Brigandshof. Een fototentoonstelling toont hartverwarmende momenten van contacten tussen bewoners. De tentoonstelling is een initiatief van de dienst gelijke kansen. Zij gingen samen met bewoners aan de slag nadat ze het signaal kregen uit de wijk dat buren elkaar niet meer kennen. Maar is dat echt zo? Worden er minder dingen gedaan voor elkaar? Is goeiendag moeilijk te zeggen? Samen ontdekten ze dat er veel gebeurt in de wijk. Een fractie van deze mooie momenten zijn vastgelegd op beeld. Op 18 december kan je vanaf 17u een kijkje komen nemen. Tegelijkertijd kan je proeven van de buurtkeuken. Deze actie is ten voordele van de Warmste Week van Studio Brussel. De initiatiefnemers vragen een vrije bijdrage die ze schenken aan het goede doel: vzw Mensen in Nood, vzw Al-arm en vzw ’t Huis van Dialoog. De opbrengst wordt gebruikt om de gezamenlijke ruimte die de drie organisaties gebruiken te verfraaien. 

 

Elk jaar stelt Gelenaar Theo Van Nueten zijn prachtige collectie kerststallen tentoon tijdens de eindejaarperiode. De kerststallen die Theo maakt zijn stuk voor stuk kleine kunstwerkjes. Inspiratie vindt Theo bij de typische Kempische boerderijen van weleer die hij zo waarheidsgetrouw mogelijk nabouwt. Naast de miniatuurkerststallen van Theo bestaat de tentoonstelling ook uit kerststallen die in flessen gemaakt zijn door Leo Buytaert en wassen kerstbeelden van de hand van Paul Willems. Ook zij gingen creatief aan het werk met het kerstthema en zorgen zo mee voor het in stand houden van de lokale kersttradities in onze regio. Deze keer hebben de stalletjes een onderkomen gevonden in een leegstaand handelspand op het Geelse marktplein. Op een boogscheut van de echte kerststal op het marktplein kan je daar de kerststallen bekijken van vrijdag 16 december tot en met woensdag 28 december. De tentoonstelling is elke dag open van 12 tot 20 uur. Enkel op zaterdag 24 en zondag 25 december is dat van 11 tot 17 uur. Toegang is gratis. 

 

maandag, 05 december 2016 16:07

Stadsbestuur geeft vergunning aan Astorproject

Het college van burgemeester en schepenen heeft Astor vzw en MPI Oosterlo een stedenbouwkundige vergunning verleend voor het bouwen van een woonzorgproject ter hoogte van het binnengebied Groenhuis – Klein Veldekensstraat. Het betreft de tweede bouwaanvraag nadat het stadsbestuur in maart dit jaar aan Astor vroeg om de eerste aanvraag in te trekken en een aangepast ontwerp voor te leggen rekening houdend met de bezorgdheden van de buurtbewoners.

Het totale project omvat 164 woongelegenheden, waaronder flats, groepswoningen, grondgebonden woningen en het nieuwe MPI gebouw met 30 bedden. Alle flats zijn assistentiewoningen voor ouderen met of zonder nood aan zorg. De belangrijkste wijzigingen in het aangepaste project is de verwerving van extra gronden en het verminderen van de bouwhoogte van de gebouwen.

Het verlies aan zorgeenheden dat hierdoor ontstaat, wordt deels gecompenseerd door nieuwe grondgebonden zorgwoningen in Klein Veldekensstraat. Het vergunde ontwerp telt acht wooneenheden minder en elf parkeerplaatsen extra terwijl het hoogste gebouw drie bouwlagen minder heeft. Door de beperkte ruimte die de gebouwen binnen de uitgebreide projectsite innemen, wordt het groene karakter in de buurt versterkt. In de directe omgeving wordt een parklandschap aangelegd waar niet alleen de bewoners van Astor maar ook de buurtbewoners van kunnen genieten.

 

3.799 bezwaarschriften

Tijdens het openbaar onderzoek van de tweede bouwaanvraag werden 3 799 bezwaarschriften ingediend. 3 720 ervan hadden een gelijkaardige inhoud op basis van een type bezwaarschrift. "Vooral mobiliteit, parkeren en de hoogte van de gebouwen leidden tot bezorgdheden. Het huidige project voorziet dankzij de extra parkeergelegenheden in 105 parkeerplaatsen terwijl de parkeernorm voorziet in 96 plaatsen. Wat mobiliteit betreft zal het project zeker een verkeerstoename met zich meebrengen. Het verwachte aantal voertuigbewegingen zal na de realisatie van het project echter nog steeds aanvaardbaar zijn voor de ontsluitingswegen Klein Veldekensstraat en Groenhuis. Voor Groenhuis zal de stad bijkomende inspanningen leveren om de fietsveiligheid verder te verbeteren", stelt het Geelse schepencollege.

De schaduwstudie van het ontwerp wijst uit dat de schaduwval voor de naburige percelen op verschillende tijdstippen en tijdens de verschillende seizoenen minimaal is. De afstand tussen de gebouwen en de omgeving is voldoende groot zodat de schaduwval van de Astor gebouwen geen significante invloed heeft op de woningen in de omgeving

 

 

Twee verdachten van vreemde origine werden gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Afgelopen zaterdag werden de twee tegengehouden in het grootwarenhuis Colruyt aan de Antwerpseweg door de winkeldetective en het winkelpersoneel, nadat ze enkele kleine producten afgerekend hadden. De politie controleerde grondig hun auto en daar vonden de agenten nog gestolen goederen ter waarde van ongeveer 250 euro. In het voertuig van de mannen werden nog andere gestolen producten gevonden die het tweetal linkt aan een winkeldiefstal in de warenhuizen ‘Spar’ in Laakdal en Tongerlo eerder op de dag en vermoedelijk ook nog aan diefstallen in andere warenhuizen en superettes in de buurt. De verdachten zitten nu opgesloten in de gevangenis te Turnhout en moeten deze week verschijnen voor de raadkamer.

