Geels Nieuws

Geels Nieuws

Nieuws uit Geel

ASV Geel wist zich te plaatsen voor de volgende ronde van de beker van België. De Gelenaars wonnen op het veld van Royal Entente Acren Lessines met 3-5.
zaterdag, 19 augustus 2017 17:53

Inbrekers slaan toe op de Markt

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout kreeg vrijdagavond rond 19.30u een melding van een inbraak op de Markt van Geel. Bewoners van een appartementsgebouw hadden vastgesteld dat onbekenden het slot van de toegangsdeur naar hun flat hadden geforceerd om binnen te geraken. Het is niet duidelijk of de indringers ook iets meegenomen hebben.
vrijdag, 18 augustus 2017 21:12

MUG St-Dimpnaziekenhuis betrokken bij ongeval

De MUG van het Sint-Dimpnaziekenhuis botste vlak voor middernacht van donderdag op vrijdag op een motorrijder in Laakdal. De MUG draaide rechtsaf en de motorrijder kon hem niet meer ontwijken op het kruispunt van de Nieuwe Baan met Achter de Bergen. De motorrijder, een jongen van 22 uit Kasterlee, raakt lichtgewond. De MUG was op weg naar een interventie en had niemand aan boord.
Auteur Raf Willems waagt momenteel zich aan een fietstocht voor het goede doel om het boek van oncologe Manon Huizing te promoten. De vrouw, die intussen zelf kanker heeft, vergezelde hem donderdag in Geel. Huizing mocht tien jaar geleden in het St-Dimpnaziekenhuis een nieuwe afdeling Oncologie starten. Ze zag honderden patiënten in haar praktijk passeren, waaronder Raf Willems. Een informeel gesprekje over het schrijven van boeken kreeg anderhalf jaar geleden plots een vervolg. Manon Huizing speelde op aanraden van patiënten al langer met het idee om haar visie op oncologie en kanker uiteen te zetten. Toch is het boek 'Passie…
Woensdagnamiddag reed een auto twee fietsers uit Geel aan op de Reppelsebaan in Scherpenheuvel-Zichem. Een vrouw van 35 uit Geel reed met haar driewieler op het fietspad richting Westelsebaan. Haar vader reed met zijn fiets achter haar. De vrouw kwam met het linkerachterwiel naast het fietspad terecht en kwam ten val. Haar vader probeerde haar te helpen en is ook gevallen. Op dat ogenblik kwam een auto aangereden en de bestuurster van de wagen kon een aanrijding met de fietsers niet meer vermijden. De fietsers liepen lichte verwondingen op.
donderdag, 17 augustus 2017 20:05

Geelse bib stopt met uitlenen van CD's

De Geelse bibliotheek stopt vanaf 1 januari volgend jaar met het uitlenen van cd's. De jongste tijd bleef de uitleenbeurten van cd's dalen. De bib heeft een uitgebreide collectie van boeken en dvd's waar nu geen plaats voor is. Zijn gaan uitgestald worden in de plaats van de cd's. Wil je nog eens je favoriete bib-cd horen en ze later meekrijgen. dan kijk je in de bib catalogus of jouw favoriet er nog tussenstaat en laat je het weten aan de bib. Tot het einde van dit jaar draait de bib op bepaalde tijdstippen de keuze van de bibbezoeker. Als…
donderdag, 17 augustus 2017 15:42

Eurofeesten 2017 van start

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus vindt in Geel een nieuwe editie van de vijfjaarlijkse Eurofeesten plaats. Delegaties uit negen Europese landen komen naar Geel om kennis te maken met andere Europeanen en Europese culturen. De stad verwelkomt de gasten met een gevarieerd programma. Op vrijdag 18 augustus strijden de buitenlandse delegaties tegen elkaar in een Spel zonder Grenzen. De arena van dienst is de stedelijke sporthal Axion en het nabijgelegen sportterrein van de Kevers. Wie de torso’s van de Spanjaarden, de spierballen van de Italianen of de witte benen van de Ieren wil bewonderen, is meer…
donderdag, 17 augustus 2017 15:24

Ideetjes voor een regenachtige dag in Geel

Zoek je een activiteit die je ook bij slecht weer kan doen? Wat denk je van een tentoonstelling in het Gasthuismuseum? Heb je kinderen, dan is zoeken naar de Schat van Vlieg wel een leuk idee. Of spring eens binnen bij de bib voor Pop-up Europa. Tot zondag 29 oktober kan je de tentoonstelling ‘Over piskijkers, pestdokters en pauwendrek’ bezoeken in het Gasthuismuseum. De tentoonstelling vertelt je alles over de medische zorg in een plattelandsgemeente tijdens de late middeleeuwen. Tot ongeveer 1800 moest de patiënt of zijn verzorger het doen met huis- en tuinmiddeltjes en met bijgeloof. Wist je dat…
Gelenaar Thomas Gielis stond als eerste in de rij in de universiteitshal aan de Naamsestraat in Leuven. De inschrijvingen startten gisten aan de KU Leuven. Thomas schreef zich in voor ingenieurswetenschappen en werd meteen verwelkomd door de nieuwe rector Luc Sels en vicerector van studentenbeleid Chantal Van Audenhove. Zij begeleidden hem tijdens zijn inschrijving en gaven hem ook een mand vol goodies cadeau.
donderdag, 17 augustus 2017 07:59

Twee Gelenaars opgepakt met drugs in Turnhout

Twee Gelenaars van 25 en 28 jaar werden woensdagnacht door de politie opgepakt in de Kerkstraat in Turnhout. Zij waren in het bezit van marihuana, hajs en cocaïne. De auto werd gecontroleerd na verdacht rijgedrag. De bestuurder zelf testte ook positief op het gebruik van marihuana en amfetamines. Het duo is onder voorwaarden vrijgelaten.
woensdag, 16 augustus 2017 20:48

Jong VLD bracht ontbijt aan huis op moederdag

Jong Vld Geel bracht ontbijt aan huis op moederdag. Eigenlijk verdienden alle moeders om elke dag van het jaar in de bloemetjes gezet te worden, zegt Jongerenvoorzitter Lieselotte Thys. De jongliberalen kozen voor hun ontbijtmand voor producten van de lokale handelaars, fairtrade fruitsapjes van de wereldwinkel en gerecycleerde fruitkisten om het allemaal in te verpakken.
ASV Geel speelt in de volgende ronde van de Croky Cup of de beker van België tegen het Henegouwse Royale Etente Acren Lessines uit tweede amateurklasse. De wedstrijd wordt op zondag 20 augustus om vier uur in de namiddag gespeeld in het stadion van REAL in Lessines.