Boonen voor rechtbank

Het parket van Turnhout laat de zaak rond het cocaïnegebruik van Tom Boonen niet blauw-blauw. Het parket vraagt dat de kopman van Quick.Step-Innergetic wordt doorverwezen. De raadkamer van Turnhout zal op 6 januari beslissen of Tom Boonen al dan niet voor de correctionele rechtbank moet verschijnen voor zijn cocaïnegebruik. In juni van vorig jaar raakte bekend dat Tom Boonen op 26 mei cocaïne had gebruikt. Hij werd sportief niet geschorst omdat het een controle buiten competitie was. Wellicht heeft een haartest uitgewezen dat Boonen meerdere keren cocaïne heeft gebruikt. Vandaar dat het parket de zaak niet seponeert, omdat dit niet strookt met zijn eigen getuigenis waar hij hij aangaf dat de cocaïne door anderen in zijn drank kon zijn gedaan. Als de raadkamer van Turnhout het dossier Tom Boonen straks doorverwijst naar de correctionele rechtbank betekent dat niet dat hij wordt gestraft. Ook dan kan hij nog worden vrijgesproken. Een eventuele straf kan ook nog worden opgeschort.