Oeverzwaluwenwand ’t Peperstraatje vernield door vandalen

Vandalen vernielden de oeverzwaluwenwand in Grobbendonk. Leerlingen van de Kogeka school ’t Peperstraatje bouwden deze wand voor het regionaal landschap Kleine en Grote Nete. De wand stond in de nabijheid van enkele zandbergen langs het Albertkanaal. Daar huizen elk jaar heel wat koppeltjes oeverzwaluwen, maar door ontwikkelingen van het industriegebied is de toekomst van deze populatie onzeker. Daarom werd bij wijze van experiment voor een mobiele wand gekozen. Als de mobiele wanden geliefd waren bij de vogels, konden ze later op een andere locatie worden ingezet. Maar vandalen hebben er nu anders over beslist. In de nabije toekomst wordt er wel een permanente oplossing aan de overkant van het kanaal aangelegd die de populatie moet opvangen. Afwachten of de vogels de weg naar daar gaan vinden.