LaakdalMeerhout

33 chauffeurs dronken achter stuur

33 chauffeurs hadden teveel gedronken. Dat blijkt uit de resultaten van meerdere alcoholcontroles die de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout het afgelopen weekeinde uitvoerde. In totaal werden er 528 bestuurders gecontroleerd. 495 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. 14 chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 170 euro. 19 bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Vier bestuurders legden een positieve drugstest af. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Ook werd een bestuurder met een voorlopig rijbewijs betrapt op sturen tijdens een weekendnacht en zonder begeleider. En één gerechtelijk proces-verbaal werd opgesteld voor drugsbezit en in- en uitvoer van verdovende middelen. Verder werden er nog enkele boetes uitgeschreven voor verkeersinbreuken. De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.