http://www.AutoOnderdelen24.BE

zondag, 24 september 2017 19:27

Geelse kerstmusical zoekt zang- & acteertalent

Ook dit jaar staat er een kerstmusical op het menu tijdens de kerstmarkt op 16 en 17 december. Regisseur Ief Dams en Jolien Polleunis staan klaar met een indrukwekkend scenario, Jolanda Luijten zorgt voor de choreografie. De voorstellingen worden dit jaar gespeeld in fuifzaal De Waai.

Wie met de kerstmusical wil meespelen kan zich hier inschrijven tot en met dinsdag 3 oktober. Ben je geïnteresseerd in een hoofdrol? Schrijf je dan hiervoor in en hou zondag 8 oktober alvast vrij voor de audities. Na dinsdag 3 oktober krijg je meer info via mail. Heb je interesse om mee te acteren of figureren, maar wil je meer over de inhoud van de kerstmusical te weten komen? Of ben je al ingeschreven en ben je benieuwd naar het verhaal? Iedereen is van harte welkom op de infovergadering op dinsdag 26 september om 19u30 in de Leonardozaal van het Sint-Dimpnacollege aan Laar 2 in Geel. Ook wie achter de schermen een handje wil komen helpen kan zich hier inschrijven.

De eerste ploeg van de Geelse tafeltennisclub moest op bezoek bij Vedrinamur één van de titelkandidaten in tweede nationale. De Gelenaars moesten de duimen leggen met een 10-6 nederlaag. De start was niet slecht voor Geelse TTC. Danny Gesquière won immers zijn eerste partij en ook Kristof Leysens was aardig op weg om dit goede voorbeeld na te volgen. Helaas voor hem –en voor zijn ploeg, verloor hij de vijfde en beslissende set met 11-9. Dit voorbeeld van Kristof kreeg helaas navolging, ook Danny Gesquière verloor in een bel met 11-9 en Tom Aerenhouts incasseerde ook een verlieswedstrijd met 11-8 in een bel. Laat hier tweemaal de beslissing in het voordeel van Geelse TTC vallen dan kon de einduitslag er helemaal anders hebben uitgezien. Zowel Kristof Leysens als Danny Gesquière en Tom Aerenhouts wonnen immers tweemaal. De vierde tafeltennisser van Geelse TTC, Kristof Van Reusel had problemen met de luchtwegen en kon geen beslissende zege afdwingen.

ASV Geel verloor op eigen veld van Heist met 1-3. Het enige Geelse doelpunt werd gemaakt door Ahmet Karadayi. Met de zege op Geel verstevigt Heist zijn leiderspositie in eerste amateurklasse. Volgende zaterdag moet ASV Geel op verplaatsing naar Deinze.

Gerelateerde video

Een militair uit Meerhout riskeert een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar nadat hij in juni van vorig jaar een bus van De Lijn liet crashen. Hij gaf de chauffeur klappen en trok aan het stuur. Hij ging door het lint toen de buschauffeur niet stopte aan zijn gewenste halte aan de kerk van Gestel omdat hij te laat op de bel had gedrukt. De buschauffeur vroeg vrijdag een morele schadevergoeding van 1.250 euro. De militair verscheen een half jaar geleden al eens voor de correctionele rechter in Turnhout. Die besliste toen om hem te onderwerpen aan een maatschappelijk onderzoek. Op basis van dat onderzoek vraagt het parket nu een voorwaardelijke celstraf van een jaar, gekoppeld aan een cursus agressiebeheersing.  Het vonnis van de correctionele rechtbank in Turnhout volgt op 20 oktober.

