Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

Meerhoutenaar Stef Vandeweyer selecteerde zich voor de Olympische Winterspelen in Zuid Korea. De spelen vinden van 9 tot en met 25 februari plaats. De snowboarder van 18 veroverde zijn ticket naar de Spelen doordat hij in de kwalificatie top 40 staat. Die geeft recht op een startplaats. Officieel moet het nog bevestigd worden door het BOIC. Stef Vandeweyer komt dan uit op de slope style en in de Big Air.
350 extra werknemers worden aangeworven bij de vestigingen van DAF Trucks in Oevel en het Nederlandse Eindhoven. De productie van assen en cabines in Westerlo gaat verhogen opdat er in Eindhoven en het Britse Leyland 235 in plaats van 225 trucks per dag geproduceerd kunnen worden. Daarnaast krijgen 250 tijdelijke werknemers nu een vast contract.
5 trajectcontroles komen er tegen de zomer van dit jaar in Laakdal. 3 in Veerle en 2 op invalswegen naar Klein-Vorst. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de klassieke flitspalen vervangen door ANPR-camera's die ook nummerplaten kunnen lezen. Het Laakdalse gemeentebestuur reageert tevreden, want op de 5 trajecten wordt er nog te vaak te snel gereden.
Amper drie dagen na de start van de voorverkoop voor het festival Gladiolen zijn na de combitickets ook alle dagtickets voor zaterdag uitverkocht. Ook de camping van het festival is uitverkocht. Dagtickets voor vrijdag zijn nog online en in de Olense voorverkooppunten beschikbaar.
Vanaf dinsdag 16 januari is er door herstellingswerken aan een verzakking in het wegdek aan het kruispunt Olensteenweg met de Heidestraat in Lichtaart enkel wisselend verkeer ter plaatse mogelijk. In afwachting van de definitieve herstelling, worden eerst de grachten geruimd zodat de afwatering van de droogzuiging in de toekomst goed kan verlopen. Omwille van de verkeersveiligheid aan het kruispunt tijdens de werken, werd de Heidestraat al afgesloten voor verkeer. Vanaf maandag 5 februari wordt de Olensteenweg voor twee weken afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Enkele nieuwe betonvakken worden aangelegd en de inbuizingen kunnen vervangen worden. Bewoners van de Olensteenweg…
Alle beschikbare combitickets voor het muziekfestival Gladiolen zijn verkocht,alsook de camping is uitverkocht. Voor het festival kun je nu nog enkel dagtickets online en op de voorverkoopadressen kopen voor enkel vrijdag. Voor zaterdag kan je nog dagtickets enkel in de lokale voorverkoopadressen kopen. Waaronder Café 't Dorp, Boekel 10, Dagbladhandel De Gazet Van Oewele, Pastoor Van Looystraat 1a en Dagbladhandel Verdonck, Lichtaartseweg 118 allen in Olen. Gladiolen vindt plaats op vrijdag 18 mei en zaterdag 19 mei. Met op vrijdag ondermeer School is cool en Intergalactic lovers en op zaterdag The Lighthouse, Gers Pardoel, Absynthe Minded en Bart Peeters.
Laakdal en 6 andere Vlaamse gemeenten willen statiegeld op drankblikjes en plastic drankflessen. Laakdal en de zes maakten zondag bekend dat ze zich bij de statiegeldalliantie hebben aangesloten. Die groepeert meer dan 100 Vlaamse en Nederlandse organisaties en bedrijven. In statiegeld zien zij de oplossing voor het probleem van zwerfvuil, dat de Vlaamse gemeenten jaarlijks meer dan 100 miljoen euro kost. Als mensen hun lege drankblikjes en PET-flessen kunnen inruilen tegen geld, dan zullen die niet zo snel op de straat belanden, zo luidt de redenering. De som die ze terugkrijgen moeten ze dan wel eerst betalen bij aankoop. Vlaams…
zondag, 14 januari 2018 20:21

Dieven aan de slag in garage

Dieven drongen binnen in een garage aan de Olmensebaan in Meerhout. Ze forceerden een poort en doorzochten de ruimte. Ze gingen er vandoor met enkele werktuigen.
Van maandag 15 januari tot en met vrijdag 19 januari is de Dijkstraat, tussen de Boekweitbaan en de Akkerstraat, in Kasterlee afgesloten voor verkeer door werken. Plaatselijk verkeer en fietsers kunnen wel door. 
Op de Turnhoutsebaan in Kasterlee worden ter hoogte van het kruispunt Kleinrees-Vekemans verkeerslichten geplaatst. De lichten komen er naar aanleiding van het dodelijk ongeval met drie fietsers vorig jaar. Momenteel worden de werken aan de nutsleidingen afgerond. De effectieve plaatsing van de lichten is voorzien tegen half februari. Voor auto’s gaan de lichten gestuurd worden via sensoren. Voor fietsers komt er een drukknop. Tijdens de werken blijven Kleinrees en Vekemans wel bereikbaar voor het verkeer. Voor fietsers wordt een aparte rijstrook voorzien tijdens de werken. In de omgeving van de werkzone geldt tijdelijk een snelheidsverlaging naar 50 km/uur.
donderdag, 11 januari 2018 20:50

Prolaakdal beloont fietsers met fluohesje

De partij ProLaakdal beloonde donderdagochtend de schoolkinderen van GBS Eindhout, VBS Meerlaar en De Wissel die met een fluohesje aankwamen met fluo armbandjes. Volgende week trekt men naar de schoolpoorten van VBS Groot-Vorst, De Wijngaard en De Schans/’t Schanske. Prolaakdal is helemaal overtuigd dat je in de donkere wintermaanden zichtbaar moet zijn in het verkeer. En sensibiliseringsacties rond zichtbaarheid blijven nodig, dat vindt ook schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid Frank Sels. Jammer genoeg wordt dit dikwijls nog vergeten waardoor kinderen extra kwetsbaar zijn. Met een fluohesje en duidelijke fietsverlichting verlagen de kinderen het risico om in een ongeval betrokken te…
woensdag, 10 januari 2018 23:46

Man aangehouden voor moord op vriendin

De onderzoeksrechter van Turnhout hield een man van 31 aan. Hij wordt verdacht van de moord op zijn Mexicaanse vriendin. De man stak dinsdagochtend tijdens een ruzie zijn partner van 32 met een mes in hun woning in de Monseigneur Heylenstraat in Kasterlee. De vrouw raakte zwaargewond en werd door de dader naar het ziekenhuis van Herentals gevoerd. Reanimatiepogingen mochten niet meer baten. De vrouw stierf in het ziekenhuis. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer. Het koppel heeft twee jonge kinderen. De meisjes van 6 en 2 worden opgevangen door familie.