Laakdal

Sociaal bouwproject Capellebeemden is van start gegaan

De eerste steen werd gelegd van het project Capellebeemden in Vorst-Meerlaar, waar vroeger de Witte School was gevestigd naast de kerk. Er komen 51 duplexwoningen en appartementen, die de sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Zuiderkempen gaat verkopen. Voor de bewoners zijn er 102 private parkeerplaatsen, waarvan 80 ondergronds. Er komen 43 parkeerplaatsen voor bezoekers, waarvan 16 op privaat domein. De overige 27 plaatsen bevinden zich op een openbare parking. Een deel ervan kan omgevormd worden tot een evenementenplein. Aansluitend met de om te vormen parking bestaat het evenementenplein uit een groene ontmoetingszone. Zo gaat Vorst-Meerlaar opnieuw een aangenaam dorpsplein hebben.

Er komt ook een ontmoetingscentrum met een grote zaal van 350m². Die kan gebruikt worden voor evenementen van Laakdalse verenigingen, privéfeesten, optredens of presentaties. In de kelder bevindt zich een kleinere zaal met een capaciteit van 100 personen. Het complex beschikt over een professionele keuken, foyer en toog. Het Laakdalse gemeentebestuur koopt de aanwezige zalen en het café en laat het beheer ervan over aan een concessiehouder. Het café is voorzien van een buitenterras.

Ook is er een handelsruimte voorzien in het complex, dat opsplitsbaar is in twee kleinere rumtes. De plannen voor het project Capellebeemden zijn tot stand gekomen in samenspraak met verenigingen uit Vorst-Meerlaar. De oplevering is voorzien voor het najaar 2022