Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

zondag, 19 november 2017 14:25

Saunacomplex Hezemeer in Nederlandse handen

Het saunacomplex "Hezemeer" in Laakdal werd overgenomen door de Nederlandse groep International Wellness Resorts. Die baat in eigen land al 7 wellnesscentra uit en is op zijn beurt eigendom van de Spaanse groep Aspro. De huidige manager Michel Peeters blijft ook na de overname manager van het complex. Ook de naam "Hezemeer" blijft. Voor de klanten van het saunacomplex verandert er niets. Alleen dat de parking snel gaat uitgebreid worden. De nieuwe eigenaar diende hiervoor een vergunning in.
Zaterdag rond 10u ontstond brand in de keuken van het Chinese restaurant Hu Bin in de Schoolstraat in het centrum van Meerhout. De uitbaters van het restaurant wisten zich tijdig uit de voeten te maken toen de brand in de keuken ontstond. Ze woonden in hetzelfde huis. Zij bleven ongedeerd, maar werden uit voorzorg even naar het ziekenhuis overgebracht. Waarschijnlijk is de oorzaak een kortsluiting. Het vuur en de hitte vernielden een groot deel van de benedenverdieping. Ook de bovenverdieping liep ernstige rook- en waterschade op. In de twee aangrenzende woningen werden tijdens en kort na de brand sterk verhoogde…
Langs de Geelseweg rijden nog altijd fietsers tussen Gerheze en Gerheiden. Het Olense gemeentebestuur laat weten dat het niet toegelaten en zelfs zeer gevaarlijk is. Veel automobilisten schrikken als er plotseling een onverwachte fietser opduikt. Sommige fietsers hebben zelfs een slechte verlichting, waardoor ze 's morgens en 's avonds nauwelijks zichtbaar zijn. Een veilige omleiding voor fietsers werd voorzien langs het jaagpad. In de werfzone bevinden zich ronddraaiende graafmachines, werftractoren en vrachtwagens. Als de situatie ongewijzigd blijft gaan de agenten controles uitvoeren, dit enkel voor de veiligheid van de fietsers en die van de andere weggebruikers. 
Een tiental kasten worden geplaatst in de kelder van de Geelse bibliotheek voor het stadsarchief. Zij bewaren er heel wat archiefdozen. Ook werkt men aan de klimaatregeling in de kelder om de archiefstukken onder de beste voorwaarden te kunnen bewaren. De bib voerde heel wat verouderde boeken af. Daardoor kwam er meer ruimte vrij in de kelder. Het stadsarchief zit in hetzelfde gebouw en was al langer op zoek naar meer ruimte. Omdat boeken kleiner zijn, zijn ook de kasten van de bibliotheek kleiner. De kleine kasten werden niet naar het containerpark gebracht. Deze gebruikt men nu in de kelder…
dinsdag, 14 november 2017 12:27

Jongeman tekent beroep aan tegen uitspraak

Een man van 20 tekende verzet aan tegen een veroordeling van een maand cel en een boete voor diefstal van een nummerplaat en het bezit van een boksbeugel. Hij haalde vorig jaar bij het bedrijf Umicore in Olen op klaarlichte dag een nummerplaat van een auto. Zijn advocaat pleitte dat de man de boksbeugel kocht op het internet en gebruikte als sleutelhanger. Hij vroeg om de twintiger een werkstraf op te leggen. Vonnis volgt op 11 december.
Sinds maandagavond is het gemeentehuis van Laakdal in de Kerkstraat in Groot-vorst dicht. Alle gemeentediensten zijn tot donderdag dicht en die dag opent het nieuwe geïntegreerde complex aan de Markt 19, waar het gemeentehuis deel van uitmaakt. Het nieuwe gemeentehuis wordt op 25 en 26 november officieel ingehuldigd met een feestweekend.
maandag, 13 november 2017 10:17

Inbrekers aan het werk in centrum Kasterlee

Inbrekers zijn aan de haal gegaan met juwelen. Zij waren over een tuinmuur gekropen aan de Markt van Kasterlee. De bewoners stelden zondagmiddag de inbraak vast. Zaterdag gingen inbrekers ook al langs in een woning in de Monseigneur Heylenstraat in Kasterlee. Daar zijn geld en juwelen gestolen.
maandag, 13 november 2017 10:17

Man uit Olen aangehouden

Een man van 31 uit Olen werd aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man was eerder al vrijgelaten onder voorwaarden. Omdat hij een nieuwe diefstal pleegde, zit hij opnieuw in de cel.
Vanaf donderdag 16 november is het wijkkantoor van de lokale politie gehuisvest in het nieuwe gemeentehuis van Laakdal aan de Markt 19 in Vorst-Laakdal. Het telefoonnummer verandert niet en ook het mailadres blijft behouden. Ook op de nieuwe locatie moet je een afspraak maken voor een aangifte. Van maandag tot en met woensdag kan je niet terecht in het wijkkantoor van Laakdal omdat de agenten aan het verhuizen zijn. De noodhulp blijft wel gegarandeerd en voor niet dringende zaken kan je op afspraak terecht in het hoofdkantoor in Geel of in het wijkkantoor van Meerhout. Nieuwe afspraakmomenten wijkkantoor Laakdal vanaf…
zaterdag, 11 november 2017 23:20

Poederleesteenweg terug open voor verkeer

De Poederleesteenweg in Lichtaart ging vrijdagavond opnieuw open voor het verkeer. De belijning is nog niet klaar door het vochtige weer. De verbindingsweg tussen Lichtaart en Poederlee was sinds eind juni afgesloten voor het verkeer voor de aanleg van een veilige schoolomgeving aan de kleuterschool 't Bosvriendje. De werkzaamheden gingen gepaard met de heraanleg van het kruispunt Kapelhof, de aanleg van twee rolstoeltoegankelijke bushaltes en de aanleg van een ventweg ter hoogte van het woonzorgcentrum De Witte Bergen met een kiss & ride zone aan de school 't Bosvriendje. Volgend jaar worden ook de fietspaden langs de Poederleesteenweg heraangelegd.
Bakkerijfamilie Van Heuckelom uit Kasterlee deed na 70 jaar de gelijknamige bakkerijketen van de hand. De firma Unimar uit Balen, de groep van Mariën Meesterbakkers, heeft Van Heuckelom overgenomen. Alle 9 winkels in de Kempen blijven bestaan, maar de productie verhuist op termijn wel van Kasterlee naar Balen. Ook alle 80 personeelsleden worden overgenomen. Overnemer Mariën wil de grote succesproducten zoals het Kempenland- en Molenaarsbrood en de befaamde rijsttaarten behouden. Ook de levering aan de ziekenhuizen, een aantal rusthuizen en bedrijven in de Kempen blijft gegarandeerd. 
Neeltje Van Dyck werd met haar pop-up zaak Kasteel Kaneel de winnaar van de wedstrijd voor ondernemend talent in Laakdal. Ze mag een jaar lang gratis gebruik maken van het voormalig gemeentehuis van Einhout om haar zaak uit te baten. Neeltje van Dyck werd van de 4 finalisten als beste verkozen. Kasteel Kaneel wordt een ontbijt- en lunchbar met de nadruk op seizoensproducten en eigen gebak. Van Dyck wil op 17 december opengaan.