Eerste 56 tijdelijke werknemers verdwijnen bij DAF Trucks

De eerste van de 168 tijdelijke contracten bij DAF Trucks in Oevel loopt begin februari af. Als er economisch niets verandert, dan staan eind april 168 werknemers aan de deur. Vorige maand werd beslist door de directie van DAF dat de productie van 184 naar 164 trucks per dag gaat teruggeschroefd worden. Omdat het bedrijf niet in één keer al zijn werkkrachten wilt laten vertrekken, wordt de stopzetting van de tijdelijke contracten gespreid over drie maanden. Vanaf volgende maand tot april gaan er elke maand 56 personeelsleden bij DAF Trucks in Oevel vertrekken. De vakbonden gaan geen actie voeren. Want als de productie terug stijgt heeft DAF mensen terug nodig. De mensen met de meeste anciënniteit gaan dan als eerste aan de slag. Op de beslissing van ontslag wordt niet meer teruggekomen. De directie is wel bereid om de tijdelijke werknemers zo lang mogelijk in dienst te houden. Bij DAF Trucks in Oevel werken meer dan 2000 mensen.