78 banen op de tocht bij BP Chembel

Het chemisch bedrijf BP Chembel in Geel wil begin volgend jaar de PIA-afdeling volledig opdoeken. In die eenheid produceerde BP Chembel een zuur voor één Amerikaanse klant, die daar het monopolie op heeft. Die klant zei het contract nu op. BP Chembel onderzocht de mogelijke scenario´s om de zware impact op het bedrijf op te lossen. Het opdoeken van de eenheid is de enige mogelijkheid. Het verdwijnen van de PIA-afdeling heeft ook gevolgen voor het personeelsbestand in andere eenheden binnen BP Chembel in Geel. De directie verwacht dat 78 mensen hun baan verliezen. Die ´intentieverklaring´ tot sluiting en afvloeiing deelde ze donderdag aan vakbonden en personeel mee. Nu start de procedure volgens de wet Renault op. Die start met een informatie- en consultatieronde.