Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

donderdag, 23 maart 2017 00:39

Koppel krijgt straf voor drugshandel

Een man van 35 uit Laakdal werd veroordeeld tot 7 maanden voorwaardelijk en een boete van 6.000 euro, waarvan 5.400 met uitstel en dit voor drugshandel. Zijn vriendin kreeg vijf maanden voorwaardelijk. De politie vond op 9 januari van vorig jaar 15 gram cannabis en restanten van speed in hun huis. Tijdens het onderzoek biechtte het tweetal spontaan op dat het in 2015 vier cannabisplanten had gekweekt voor eigen gebruik. Het koppel moet in behandeling voor zijn drugsprobleem, een vast adres nemen en zich onthouden van drugsgebruik
Meerhoutenaar Mathias Van Gompel schreef de Zuidkempense Pijl - Grote Prijs Wilfried Peeters op zijn naam. Hij waagde op amper 1 km van de aankomst zijn kans en kwam solo over de streep. 6 seconden later legde Jasper Philipsen in een sprint beslag op de tweede plaats. Stijn De Bock werd derde. 
2,3 miljoen euro wordt door het gemeentebestuur van Kasterlee uitgetrokken voor een grondige renovatie van het openbaar domein van de bloemenwijk in Lichtaart. Na bevraging en participatie van de bewoners stelde Kasterlee een plan op waarin 14 straten en pleinen die tussen de Poederleesesteenweg en de Tielensteenweg liggen, de komende jaren worden aangepakt en opgefrist. Bedoeling is dat de werken effectief volgend jaar van start gaan en dat ze gefaseerd worden uitgevoerd tot en met 2023.
Een duidelijke meerderheid van de Meerhoutenaren wil een reguliere busverbinding naar Mol. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête, waarop de initiatiefnemers meer dan 1.200 antwoorden ontvingen. De actievoerders stappen nu met de enquêteresultaten in de hand naar De Lijn om meer bussen te vragen. De gemeente Meerhout, de werkgroep Alleman Mobiel, Vormingplus Kempen en TreinTramBus stelden maandag de resultaten van de enquête voor. 1.240 mensen vulden de bevraging in, van wie 92% Meerhoutenaren. De meerderheid (63%) geeft aan dat hij zich minstens één per week naar Mol wil verplaatsen. De belangrijkste redenen om naar Mol te gaan zijn…
364 gram speed en gebruikershoeveelheden LSD, XTC en ketamine werden aangetroffen bij een huiszoeking het afgelopen weekeinde in Laakdal. Verder werden er ook nog anabole steroïden en een wapen aangetroffen. De twee bewoners werden verhoord en mochten na contact met het parket beschikken.
Bijna 500 euro zamelden de vrijwilligers van CM-Samana en Broederlijk delen bij elkaar met hun jaarlijkse 'koffiestop' in Kasterlee. Elk jaar staan ze aan de ingang van supermarkt Delhaize, achter het gemeentehuis in Kasterlee. Ze bieden de bezoekers gratis koffie en cake aan en die mogen een vrijwillige bijdgrage voor het goede doel deponeren in een collectebus. Niemand was verplicht om iets te geven, maar toch rolden heel wat geldstukken in de collectebus voor een totaalbedrag van 491,21 euro. Het geld wordt besteed aan de boeren in het straatarme Afrikaanse land Burkina Faso.
Een kleine brand ontstond vrijdag rond 4u30 achteraan in een lege trein in het station van Mol. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Dat zei Dimitri Temmerman, woordvoerder van de spoorwegmaatschappij. Het ging om de trein die iets voor 5 uur richting Antwerpen-Centraal reed. De dieseltrein is uiteindelijk met twee minuten vertraging kunnen vertrekken, maar wel met minder wagons. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
donderdag, 09 maart 2017 22:57

Meerhoutse scholen menen het!

Fairtradegemeente? Ja, deze scholen menen het! De Meerhoutse basisscholen De Duizendpoot, De Egelantier en De Boomgaard zijn op de eerlijke kar gesprongen en verdienen de titel 'Deze school meent het'. De scholen zetten eerlijke handel in de kijker en spelen zo een belangrijke rol in het proces om van Meerhout een fairtradegemeente te maken.
Scorpions zijn de headliner op zondag 18 juni op Graspop metal meeting in Dessel. Dat maakte de organisatie bekend. Scorpions waren 6 jaar geleden ook al in Dessel. Ze spelen een exclusieve show voor de Benelux. De Duitse band is bij het grote publiek vooral bekend met het nummer Wind of Change.

Gerelateerde video

Maar liefst 75 Molse gezinnen gingen op het aanbod in van de samenaankoop dakisolatie van de intercommunale IOK. Daarmee scoort Mol veruit het beste in de Kempen. In totaal schreven 517 gezinnen zich in voor de samenaankoop. Elk gezin bespaart zo gemiddeld 230 euro per jaar en op die manier wordt jaarlijks meer dan 500 ton CO2-uitstoot voorkomen. 
Zaterdagochtend vroeg ontstond brand in een huis aan Kiezel in Meerhout. De brand ontstond vermoedelijk door de kachel. Twee bewoners ademden rook in en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De woning is onbewoonbaar door de brand. Ze worden voor onderdak voorlopig opgevangen door het OCMW in Meerhout. Zaterdag rond 16u. vatten enkele houten panelen vuur in een nieuwbouwwoning in de Vaartstraat in Meerhout. De oorzaak lag waarschijnlijk aan een oververhitte schouw. De brandweer had 3 uur nodig om de vlammen onder controle te krijgen. Ook moest een deel van het dakgebinte weggehaald worden om te kunnen blussen. Niemand raakte gewond.
In Laakdal werd een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd op de site van de vroegere Witte School in Klein Vorst. Als het agentschap onroerend erfgoed geen restanten vindt, kan de bouwheer Kleine Landeigendom de bouwwerken van het project Capellebeemden nog voor de zomer opstarten. Een woonproject met een mix van 72 verschillende appartementen en duplexwoningen voor een ruim publiek. Gelijktijdig wordt een nieuw ontmoetingscentrum en een handelsruimte gebouwd.