De Special Olympics vlam is aangestoken in Griekenland

Donderdag is de Special Olympics vlam van de hoop aangestoken in Griekenland. Dat gebeurde in het bijzijn van een Belgische delegatie. Volgende week dinsdag komt de vlam na een lange tocht aan op de luchthaven van Brussel. Vanaf dinsdag worden in Geel de Ierse en Roemeense atleten gehuisvest in gastgezinnen voor het host town program. Om de vier jaar vinden de Special Olympics Europese zomerspelen plaats, altijd in een andere Europese stad. Dit jaar werd Antwerpen uitgekozen als gastlocatie. Op 13 september starten de Special Olympics met een openingsceremonie in paleis 12 in Brussel. Het atletendorp voor deze Special Olympics ligt in Mol. Op 20 september worden de spelen afgesloten met een sluitingsceremonie in het sportpaleis van Antwerpen.