Geel

Ouderraad VBSGETA tovert extra speelruimte van 500 m² met verkeerspark

De ouderraad van de vrije basisschool Ten Aard toverde van een niet te gebruiken terrein aan de zandbak voor kleuters om tot een echt verkeerspark. Op dinsdag komen er terug meer dan 150 kleuters op school. Het klusteam van de ouderraad creëerde met de aanleg van het verkeerspark een extra speelruimte van 500 m² zodat er meer bubbels tegelijk kunnen spelen op een verantwoorde manier. De paden werden aangelegd, verkeersborden geplaatst en grasmatten uitgerold op een veilige manier en met respect voor de social distance regels.

©Ouderraad VBSGETA

De plannen van het verkeerspark werden uitgetekend door een tuinarchitecte die een nauwe band met de school heeft. Als kind speelde ze zelf nog op deze speelplaats. Alle facetten van een echt verkeerspark zijn aanwezig. Van parking tot rotonde, van verhoogd wegdek tot oversteekplaatsen voor voetgangers. Tanken kan aan het benzinestation en snelheidsduivels gaan op de bon aan de flitspaal. Kers op de taart is het treinspoor dat tot in de kleinste details werd uitgewerkt. De trein zelf is nog onderweg en die gaat het geheel nog volledig afmaken, aldus de ouderraad.

©Ouderraad VBSGETA