http://www.AutoOnderdelen24.BE

De scholen van het MPI Oosterlo starten met het project 'Digitaal leren, ook ik kan dat'. Dankzij de steun van het Digital Belgium Skills Fund kan het MPI kinderen met een verstandelijke beperking toegang bieden tot het gebruik van deze technologie en zo hun leermogelijkheden vergroten. Digitaal leren is ook voor kinderen met een verstandelijke beperking zeer belangrijk. Het biedt hen heel wat mogelijkheden om spelenderwijs hun cognitieve capaciteiten verder te ontwikkelen. Dankzij de visuele verduidelijking op het scherm kunnen meer kinderen hieraan participeren. Door het gebruik van beelden worden oefeningen en spelletjes concreter en duidelijker, waardoor het ook de stress verlaagd bij het leren. Deze tools geven begeleiders eveneens de mogelijkheid om te differentiëren onder de kinderen afhankelijk van hun kunnen en noden. De activiteitendienst van MPI Oosterlo trekt dit project door. Ze leren kinderen en jongeren gecontroleerd omgaan met computers tijdens hun vrije tijd. Dankzij dit project gaan er heel wat deuren open voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en worden hun digitale vaardigheden verder ontwikkeld, wat heel belangrijk is in onze digitale samenleving.

vrijdag, 17 november 2017 16:42

Inbrekers aan de slag op de Markt

In de nacht van woensdag op donderdag sloegen dieven een raam aan de achterkant van een woning stuk op de Markt in Geel. Ze doorzochten vervolgens de woning en gingen er vandoor met geld.

De stad Geel plaatst extra openbare verlichting in Veestraat. Die beslissing kwam er op voorstel van de kindergemeenteraad, KFC Zammel en de sportraad. Geel trekt hier ruim 6 000 euro voor uit.

Mathijs Vangestel van SBS De Bolleboom bond op de kindergemeenteraad van november 2016 de kat de bel aan. Veestraat is immers de toegangsweg naar de terreinen van KFC Zammel. De straat beschikte nog niet over straatverlichting terwijl heel wat kinderen langs deze toegang met de fiets naar de training of wedstrijd rijden. Ook vanuit KFC Zammel en tijdens de vergaderingen van de sportraad werd dezelfde vraag gesteld.

Het stadsbestuur oordeelde dat het aangewezen was om het openbaar verlichtingsnet uit te breiden in het gedeelte van Veestraat tussen Zammelseweg en de toegangsweg naar KFC Zammel.

Een tiental kasten worden geplaatst in de kelder van de Geelse bibliotheek voor het stadsarchief. Zij bewaren er heel wat archiefdozen. Ook werkt men aan de klimaatregeling in de kelder om de archiefstukken onder de beste voorwaarden te kunnen bewaren. De bib voerde heel wat verouderde boeken af. Daardoor kwam er meer ruimte vrij in de kelder. Het stadsarchief zit in hetzelfde gebouw en was al langer op zoek naar meer ruimte. Omdat boeken kleiner zijn, zijn ook de kasten van de bibliotheek kleiner. De kleine kasten werden niet naar het containerpark gebracht. Deze gebruikt men nu in de kelder van de toneelkledij van de dienst toerisme.

Het volgende verkeersreglement geldt vanaf zaterdag 18 november tot en met 15 januari tijdens de dinsdag- en zaterdagmarkt van 5u. tot 14u. Een verkeer- en parkeerverbod op parking Havermarkt, parkeerplaatsen langs de Werft, Kameinestraat tussen St-Amandskerk en Patronaatstraat, Werft tussen Markt en Patronaatstraat, tussen Markt nr.17 en Palingstraat. Er geldt een parkeerverbod in Lebonstraat tussen Stationsstraat en Patronaatstraat en er is tweerichtingsverkeer in Lebonstraat tussen Stationsstraat en Patronaatstraat.

woensdag, 15 november 2017 10:53

Sluikstort van 32 vuilzakken in Zammel

Afgelopen zondag werden 32 vuilzakken gedumpt in de Paddenhoek in Zammel. De lokale politie doet een oproep naar getuigen. Heb je iets gezien dan kun je dit melden op het nummer 014/56.47.00. Op sluikstorten staan boetes en de laatste maanden wordt alsmaar meer sluikafval gevonden in de Geelse straten, bermen en grachten. Tijdens de week van de handhaving in september werden maar liefst 605 sluikstorten gevonden, waarvan 60% in straatvuilbakken.

Het nieuwe schoolgebouw van Sancta Maria Instituut in Kasterlee werd officieel ingehuldigd door Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits. Het oude gebouw bestond al meer dan vijftig jaar en was volledig afgeleefd. De werken aan het nieuwe gebouw hebben ongeveer 2,5 jaar in beslag genomen. Het nieuwe schoolgebouw wijkt af van de traditionele scholen door zijn grote open ruimtes. Aan de binnenkant is er veel glas om zo een open en sociale omgeving te creëren. Centraal in het gebouw is de grote open ruimte met een trap. Daar mogen de leerlingen tijdens de pauzes ook vertoeven.

woensdag, 15 november 2017 07:55

Jongen van 11 gezond en wel teruggevonden

De jongen van elf uit Geel, die gisteren voor het laatst werd gezien, is veilig en wel terug gevonden. Dat laat Child Focus weten. De organisatie stuurde dinsdagavond een opsporingsbericht uit voor de jongen.

Iron Maiden komt voor de negende keer naar Graspop Metal Meeting in Dessel. Dat bevestigde de groep. Iron Maiden is de headliner op vrijdag 22 juni. Eerder raakte al bekend dat Ozzy Osbourne en Guns 'n Roses optreden tijdens Graspop. Het festival duurt uitzonderlijk 4 dagen van donderdag 21 tot en met zondag 24 juni. De komende dagen maakt de organisatie nog enkele namen bekend. De ticketverkoop start op zaterdag 18 november.

dinsdag, 14 november 2017 14:02

Ambitieus project : Geel stopt met roken

De stad Geel start volgend jaar een ambitieus project om samen te stoppen met roken. Onder begeleiding van een tabakologe worden groepssessies georganiseerd die in januari starten. Het volledige traject bestaat uit acht sessies, verspreid over drie à vier maanden. De eerste sessies leren de deelnemers hun ‘rook’gewoontes te veranderen en goed voorbereid te zijn op de ‘stopdatum’, die meestal rond de derde sessie plaatsvindt. De resterende sessies gaan over het volhouden van de nieuwe levensstijl. Na drie à vier maanden sta je veel sterker in je schoenen omdat je al ongetwijfeld moeilijke momenten hebt meegemaakt. Als je die zonder te roken kan doormaken, heb je een grote kans op een rookvrij leven. De motivatie om te stoppen, is voor iedereen anders, maar toch zijn er vaak overeenkomsten. Gezondheid staat hoog op het lijstje. Ook de angst om er een ernstig gezondheidsprobleem aan over te houden, speelt vaak mee en financieel wordt het ook voor een groot aantal mensen te veel. Op donderdag 11 januari is er een gratis infosessie in dienstencentrum Luysterbos. Nadien krijg je de kans op deel te nemen aan het programma.