Lobelia bestaat 75 jaar

Op zaterdag 4 augustus bestaat Lobelia 75 jaar. Lobelia is de Geelse afdeling van ´Volkstuinen´,de grootse tuinliefhebberbeweging van Vlaanderen. Volkstuinen herbergt over verschillende Vlaamse provincies maar liefst 230 plaatselijke afdelingen. Lobelia is er hier één van. Deze Geelse afdeling ontstond in 1932 onder impuls van wijlen meester Beckers die fungeerde als eerste voorzitter. Sinds haar ontstaan, en vooral de laatste jaren heeft de vereniging verschillende veranderingen ondergaan. Zij is geëvolueerd tot een organisatie die een brede waaier van vormings- en ontspanningsmogelijkheden via de afdelingen aanbiedt aan haar leden. Hun activiteiten vinden echter niet enkel in de zomer plaats. In het stillere winterseizoen worden er verschillende voordrachten over tuinieren georganiseerd. Ook andere activiteiten staan op Lobelia´s programma zoals: tuinbezoeken en uitstappen naar merkwaardige tuinen, plantenruilbeurzen, opentuindagen, tentoonstellingen en bloemschikken voor liefhebbers. Website Volkstuinen & Lobelia Geel