Balen

Balen weigert vergunning verkaveling

Het gemeentebestuur van Balen weigerde de vergunning voor een verkaveling in de Vredelaan. Ze gaan niet akkoord met de huidige plannen om met gekoppelde bebouwing te werken. Omdat er op de locatie al bestaande bebouwing met vrijstaande woningen zijn, zou een verkaveling met allemaal vrijstaande woningen beter passen in de omgeving.

Omwille van de lopende procedure en het openbaar onderzoek mocht en kon het Balense gemeentebestuur hier niet eerder over communiceren. Het gemeentebestuur deelde altijd al de ongerustheid van de vele bezwaarschriften over het behoud van de bomen. Door de weigering en de bijhorende argumentatie kunnen bij een eventuele nieuwe aanvraag de bomen, Japanse kerselaars, maximaal behouden blijven. Ze zijn elk voorjaar ware pronkstukken in het straatbeeld ter hoogte van het gemeentehuis in Balen.