Geel FM - Item gefilterd op datum: februari 2017
zaterdag, 25 februari 2017 11:36

Jeugdcentrum De Bogaard blaast 30 kaarsen uit

Dit jaar blaast jeugdcentrum De Bogaard 30 kaarsjes uit en dat laat men niet zomaar voorbijgaan. De mensen van De Bogaard doken in het archief en haalden  de beste evenementen van onder het stof en staken ze in een nieuw jasje. Van 10 tot en met 14 mei wordt de 30ste verjaardag van de Bogaard gevierd met op 10 mei een openluchtcantus, 11 mei Klein Kaffée Deluxe, 12 mei een openluchtfilm, 13 mei live optredens en 14 mei een  familiedag met picknick, zeepkistenrace, buikschuiftornooi en randanimatie.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 23 februari 2017 23:13

Zwerfvuilvrijwilligers ruimen 6 ton zwerfvuil op

50 individuele netheidsverantwoordelijken staken vorig jaar de handen uit de mouwen. Ze ruimden minstens 3 keer in totaal 60 km wegen op. Verenigingen namen zelfs 150 km in totaal voor hun rekening. Naast 9 verenigingen, namen voor de eerste keer ook 6 jeugdverenigingen deel. De verenigingen ontvingen voor deze actie 5860 euro. De vrijwilligers verzamelden tijdens hun tochten 6 ton zwerfvuil. Omdat het niet vanzelfsprekend is om het vuil op te ruimen dat anderen achteloos of doelbewust in de omgeving dumpen, besteedde het stadsbestuur extra aandacht aan de vrijwilligers tijdens een receptie. Elke vrijwilligers ontving een cadeaucheque ter waarde van 30 euro. Als de vrijwilligers sluikafval opmerkten, gaven ze dit door aan de stadsdiensten. Dit hielp de stadsdiensten niet alleen om het afval snel te verwijderen, het hielp ook om overtreders te betrappen. Vorig jaar werden 47 GAS-pv’s voor sluikstorten opgemaakt. Naast een boete van maximum 350 euro moesten de boosdoeners ook het forfaitaire bedrag van 150 euro betalen voor de verwijdering van het zwerfvuil.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 23 februari 2017 13:31

Gele papiercontainers in aantocht

Tussen eind mei en begin juni worden de gele papiercontainers aan ieder huis in Geel geleverd. Alle Gelenaren krijgen volgende maand een gepersonaliseerde brief en infofolder met meer informatie over de papiercontainer in de bus. Standaard ontvangt ieder gezin een container van 240 liter. Deze papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van een hele maand in te verzamelen. Voor bewoners van appartementen, studio’s en rijhuizen zijn er ook kleine containers van 40 liter beschikbaar. Verenigingen en handelaren kunnen gratis een papiercontainer vragen van 240 of 1100 liter. De container heeft wielen zodat je een volle container makkelijk naar de straatkant kan rollen. De papiercontainer is gratis, en ook het aangeboden papier en karton wordt niet aangerekend.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De spilfiguur van drie grootschalige drugtransporten vanuit Geel naar Italië is tot een effectieve gevangenisstraf van zeven jaar veroordeeld en een geldboete van 120.000 euro. De manegehouder die de paardentrailer leverde, kreeg achttien maanden met uitstel. Een vrachtwagenchauffeur uit Geel moet 30 maanden met uitstel aanvaarden. De drugs kwamen vanuit Nederland, maar maakten een tussenstop op een manege in Geel voordat ze naar Italië werden gebracht. De bende kon opgerold worden nadat één van de vrachtwagenchauffeurs, een man uit Geel, zelf naar de politie was gestapt om melding te doen van afpersing. Hij werd samen met zijn mede-chauffeur uit Heist-op-den-Berg afgeperst en bedreigd door de bendeleider omdat na het derde transport 280.000 euro druggeld verdwenen was. Voor de chauffeur uit Heist-op-den Berg had de rechtbank een effectieve celstraf van vier jaar in petto.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 23 februari 2017 13:00

Stadspark sluit vanwege storm

De storm, die over ons land raast, bereikt donderdagnamiddag de Zuiderkempen. Voor de veiligheid van fietsers en wandelaars werd beslist om het stadspark in het centrum af te sluiten vanaf 15u30 voor het publiek. Ook de provinciale Groen - recreatiedomeinen in onze streek worden al vanaf 14u gesloten tot vrijdagochtend. Het gaat ondermeer om het Prinsenpark in Retie en de Hertberg in Herselt. Het Zilvermeer raadt kampeerders aan om binnen te blijven. In heel de regio worden ook de overige bossen tijdelijk afgesloten.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 21 februari 2017 23:35

