Geels Nieuws

Geels Nieuws

Nieuws uit Geel

zaterdag, 21 oktober 2017 00:25

Verkeershinder op Diestseweg

Sanofi-Geel, het vroegere Genzyme, voert tussen maandag 23 oktober en vrijdag 27 oktober werken uit aan de waterzuiveringsinstallatie en de vuilwaterriolering. Op het kruispunt Cipalstraat en Diestseweg wordt een verbinding gemaakt met de openbare riolering. Tijdens de werken plaatst de aannemer verkeerslichten op de Diestseweg zodat het verkeer beurtelings langs de werfzone kan passeren. Hou rekening met ernstige verkeershinder tijdens de piekuren.
1200 jongeren daagden vrijdagochtend in uniform op in de regen op de Geelse Markt. Het is de dag van de Jeugdbeweging en de jeugddienst van de stad trakteerde de jongeren op een heus ontbijt.
N-VA Geel pleit voor de aanleg van een fietstunnel onder de spoorweg die de hoek van de Heistraat vlakbij het station met de Heidebloemstraat verbindt. Vroeger bestond daar een trage weg. De meerderheidspartij in de Geelse gemeenteraad pleit er nu voor om deze trage weg nieuw leven in te blazern. Volgens Benny Eyckmans, fractieleider van N-VA in de gemeenteraad, kunnen de fietsers en voetgangers vanuit Holven richting St-Dimpna zo weggeleid worden van het drukke stationsplein. De stadsdiensten lieten alvast weten dat ze het mobiliteitsknooppunt op deze locatie gaan onderzoeken.
Op vrijdag 12 januari 2018 om 20u kiezen de Geelse sportclubs, pers en sportraad de sportbelofte, sportman, sportvrouw en sportvereniging van het jaar 2017. Ze doen dat in de spektakelzaal van cultuurcentrum de Werft, met technische snufjes en bonte podiumacts. De sportraad huldigt die avond ook de G-sporters, sportkids en sportverdienstelijken van het jaar 2017 en de ploegen die kampioen speelden in het seizoen 2016-2017. Iedereen kan kandidaten voordragen. Vul de formulieren in en mail ze vóór vrijdag 17 november 2017 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
donderdag, 19 oktober 2017 20:59

Inbraak in woning Amerikalaan

In de Amerikalaan werd woensdagochtend tussen 8u30 en 9u30 ingebroken in een woning. De daders verwijderden de scharnieren van een raam om binnen te geraken. Ze doorzochten de slaapkamer en de badkamer. De dieven ontvreemdden juwelen en een horloge.
Op vrijdag 20 oktober is het de hoogdag van alle jeugdbewegingen in Geel en heel Vlaanderen. Op de Dag van de Jeugdbeweging trakteert ook dit jaar de Geelse jeugdraad en de dienst jeugd met een gratis ontbijt voor iedereen in uniform. Van 7u30 tot 8u30 kunnen alle leden van alle jeugdbewegingen genieten van een heerlijke koffiekoek, fruitsap en een gezellige sfeer. Dit jaar is het thema 'spelen'.
‘In de greep van je genen’, een lezing door Dirk Draulans, kan je bijwonen op woensdag 18 oktober in de Geelse bibliotheek. Bioloog, journalist en schrijver Dirk Draulans vertelt over overgewicht, onredelijke angst en de biologie van seks. Hij neemt je mee op een zwerftocht doorheen de wondere wereld van onze genen. Die verklaart waarom sommige mensen wel en andere niet profiteren van een goed dieet, en waarom velen van ons zo gemakkelijk bang gemaakt kunnen worden. Wil je begrijpen waarom het zo moeilijk kan zijn om vat te krijgen op bepaalde cruciale aspecten van je leven? Kom op woensdag…
woensdag, 18 oktober 2017 10:58

Playmobiel te gast in Oosterlo

De playmobiel staat op woensdag 18 oktober op het speelplein in Van Hoornestraat in Oosterlo. Je kan komen meespelen van 14u tot 17u. In de PlayMobiel vind je een heleboel speelgoed waarmee je de gekste spelletjes kan doen. Alle kinderen, samen met hun ouders, grootouders, grote broers of zussen, zijn welkom om gratis mee te spelen.
woensdag, 18 oktober 2017 09:56

85 Gelenaars behaalden inburgeringsattest

85 Gelenaars behaalden het afgelopen jaar een inburgeringsattest. Ze zijn afkomstig uit 38 verschillende landen. Volgens de cijfers van 2016 is 12,4% van de Geelse bevolking van buitenlandse afkomst. Het inburgeringstraject is er voor mensen van buitenlandse herkomst die een toekomst willen uitbouwen in België. De inburgeraars die nu hun attest kregen, volgden met succes een basiscursus Nederlands. Ook hebben ze een cursus maatschappelijke oriëntatie achter de rug, gegeven door docenten van het Agentschap Integratie en Inburgering. Daarbij krijgen ze informatie over de Belgische samenleving en werd er gewerkt aan het verhogen van hun zelfredzaamheid. Bovendien zijn ze van start…
Jurgen Van den Broeck is profrenner af. Hij reed in Putte-Kapellen zijn allerlaatste koers uit zijn profcarrière en hing zijn fiets letterlijk aan de haak. Jurgen is 34 en woont momenteel in Geel. Hij is de beste Belgische ronderenner van de afgelopen jaren. 7 jaar geleden eindigde hij derde in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk en vijf jaar geleden viel hij net naast het podium. In Postel werd VdB twee jaar geleden Belgisch kampioen tijdrijden. Het zit erop: Jurgen Van den Broeck hangt de fiets letterlijk aan de haak na de Sluitingsprijs Putte-Kapellen! Lees meer: http://tinyurl.com/y9642oyy Geplaatst door…
Een honderdtal mensen kwamen bijeen aan het St-Aloysiusinstituut. Zij namen deel aan de fakkeltocht van de jaarlijkse werelddag verzet tegen armoede. Er waren pakkende getuigenissen van mensen die in armoede leven. Geplaatst door T Origineel Geel op dinsdag 17 oktober 2017
woensdag, 18 oktober 2017 09:25

Mattia Maggio nieuwe spits ASV Geel

ASV Geel heeft zijn spits beet. Mattia Maggio is 23 en heeft Duits/Italiaanse roots. Hij kwam als jeugdspeler uit voor de nationale selecties voor zowel Duitsland als Italië. Hij speelde in Duitsland ondermeer voor Hamburg en Hoffenheim.