Het gaat niet goed met winkelketen United Brands. De bekende sportwinkel krijgt bescherming tegen haar schuldeisers. Een van de voorwaarden waarmee het bedrijf wel rekening moet houden, is om geen nieuwe schulden meer te maken. Zo blijft United Brands tot juni volgend jaar beschermd tegen haar schuldeisers. Waarschijnlijk is de toenemende online verkoop van sportartikelen de oorzaak. United Brands heeft nog een achttal winkels in Vlaanderen, waaronder in de Geelse Nieuwstraat. Of er nog winkels gaan sluiten, kon men vrijdag nog niet vertellen.

zaterdag, 23 september 2017 00:30

Laakdal is hartveilige gemeente

Laakdal is voortaan een ‘Hartveilige gemeente’. De gemeente organiseerde samen met het Rode Kruis Laakdal gratis vorming reanimatie en defibrilleren voor het gemeentepersoneel, verenigingen en inwoners. Verder investeerde Laakdal ook in de aankoop van 7 AED-toestellen en een mobiele AED. Een goede stap in de richting om de overlevingskansen bij een hartstilstand gevoelig te doen toenemen, aldus schepen van gezondheid Jurgen Mensch en sportschepen Benny Smets.
Dagelijks krijgen in België ongeveer 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Amper 5 à 10 % van hen overleeft. De voornaamste reden hiervoor is het niet of laattijdig opstarten van een reanimatie. Het opstarten van een reanimatie, in combinatie met het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED), heeft echter een zeer groot effect op de overlevingskansen van een slachtoffer.

zaterdag, 23 september 2017 00:09

Nieuw speelpleintje in Kasterlee

Het nieuwe speelterrein in de Dr. Jan Van Gorpstraat in Kasterlee werd door kinderen uit de buurt ingewijd. Schepen Gert Storms is fier op deze realisatie en zegt dat om de veiligheid te waarborgen er nu nog netten rondom het speelpleintje staan. Na overdracht van het speelterrein van de Geelse Huisvesting en de Ark naar de gemeente Kasterlee konden de buurtbewoners kiezen uit drie verschillende voorstellen voor de speeltoestellen. Uiteindelijk koos men voor een dubbele schommel, een duikelrek, een draaielement, een glijbaan op talud, klimrel naar de glijbaan en ook een evenwichtsparcours.

Na onderzoek van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout werd eind mei een verdachte van diefstallen geïdentificeerd. Bij een huiszoeking werden verschillende gestolen goederen aangetroffen. Het gaat om werkmateriaal en fietsen. De diefstallen vonden plaats tussen 2015 en heden, voornamelijk in tuinhuisjes/garages of buitenverblijven. Tot nu toe konden er al feiten van Balen, Lommel, Diest en Leopoldsburg gelinkt worden. De man, een veertiger uit Beringen, werd door het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij werd onder voorwaarden vrijgelaten. Het strafonderzoek wordt verdergezet.

Ben je mogelijk slachtoffer ?

De politie heeft een inventaris en een foto-overzicht opgesteld van al deze goederen. Dit foto-overzicht kan je raadplegen op de website van de politiezone www.pzglm.be. Zijn er in die periode zaken gestolen en herken je ze op het foto-overzicht? Bezorg dan per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het nummer van het voorwerp dat vermeld staat in het overzicht en je contactgegevens (naam, adres en telefoonnummer). Heb je nog geen aangifte van diefstal gedaan, vermeld dit dan ook. Heb je geen mail? Bezorg dan deze info aan je wijkagent

Tijdens een controle in het stadspark werden donderdag een twaalftal jongeren gecontroleerd op drugs. Eén minderjarige had een gebruikershoeveelheid harddrugs (XTC) bij zich. Er werd ook een huiszoeking uitgevoerd bij hem. Hierbij werden verder geen verdovende middelen aangetroffen.

donderdag, 21 september 2017 11:17

Musica Divina stelt voor: Monteverdi Forever

Op donderdag 28 september laten Philippe Pierlot en zijn Ricercar Consort de muziek van Monteverdi stralen zoals Venetië op een mooie lentedag. Het programma gaat van Monteverdi’s befaamde Lamento della Ninfa tot het vijfstemmige Laudate Dominum.

Monteverdi Forever is een concert van Musica Divina. Musica Divina is een festival vol hemelse muziek in de vele abdijen, begijnhoven en kerken die de provincie Antwerpen rijk is. Het concert vindt plaats in de St.-Amandskerk en begint om 20u15. Tickets kosten 25 euro, of 21 euro als je vriend bent van de Werft.

meer info: cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.