Fruitbomen maken hun intrede op de Leunen

Fruitbomen maken hun intrede op het plein tussen de Duivenstraat en Patrijzenstraat. De afgelopen weken werd de vroegere speelplaats heringericht met onder andere appel-, peren- en pruimenbomen. Het plein wordt verder ook nog verfraaid met gazonpaden, vaste planten en struiken, waar tijdens de warme maanden ook bijen kunnen vertoeven.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 21 februari 2017 22:08

Centrumparking Nieuwstraat wordt vernieuwd

Centrumparking Nieuwstraat ondergaat momenteel een metamorfose. Vorige week startte de aannemer met de aanleg van een parking aan het brouwhuis en de parkeerplaatsen aan de kant van het dagcentrum. Aan het brouwhuis komen een gezellig pleintje en een parking. Deze parking wordt aangelegd met klinkers en wordt afgebakend met een haag. Het blijft wel een openbare parking. De werken nemen twintig procent van de bestaande parkeerplaatsen in. Het einde van deze werken is gepland op 31 maart. Na Palmenmarkt, op 13 april, hervat de aannemer de werken en neemt de rest van centrumparking Nieuwstraat onder handen. De andere parkeerplaatsen worden aangelegd in dolomiet, de straten krijgen een asfaltlaag. Om plassen te vermijden, legt de stad riolering aan. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. De planning van de werken is zo gemaakt dat altijd de helft van de parkeerplaatsen beschikbaar blijft. Je kan de parking tijdens de werken gebruiken, de toegangen langs Kollegestraat en Nieuwstraat zijn afwisselend afgesloten. Tijdens de asfaltwerken is de parking twee dagen niet toegankelijk. De juiste timing hiervoor is afhankelijk van de weersomstandigheden. Voetgangers en fietsers hebben altijd doorgang tussen Nieuwstraat en Kollegestraat.  De trage weg die aan Nieuwstraat begint en richting Kollegestraat loopt, blijft behouden. Aan deze trage weg komt een vertakking naar het brouwhuis met een verhoging. De verhoging is veiliger voor de trage weggebruikers en werkt verkeersremmend. Ook van het brouwhuis naar de Postpaddekes kan je veilig wandelen en fietsen over een nieuwe trage weg. Aan het brouwhuis parkeer je je fiets in een nieuwe fietsenstalling.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op woensdag 22 februari vindt de jaarlijkse jobbeurs plaats op de Geelse campus van Thomas More en KU Leuven. Bijna 130 bedrijven en organisaties uit heel Vlaanderen en Nederland stellen hun vacatures voor. Daarmee is de jobbeurs volzet. Een teken dat het goed gaat op de arbeidsmarkt. Bedrijven komen van verder en schreven zich veel sneller in. De Geelse jobbeurs is al aan haar 32e editie toe en groeide uit tot een vaste waarde voor studenten en werkzoekenden uit de provincies Antwerpen en Limburg. De jobbeurs richt zich immers niet alleen op de studenten van Thomas More en de KU Leuven. Iedereen die een job zoekt, is welkom. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Rauwelkoven is dinsdagochtend rond 10u volledig afgesloten omwille van ontmanteling van springtuigen ter hoogte van de brug aan de ring rond Geel. Er is munitie uit WO II gevonden in een bijgebouw van een huis. Er werd een ruime perimeter ingesteld door de ordediensten van zo'n 100 meter rond de woning. Ook nog 3 andere huizen werden uit veiligheidsoverwegingen ontruimd. De ontruimingsdienst DOVO is ter plaatse.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

7 Kempische OCMW's, woonzorgcentrum Ter Kempen vzw en Welzijnszorg Kempen gaan samenwerken. Ze willen samen sterk staan om zo de zorg voor ouderen in de Kempen kwaliteitsvol en betaalbaar te houden. De partners ondertekende maandag een intentieverklaring voor de oprichting van Zorgvereniging Kempen. Met 688 bedden wordt Zorgvereniging Kempen het grootste samenwerkingsverband van Kempense woonzorgcentra. Na het ondertekenen van de intentieverklaring gaat de zorgvereniging nu verder vorm krijgen. Dat gebeurt met de OCMW voorzitters  van Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Hoogstraten, Hulshout en Meerhout en met de directeuren en medewerkers van de woonzorgcentra.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 6