 

maandag, 05 december 2016 15:21

Alerte buurtbewoner lost woninginbraak op

Een alerte buurtbewoner van de Antwerpseweg zorgde ervoor dat de daders van een woninginbraak konden gevat worden door de politie. Een jong koppel van buitenlandse origine werd door de politie op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een woninginbraak. Ze konden na een korte achtervolging gevat worden. Eén van de verdachten had gestolen juwelen op zak. Ze werden beiden gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter die hun aanhouding bevestigde. Het koppel verschijnt deze week voor de raadkamer die over hun verdere aanhouding beslist. De buit van de woningdiefstal is al terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars. De politie onderzoekt nu of het koppel in aanmerking komt voor andere woninginbraken in de zone.

 

maandag, 05 december 2016 00:56

Laakdal heeft een eigen tuttenboom

Sinds zondag heeft Laakdal een eigen Tuttenboom. Aan het speelplein 't Netezonneke achter de basisschool doopte Jong CD&V Laakdal een jonge boom tot de Laakdalse Tuttenboom. De kleuters mochten samen met Sinterklaas en enkele Zwarte Pieten hun tutjes aan de Tuttenboom hangen. De Laakdalse Tuttenboom is het ganse jaar bereikbaar voor kinderen die afscheid willen nemen van hun tutje.

Op Toemaathoek in Mol is zondagochtend een 25-jarige vrouw uit Geel ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed met haar fiets tussen de rotonde van Ginderbuiten in de richting van de Molse Zuiderring, toen ze door een lichte bestelwagen werd aangereden die van de andere kant kwam.

De bestuurder sloeg na de aanrijding op de vlucht, maar keerde wat later op zijn stappen terug en meldde zich op de plaats van het ongeval bij de aanwezige politiediensten.

Het slachtoffer is met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De feiten gebeurden zondagochtend iets voor 3u.

Hamme B – Geelse TTC A : 4 – 12

Er mocht absoluut niet verloren worden tegen het derde geklasseerde Hamme om de voeling met leider Wenduine niet te verliezen. Kopman Danny Gesquière had er alles voor gedaan om zo weinig mogelijk hinder te ondervinden van zijn  spierblessure. Maar op Alfredo Garcia kon ook deze week geen beroep gedaan worden. Zijn vervanger,Hans Nys bracht echter direct de goede sfeer in de ploeg. Na winst van Danny Gesquière, Kristof Leysens en Kristof Van Reusel, bleef hij niet achter. Op zijn eigen manier, rustig en ongedwongen maar zeer geconcentreerd, klopte hij direct een B6-geklasseerde. De toon was gezet en de A-ploeg liep direct uit naar een 1-7 ruststand. Hans Nys had immers zijn tweede partij niet winnend kunnen afsluiten. Hamme kwam nog even terug vermits Hans ook zijn derde partij verloor. De thuisploeg kwam zelfs terug tot 3-8 vermits Danny Gesquière in een bel zijn derde partij nipt verloor. De man van de wedstrijd werd Kristof Leysens. Hij bleek bijzonder sterk en vol vertrouwen te tafeltennissen en won al zijn partijen. Kristof Van Reusel was aardig op weg om ook vier op vier te spelen, maar hij verloor zijn laatste partij. Al bij al een prachtige uitslag en een mooie reclame voor de thuismatch van zaterdag a.s. tegen Zandvoorde B.

Zoersel B – Geelse TTC B : 11 – 5

Ook deze week verscheen de tweede herenploeg van Geelse TTC noodgedwongen met een onuitgegeven ploeg. Zoersel is net als Geelse in strijd voor de tweede plaats van het klassement en kon wel  op zijn sterkst aan de tafeltennistafels verschijnen. Toch was de start uitstekend voor Geelse TTC  : Ivan Camps en Nico D’Aes brachten hun ploeg op een 0-2 voorsprong. Daar bleef het bij. Stefan Horemans en Theo Van de Ven konden niet scoren. Het was echter de rots in de branding, Ivan Camps, die Geelse nog een derde winstpunt bracht. Ruststand : 5 – 3. Wat de Gelenaren nadien ook deden, het was geen lieveheren tegen de ontketende thuisploeg. En toch was het Ivan Camps die de man van de match werd. Hij klopte iedereen van Zoersel zonder pardon en schonk zijn ploeg vier winstpunten. Bravo.

Programma voor zaterdag 10/12/2016 in het lokaal te Geel-Bel, 19/1 vanaf 19 uur :

Geelse TTC A – Zandvoorde B en Geelse TTC B – Rupel A   

 

De kadetten van BBC Finas Geel gaan naar de achtste finales van de beker van Antwerpen. Ze wonnen van Wuustwezel met 116-59. Als de kadetten in hun wedstrijd een honderdste punt scoorden, moeten de ouders of grootouders een tournee geven aan alle spelers en supporters, wat zaterdag dus ook gebeurde. In de 8ste finales van de beker van Antwerpen wachten hoogstwaarschijnlijk de Antwerp Giants.

De eerste ploeg van BBC Finas Geel verloor in en tegen Lommel met 92-87

zondag, 04 december 2016 12:04

VC Geel uitslagen

De heren van VC Geel wonnen in de tweede divisie nationaal op het veld van He-voc Hechtel Eksel met 2-3. Setstanden waren 23-25, 25-15, 25-27, 25-18 en 9-15

De dames van VC Geel verloren op eigen veld hun wedstrijd tegen Beerse in de eerste divisie dames met 1-3. Setstanden waren 16-25, 19-25, 25-20 en 17-25