Regio Nieuws

Regio Nieuws

Nieuws uit de regio

Een auto werd tot op het terras van café Den Hoek in de Stationsstraat in Olen gekatapulteerd nadat hij in de flank werd geramd. Door het koude weer zat er niemand op het terras. Het ongeval gebeurde zondagavond omstreeks half tien op het kruispunt van de Larumseweg met de Stationsstraat in Olen. Een bestuurder wilde vanuit de Larumseweg het kruispunt met de Stationsstraat oversteken richting Lindenpad, maar gaf geen voorrang aan het verkeer uit de Stationsstraat. Een auto die van rechts uit de Stationsstraat kwam, kon niet meer op tijd remmen en ramde de wagen die het kruispunt overstak. De…
Sinds 1 september is er een nieuw voetpad in de Olense Melkerijstraat en zijn de zebrapaden daar aangepast. Zo kunnen de kinderen op een veiligere manier naar school, de bib of de kinderopvang. Iets meer als een half jaar laten werd er terug een verkeersanalysetoestel geplaatst dat het aantal passanten en de snelheden registreert. De resultaten van het onderzoek waren zeer positief. De snelheid van het gemotoriseerd verkeer ligt duidelijk lager dan voor de aanpassingen. Het doel is daarmee bereikt en is er een veiligere schoolomgeving gecreërd.
Al tien jaar ruimt CD&V Laakdal in het voorjaar al het zwerfvuil in een Laakdalse buurt op. Zaterdag trok men de bermen in op en rond het afrittencomplex van E313 Geel-Oost. Wie Laakdal binnenrijdt via deze uitrit kan niet naast het zwerfvuil kijken dat in de bermen ligt. Al geruime tijd zet het Laakdalse gemeentebestuur een camera in om sluikstorters op heterdaad te betrappen. Ook startte Laakdal jaren geleden de WiTZ'ers op. Dat is een ploeg vrijwilligers die het ganse jaar door de Laakdalse bermen opruimt. WiTZ staat voor Wijkinitiatief Tegen Zwerfvuil. Binnenkort start men het wegwerken van gevaarlijke punt…
Een man uit Meerhout wordt onderworpen aan een maatschappelijk onderzoek. Dat besliste de strafrechter in Turnhout. Na een ruzie deed hij op 15 juni van vorig jaar een bus van vervoersmaatschappij De Lijn crashen. De beklaagde zat die dag als passagier op lijn 299 van Geel naar Hasselt. Op een gegeven moment ging het mis. De beklaagde die aan de kerk van Gestel wou uitstappen, werd woest omdat de buschauffeur niet was gestopt. Volgens de chauffeur was hij de halte al gepasseerd toen de beklaagde op de bel drukte. De passagier ging de chauffeur vervolgens te lijf en diende hem…
Ward Kennes wordt lijsttrekker bij CD&V Kasterlee bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Kennes is al 12 jaar burgemeester van Kasterlee en behaalde met CD&V in 2006 en 2012 de absolute meerderheid in Kasterlee.
Een man riskeert 10 maanden cel omdat hij niet kon verdragen dat zijn relatie met een vrouw uit Laakdal gedaan was. Hij stuurde haar 700 sms berichten. De vrouw beantwoordde die niet en daardoor drong hij haar woning binnen en gaf haar klappen in het gezicht. Volgens de openbare aanklager gedroeg hij zich ook agressief tegenover de agenten in het politiekantoor. Zijn advocaat zegt dat de man in begeleiding ging voor zijn agressieprobleem en hoopte op begrip van de rechter. Hij was volledig over de rooie gegaan, omdat er geen antwoord kwam op de vraag wat er was fout gelopen.…
Een gemaskerde en gewapende man overviel zondagochtend rond 7u45 een bakkerij aan Ginderbuiten in Mol. De winkelbediende moest de inhoud van de kassa afgeven. Daar zat zo'n 600 euro in en daarbij bedreigde hij de verkoopster en de klanten met een hanvuurwapen. Daarna vluchtte de overvaller met de buit weg. Maar hij werd even later door de politie opgepakt in een bosje nabij waar hij zich verstopt had.
zaterdag, 15 april 2017 16:47

Bobbejaanland mist start van seizoen niet

Bobbejaanland in Lichtaart miste de start van het seizoen niet. Het pretpark ontving in vergelijking met vorig jaar 50% meer bezoekers tijdens de paasvakantie. Reden hiervoor zijn de meer droge dagen tijdens de paasvakantie en omdat het al warm is geweest, waardoor de mensen meer in de stemming komen om een pretpark te bezoeken.
Ook op zondag is er meer activiteit op het Albertkanaal. Dat blijkt uit cijfers van de De Vlaamse Waterweg. Het aantal zondagbedieningen van de sluis in Olen is in drie jaar bijna verdrievoudigd. Van 36 in 2013 naar 92 vorig jaar. Het gaat zowel over schepen met bulkgoederen als containers, een teken dat het Albertkanaal meer en meer een belangrijke economische ader wordt.
donderdag, 13 april 2017 15:23

Brutale overval op verfwinkel in Meerhout

Een zwangere vrouw is donderdagochtend gewond geraakt bij een overval op een verfwinkel aan de Eindhoutsebaan in Meerhout. Het gaat om de uitbaatster. Toen ze rond 9 uur met haar zoontje op de arm aankwam aan de winkel, werd ze door een gemaskerde man op de grond geduwd. Hij ging aan de haal met een paar duizend euro's. De uitbaatster is 4 maanden zwanger en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
woensdag, 12 april 2017 19:05

Broertjes Coppens maken Zilvermeer onveilig

Matthias en Staf Coppens waren gans de dag in de weer op het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol. Ze maakten opnames voor een een nieuwe reeks 'het Lichaam van Coppens' voor VTM op en rond het water van het Zilvermeer. Je zal moeten wachten tot september om te weten te komen welke stunten ze uitgehaald hebben.
Volgende week woensdag tot en met vrijdag wordt de Olensteenweg in Lichtaart, tussen de Vinkendreef en de Heidestraat, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen nog wel doorrijden. Het wegdek wordt er plaatselijk hersteld na schade aan de riolering. Het verkeer wordt via Roerdompstraat in Ten Aard naar het centrum van Kasterlee geleid, om zo richting Turnhout, Lichtaart of Tielen te rijden.