Laakdal

Meer busaanbod vanaf volgend jaar in Laakdal

Het aanbod van vervoersmaatschappij De Lijn wordt vanaf 12 december volgend jaar opgewaardeerd voor de inwoners van Laakdal. De lijn 19b Tessenderlo-Westerlo wordt vervangen door een volwaardige lijn 540. Deze nieuwe lijn zal elke dag Tessenderlo via Klein-Vorst, Groot-Vorst, Veerle, Varendonk met Westerlo, Olen en Herentals verbinden. “Een goede zaak, waarvoor ik de Lijn zeer dankbaar ben, voor de scholieren en mensen die graag de markten van Laakdal, Westerlo, Herentals en Tessenderlo willen bezoeken. Wij krijgen zo ook een verbinding tussen Laakdal en het station van Herentals”, aldus schepen van Mobiliteit Frank Sels.

Daarnaast blijft bus 19 Geel – Diest behouden. Bovendien worden de ritfrequentie in de spits op werkdagen en op zondag zelfs verdubbeld. Ook de populaire belbus 751 blijft actief in Laakdal. Tenslotte worden de lijnen 20, 302 en 299 gebundeld. Zo komt er een verbinding tot stand tussen Geel, Meerhout, Zittaart, Klein-Vorst en Tessenderlo. Voor Laakdallers betekent dit dat zij in Meerhout de nieuwe verbinding richting Mol kunnen nemen. Sels zegt nog dat de afgelopen jaren de belangen vanuit Laakdal in de Kempense vervoerregio goed behartigd werden.

Omdat lijn 19 in de toekomst niet meer stopt in Veerle-heide, wordt hiervoor via het aanvullend net een variant lijn 19 extra voorzien tijdens de schooluren. Deze lijnbus met extra opstapplaatsen in Veerle-Heide en Eindhout gaat voornamelijk functioneren voor de studenten van en naar Sint-Lambertus Westerlo. Omdat deze bus ook stopt in Veerle Centrum en Eindhout dorp gaan de studenten met bestemming Geel hier kunnen overstappen en vervolgens het traject van de lijn 19 volgen. Deze lijnbus start in Veerle Heide aan de kerk en via Veerle, Groot-Vorst en Eindhout, Amocolaan, Oosterlo richting Westerlo rijden. “Los van dit kernnet en aanvullend net zullen wij in ieder geval binnenkort ook nog werk maken van het vervoer op maat binnen onze gemeente!”, belooft Frank.

Laakdal zet al 13 jaar enorm in op duurzame mobiliteit. Zo wordt ook volgend schooljaar de gemeentelijke tussenkomst van 40% bij de aankoop van een abonnement Buzzy Pazz en Omnipas weer behouden en dit zowel voor scholieren als werknemers.