http://www.AutoOnderdelen24.BE

De stad Geel heeft een concessie opengeschreven voor een jaarlijks winterevenement gedurende de hele maand december en de eerste week van januari. Het is de bedoeling dat op de Markt gedurende die zes à zeven weken een soort Winterland Hasselt op maat van de stad Geel plaatsvindt.

De concessiehouder moet er een overdekte schaatsbaan van ongeveer 400m² zetten, samen met een winterse (gluhwein)bar en twintig chalets. Daarin moeten onder meer verenigingen en de lokale horeca een plaatsje kunnen krijgen. De concessie geldt meteen voor tien jaar, van 2017 tot en met 2026. Geel organiseert daarnaast zelf nog wel de kerstmarkt, die naar de Havermarkt opschuift.

Kandidaten kunnen hun dossier tot en met 14 juli bij de stad indienen. Het stadsbestuur trekt wel een jaarlijks budget uit voor de energiekosten, de concessiehouder betaalt een vergoeding per dag. De stad hoopt dat zo'n jaarlijks winterevenement de uitstraling van Geel als levendig centrum versterkt.

maandag, 26 juni 2017 14:42

Poederleesteenweg afgesloten door werken

Vanaf 26 juni tot eind november wordt de gewestweg Poederleesteenweg in Lichtaart afgesloten voor de aanleg van een veilige schoolomgeving voor kleuterschool 't Bosvriendje. Dit gaat samen met de herinrichting van het kruispunt Kapelhof en de aanleg van een ventweg ter hoogte van het woonzorgcentrum De Witte Bergen. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Herentals en Lille. Fietsers en bussen kunnen een kortere omleiding volgen via de Lievevrouwenstraat en Hoebenschot. Ook voor de bezoekers van WZC De Witte Bergen geldt een kortere omleiding.

Vanaf 26 juni tot 30 juni worden alle verhardingen opgebroken, met uitzondering van het asfalt. Ook worden bomen gerooid aan de zijde van de school en afsluitingen die over de nieuwe rooilijn staan, afgebroken. Aansluitend kunnen dan de werken aan de nutsleidingen worden uitgevoerd.

Vanaf 3 juli tot half augustus voeren de verschillende nutsbedrijven werken uit. Vanaf half augustus tot eind november legt de aannemer de nieuwe weg aan. De nieuwe ventweg komt parallel met de Poederleesteenweg en wordt voorzien van een zone 'kiss en ride'. Kinderen kunnen dan veilig afgezet worden aan de schoolpoort. Volgend jaar worden ook de fietspaden langs de Poederleesteenweg heraangelegd.

maandag, 26 juni 2017 14:19

Eerste interactieve voetbalmuur in Geel

Op de sportterreintjes voor het stedelijk zwembad plaatst een fabrikant momenteel een Sutu of interactieve voetbalmuur. Vanaf zaterdag kan iedereen er meespelen. Een voetbalmuur bestaat uit 16 vlakken die oplichten wanneer ze geraakt worden. De Sutu combineert het aantrekkelijke van gamen met de positieve aspecten van buiten spelen. Met een knop op de Sutu kies je een spel, de Sutu geeft uitleg en feedback. Spelen kan elke dag van 8u. tot 22u. en is helemaal gratis.

 

Gerelateerde video

Ridley Bikes nam Eddy Merckx Cycles over. Bedrijfsleider van Ridley Jochim Aerts, uit Meerhout, garandeert de verderzetting van het legendarische maar verlieslatende sportfietsenmerk. De overname creëert een soort kruisbestuiving van de 2 Belgische merken binnen het bedrijf Race Productions.

De bouwvergunning voor het varkensslachthuis De Lokery in Oevel blijft behouden. De vorderingen tot vernietiging van de vergunning, ingesteld door het actiecomité en door het Westelse gemeentebestuur, werden door de Raad voor Vergunningsbetwistingen afgewezen. Het arrest is voor de vele honderden bezwaarindieners vanuit Oevel en Westerlo een zware tegenvaller. Er loopt nog wel een procedure bij de Raad van State tot vernietiging van de milieuvergunning. De actievoerders hopen dat tegen dit najaar ook daar een arrest wordt geveld.

Een Gelenaar stierf zondagvoormiddag bij een zwaar verkeersongeval in Meerhout. Hij werd met zijn fiets aangereden door een auto toen hij de rijbaan wou oversteken. De wagen kon hem niet meer ontwijken. Het slachtoffer overleed ter plaatse kort nadat de hulpdiensten aankwamen. Het ongeval deed zich voor op Heikant in de buurt van het kruispunt met de Lijsterstraat.

De Hooibeekhoeve in Ten Aard start in november met de bouw van een nieuw educatief centrum. De boerderijbezoeken lopen nog tot 28 oktober. Nadien gaan de deuren van de Hooibeekhoeve tijdelijk toe. Het provinciaal proefbedrijf rond melkvee en voedergewassen krijgt jaarlijks 3500 bezoekers over de vloer. In de eerste plaatsen zijn dat boeren die zich willen informeren over nieuwigheden en landbouwstudenten voor praktijklessen. Maar ook gewone scholieren en groepen die een leerrijke uitstap willen maken. Om al deze bezoekers beter te ontvangen, bouwt de provincie een nieuw educatief centrum met twee leslokalen, twee vergaderzalen, een polyvalente ruimte en één educatieruimte. Enkel landbouwers kunnen tijdens de bouw onbeperkt de stallen blijven bezoeken, na voorafgaande afspraak.

Joris Hessels en Dominique Van Malder komen met hun televisieprogramma Radio Gaga deze zomer naar het Huis Perrekes in Oosterlo. Daar verblijven mensen met dementie. Het concept van Radio Gaga wijzigt ook dit derde seizoen niet. Beide heren strijken neer op plaatsen waar mensen samenzijn, samenkomen of samenwonen. In hun tot radiostudio omgebouwde caravan brengen ze live verslag uit en draaien verzoeknummers voor de gasten. Radio Gaga is te bekijken op Canvas.

De raadkamer van Turnhout bevestigde de aanhouding van een jongeman van 23 uit Kasterlee. Hij werd op 20 juni gearresteerd in Kasterlee op verdenking van drugshandel en wapenbezit. Hij zou tussen oktober 2016 en april 2017 in cannabis gehandeld hebben en was bij zijn arrestatie in het bezit van een verboden wapen.

Het leegstaande gebouw ter hoogte van het rond punt in Groot-Vorst wordt afgebroken. Bij de gemeentelijke dienst is nu een bouwaanvraag in behandeling voor het slopen van dit gebouw. De koper wil een medisch centrum in de plaats bouwen. Dat zegt schepen van Ruimtelijke ordening Frank Sels. Hij is blij dat er schot in de zaak komt. Het gemeentebestuur klaagde de afgelopen jaren de leegstand van deze handelszaak aan.