Brandende zetel in appartement Stationsstraat

Rond 21u20 brak brand uit in een appartementsgebouw in de Stationsstraat. Ze brak uit op de tweede verdieping, bovenaan het gebouw. De onderburen hoorden de rookdetector afgaan en verwittigden de hulpdiensten. De brandweer was snel ter plaatse en ging meteen binnen. De zetel in de woonkamer stond in brand en het appartement zelf hing vol rook. De brandweer vond in de woonkamer een man die heel wat rook had ingeademd. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. De andere bewoners van het appartementsgebouw konden zichzelf in veiligheid brengen. Mogelijk is de brand ontstaan bij een brandende sigaret. De brand zelf kon door de brandweer vrij snel geblust worden. In het bovenste appartement is er wel veel rookschade. Het appartement werd onbewoonbaar verklaard. Ook in de andere twee appartement was er lichte rookschade. De bewoners ervan zochten afgelopen nacht een andere slaapplaats. Door de brand moest de Stationsstraat gisterenavond een hele tijd volledig afgesloten worden voor al het verkeer.