Janssen Pharmaceutica schenkt dure toestellen aan Thomas More Hogeschool

De firma Janssen Pharmaceutica schonk twee chemische reactoren en een professionele destilleerkom aan Thomas More hogeschool in Geel. Normaal kosten deze apparaten honderdduizenden euro’s. Vorig jaar ontmantelde Janssen Pharmaceutica zijn proeffabriek in Beerse. Daar bleven nog heel wat bruikbare toestellen over. Voor een hogeschool zijn ze meestal onbetaalbaar, ook al moeten de studenten er later mee werken. Docent Guy Van Baelen is blij en kunnen de studenten nu bepaalde zaken leren die ze vroeger niet zagen. Het allerbelangrijkste is dat ze het toestel nu al kennen vooraleer ze het professioneel moeten gebruiken. Heel vaak komen studenten chemie-procestechnologie uit Geel bij Janssen Pharmaceutica terecht voor een job.