Geels Nieuws

Geels Nieuws

Nieuws uit Geel

In Meerhout werden 1000 bezoekers van het punk- en hardcorefestival Groezrock op vrijdag en zaterdag gecontroleerd op drugs. 63 van hen hadden drugs bij zich. Ook zijn er uitgebreide veiligheidsmaatregelen van kracht. Verspreid over het weekeinde verwacht men 22.000 bezoekers. Groezrock is toonaangevend in Europa in zijn genre en is het eerste grote festival bij ons van de zomer.
De laatste wedstrijd van dit seizoen verloor ASV Geel met 3-1 op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. Patro kwam al na 17 minuten op voorspron en op het half uur kwam Geel op gelijke hoogte dankzij Yadi Bangoura. In het begin van de tweede helft scoorde Patro opnieuw en kregen ze nog een strafschop.

Gerelateerde video

De spooroverweg aan de Retieseweg is op maandag 1 mei afgesloten voor alle verkeer. Er worden herstellingswerken uitgevoerd. Er is een omleiding voorzien via Kievermont, Rijn en St-Dimpnaplein en omgekeerd.
Angel Gebruers kon vrijdagavond kiezen tussen twee coaches bij The Voice Kids op VTM. Toen ze "Like I'm gonna lose you' zong van Meghan Trainor duurde het niet lang vooraleer Sean zich omdraaide. Iets later draaide ook Josje zich om. Uiteindelijk koos Angel voor Sean.
Angel Gebruers debuteert vrijdagavond in het VTM programma The Voice Kids. Angel is 14 en hoopt met haar versie van "Like I'm gonna lose you" van Meghan Trainor één van de coaches Sean Dhondt, Josje of Laura Tesoro te overtuigen van haar zangkwaliteiten. Angel wil heel graag zangeres worden en carrière maken, maar ze blijft realistisch dat de kans altijd klein blijft.
Twee auto's zijn in de Dokter Van de Perrestraat op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde donderdag rond 8u20. 1 inzittende liep lichte verwondingen op en ging voor verzorging naar een dokter.
De Geelse burgemeester Vera Celis zoekt 30 gezinnen die mee de uitdaging aangaan om op 30 dagen 30% minder restafval te hebben. Concreet is het dus de bedoeling om tijdens de campagneperiode, van 1 juni tot 30 juni, overbodig restafval te vermijden en het overige afval zo goed mogelijk te sorteren. Hierdoor verklein je niet alleen de afvalberg, maar bespaart men samen maar liefst 2 ton CO2. Je kan je hier inschrijven voor 20 mei. 30-30-30 kadert binnen Kempen2020, het Kempens streekproject om 20% CO2 te besparen tegen 2020. 
donderdag, 27 april 2017 09:03

Werken N13 uitgesteld tot minstens half juni

Het verkeer kan iets langer in beiden richtingen over de Herentalseweg en Geelseweg of de N13 blijven rijden. Normaal werd de gewestweg vanaf 2 mei afgesloten in de rijrichting van Geel, maar dit gaat pas later gebeuren. De werken kunnen pas ten vroegste starten vanaf 15 juni als afdeling wegen en verkeer op korte termijn haar noodzakelijke procedures bij de Vlaamse overheid kan afronden. Als de juiste aanvangsdatum gekend is, wordt ook de datum voor de tweede infovergadering vastgelegd. Van het moment dat de heraanleg van de N13 start, kan het verkeer nog enkel in de richting van Geel en…
Maandag vond het eerste uitzonderlijk transport plaats in een reeks voor Umicore Olen. Een kuip van maar liefst 5 meter en 7 ton zwaar werd door een schip op het Albertkanaal gelost op de kade van Punt. De kortste route was via de Herentalseweg naar Umicore, maar daar hingen de verkeerslichten te laag boven het wegdek en de operatie zou te duur worden om deze allemaal te verwijderen. Er werd een omweg gekozen via de Antwerpseweg, de Ring rond Geel, Rauwelkoven, Reiten, Herentalsedijk tot aan Umicore in Olen. Eandis verwijderde voor het transport overhangende elektriciteitsleidingen boven deze wegen zodat het…
Zonder onvoorziene omstandigheden maken Lenaerts, Haagen, Nelissen, Hulsmans, Van den Ackerveken, Vanaken, Kerckhofs, Christiaens, Robin, Karadayi, Bangoura, Koita en nieuweling Hoefnagels deel uit van het team van ASV Geel volgend jaar. Hoofdsponsor Tormans verlengde zijn sponsorcontract met een jaar en Jan Tormans zelf onderhandelt momenteel met een investeerder voor de Geelse club. Als die onderhandelingen slagen komen er boven de 13 namen die nu bekend zijn er nog spelers bij.
dinsdag, 25 april 2017 15:23

Jeugd Geelse TTC schittert op Pingbeker

De Jeugd van de Geelse TTC schitterde op de eerste Pingbeker in Merksplas. Ze behaalden zilver in het ploegenklassement. Ondertussen won de eerste herenploeg van Geelse TTC de eindronde van de landelijke reeksen. Nu maar hopen dat een plaats in 2de nationaal vrijkomt.
maandag, 24 april 2017 10:37

Nele Gilis wint Irish Open Squashtornooi

Squashster Nele Gilis uit Geel won de Irish Open in Dublin. Ze won de finale in 5 sets van de Britse Millie Tomlinson. Setstanden waren 2-11, 11-8, 7-11, 11-9 en 11-4. Nele Gilis won tot nu toe 4 PSA world tour titels. Nele Gilis staat nu 36ste op de wereldranking dames squash