Quadratura neemt als eerste horecazaak in de regio een cng-wagen in gebruik

Broodjeszaak Quadratura uit de Kollegestraat kocht een eerste wagen aan op cng (compressed natural gas). Daarmee hoopt zaakvoerder Koen Van Nieuwenhuyze ook op dit vlak een voortrekkersrol te spelen in de regio.

De cng wagen gebruikt aardgas of biogas als brandstof. Koen Van Nieuwenhuyze zegt dat er enkele belangrijke milieuvoordelen aan verbonden zijn. De wagen stoot 95% minder fijnstof uit, produceert 30% minder CO2 en is bovendien zuiniger dan een wagen op diesel of benzine. "Omdat er minder verbrandingsresidu’s zijn, slijt de motor ook minder snel", aldus Van Nieuwenhuyze.

Quadratura schakelde al eerder over op 100% composteerbare soepbekers, composteerbare slabakjes, composteerbare draagtasjes (vanaf januari 2015), bio-afbreekbare reinigingsmiddellen en voor sommige evenementen bio-brood (oa. Pukkelpop). In de toekomst plant Quadratura nog meer milieusparende maatregelen. De uiteindelijke doelstelling is de klant dezelfde smakelijke lunch te serveren maar dan met een lagere CO2-voetafdruk en zonder meerprijs