http://www.AutoOnderdelen24.BE

In Meerhout werden 1000 bezoekers van het punk- en hardcorefestival Groezrock op vrijdag en zaterdag gecontroleerd op drugs. 63 van hen hadden drugs bij zich. Ook zijn er uitgebreide veiligheidsmaatregelen van kracht. Verspreid over het weekeinde verwacht men 22.000 bezoekers. Groezrock is toonaangevend in Europa in zijn genre en is het eerste grote festival bij ons van de zomer.

De laatste wedstrijd van dit seizoen verloor ASV Geel met 3-1 op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. Patro kwam al na 17 minuten op voorspron en op het half uur kwam Geel op gelijke hoogte dankzij Yadi Bangoura.  In het begin van de tweede helft scoorde Patro opnieuw en kregen ze nog een strafschop.

Gerelateerde video

De spooroverweg aan de Retieseweg is op maandag 1 mei afgesloten voor alle verkeer. Er worden herstellingswerken uitgevoerd. Er is een omleiding voorzien via Kievermont, Rijn en St-Dimpnaplein en omgekeerd.

De 23 hectare open ruimte tussen de Watertorenstraat en de Spoorweg, aan Umicore in Olen, worden langzaamaan opgewaardeerd tot natuurgebied. Vzw Kempens Landschap en de gemeente Olen willen de ecologische en recreatieve waarde van het gebied verbeteren nu de provinciale landschapsorganisatie de gronden van Umicore in erfpacht heeft. De afgelopen maanden zijn de eerste werken al uitgevoerd. Zo is de omheining weggehaald en er werden twee bosranden aangeplant ten noorden van de spoorweg. Ook ten zuiden van de spoorweg is een houtkant met inheemse soorten aangeplant. Dit najaar wordt ook een historische poel hersteld en tijdens de wintermaanden worden bijkomende aanplantingen gedaan. In het gebied wordt niet alleen aan natuurherstel gedaan, maar wordt er ook ruimte voorzien voor fietsers en wandelaars.

Angel Gebruers kon vrijdagavond kiezen tussen twee coaches bij The Voice Kids op VTM. Toen ze "Like I'm gonna lose you' zong van Meghan Trainor duurde het niet lang vooraleer Sean zich omdraaide. Iets later draaide ook Josje zich om.  Uiteindelijk koos Angel voor Sean.

 

vrijdag, 28 april 2017 11:04

Ronny Daelman nieuw gezicht bij RTV

Ronny Daelman wordt het nieuwe gezicht bij de regionale televisiezender RTV. Veel kijkers gaan Ronny waarschijnlijk herinneren als Sam Bastiaens in de één soapserie "Thuis". Daarnaast speelde hij verschillende gastrollen in verschillende tv-reeksen. Vanaf volgende week dinsdag brengt hij RTV Vandaag, afwisselend met de vaste collega's Erika Van Tielen, Els Van Hove en Shana Meeus. Ronny Daelman vervangt Joris Brys, die nieuwe horizonten gaat opzoeken. Joris neemt niet helemaal afscheid van RTV. Hij springt af en toe in als het nodig is.

Een man van 47 uit Laakdal werd veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf voor jarenlange verkrachting van zijn zoon en de aanranding van een dochter. Hij raakte ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan de burgerlijke partijen moet hij 15.500 euro schadevergoeding betalen. De feiten deden zich voor tussen juni 2011 en februari 2014 en kwamen aan het licht toen de oudste dochter toen, samen met haar moeder en een tante, naar de politie stapte. De broer en een jongere zus bekenden tijdens een audiovisueel verhoor dat ze door hun vader werden betast. In een nieuw verhoor in september 2016 beweerde de zoon dat hij twee jaar lang herhaaldelijk is verkracht door zijn vader. De vader ontkende alles, maar gaf wel toe dat hij in de zomer van 2013 met zijn minderjarige zoon naar een pornofilm keek. Hij beweerde dat zijn kinderen door hun moeder waren geïndoctrineerd. De rechter verwierp dat argument. 

 

Angel Gebruers debuteert vrijdagavond in het VTM programma The Voice Kids. Angel is 14 en hoopt met haar versie van "Like I'm gonna lose you" van Meghan Trainor één van de coaches Sean Dhondt, Josje of Laura Tesoro te overtuigen van haar zangkwaliteiten. Angel wil heel graag zangeres worden en carrière maken, maar ze blijft realistisch dat de kans altijd klein blijft. 

 

Twee auto's zijn in de Dokter Van de Perrestraat op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde donderdag rond 8u20. 1 inzittende liep lichte verwondingen op en ging voor verzorging naar een dokter.

 

De Geelse burgemeester Vera Celis zoekt 30 gezinnen die mee de uitdaging aangaan om op 30 dagen 30% minder restafval te hebben. Concreet is het dus de bedoeling om tijdens de campagneperiode, van 1 juni  tot 30 juni, overbodig restafval te vermijden en het overige afval zo goed mogelijk te sorteren. Hierdoor verklein je niet alleen de afvalberg, maar bespaart men samen maar liefst 2 ton CO2. Je kan je hier inschrijven voor 20 mei. 30-30-30 kadert binnen Kempen2020, het Kempens streekproject om 20% CO2 te besparen tegen 2020.