Breng je frituurolie naar het containerpark en win

Op zaterdag 18 oktober kan je jouw gebruikte frituurolie en -vet naar het containerpark brengen van 9u tot 12u. Je kan dan meedoen met een wedstrijd. Uit alle deelnemers wordt een winnaar getrokken die een spiksplinternieuwe friteuse krijgt. Daarbovenop is er voor elke deelnemer een leuke attentie. Alle gebruikte frituuroliën en –vetten die correct worden ingezameld via het containerpark, kunnen nuttig gerecycleerd en hergebruikt worden. Zo wordt het merendeel verwerkt tot milieuvriendelijke biodiesel. Jammer genoeg verdwijnen veel van die oliën en –vetten nog steeds in de gootsteen, het toilet, de tuin, het riool of tussen het restafval. En zo brengen ze veel schade toe aan ons milieu met ondermeer verstopte afvoerbuizen en leidingen, bodem- en watervervuiling.