Filip Daems mogelijk aan laatste seizoen bezig bij Borussia Mönchengladbach

Gelenaar Filip Daems kwam dit seizoen niet meer aan spelen toe bij Borussia Mönchengladbach. Het is zijn tiende seizoen voor de Duitse club. Al die voorgaande jaren was hij er bijna altijd basisspeler. Filip zelf zegt in Het Nieuwsblad dat ie nauwelijks speelde op enkele vriendschappelijke wedstrijden na. Hij had dit niet verwacht en zag het zeker niet aankomen. Maar de trainer kan kiezen uit een kern van 27 à 28 spelers en heeft Daems de pech dat op zijn positie van linksback Alvaro Dominguez of Oscar Wendt spelen. Filip Daems verwacht niet dat Mönchengladbach zijn contract gaat verlengen na dit seizoen. Daems legde een mooi parcours af. Hij startte bij Geel, ging dan naar Lierse en via het Turkse Gençlerbirligi belandde hij negen jaar geleden bij het Duitse Borussia Mönchengladbach.