Koppel wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte en btw carrousel

De zaakvoerders van drie Geelse bedrijven worden beschuldigd van valsheid in geschrifte en een btw carrousel. De zaak dateert al van acht jaar geleden. Een koppel leidde de drie bedrijven. Bij een fiscale controle werden fictieve in- en uitgaande facturen ontdekt. Het openbaar ministerie zegt dat de valse aankoopfacturen dienden om geld uit de firma’s te halen. Daarbovenop ontdekte men een btw carrousel. De zaakvoerders zouden risicovolle beleggingen gedaan hebben met het geld van hun vennootschappen. Het totaal aan valse facturen was volgens het openbaar ministerie niet minder dan 5,3 miljoen euro en een btw-fraude van 831.000 euro. Er worden 28 maanden cel en 30.000 euro boete gevorderd tegen de man en 18 maanden cel en 10.000 euro boete tegen de vrouw. Het openbaar ministerie wil ook een beroepsverbod voor beiden. 7 jaar voor de man en 3 jaar voor de vrouw. De fiscus rekent 200 procent van de ontdoken belastingen als sanctie. De zaak wordt volgende week voortgezet, dan komt de verdediging van de beklaagden aan het woord.