LaakdalMeerhout

Twee leerlingen betrapt tijdens drugscontrole

Twee leerlingen van het centrum Deeltijds Onderwijs op het St-Jozefinstituut werden betrapt met een gebruikershoeveelheid cannabis. Bij drie andere leerlingen werden attributen gevonden die kunnen wijzen op gebruik van verdovende middelen. De actie verliep erg vlot en duurde van 10u30 tot 11u15. De agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout deden beroep op hun federale collega’s en zetten ook één drugshond in. In totaal werden  40 leerlingen uit zes klassen van het Deeltijds onderwijs van het St-Jozefinstituut gecontroleerd op drugsbezit. Deze controle groeide niet vanuit een concreet probleem, het maakte deel uit van het drugsbeleidplan van de scholengemeenschap KOGEKA. Naast preventieve acties om drugsgebruik onder de leerlingen te voorkomen en begeleiding voor  leerlingen die hun drugsgebruik willen aanpakken is er ook een begrenzend luik in dit plan. In dit laatste deel staat beschreven dat drugs niet getolereerd worden en welke stappen de scholengemeenschap zet wanneer er drugsgebruik wordt vastgesteld. Vernieuwend in dit luik is dat de scholengemeenschap de politie kan vragen om een drugscontrole in hun scholen te doen. Dit was de zevende controle op drugs.