Burgemeester van Kasterlee Ward Kennes ging met zijn wagen zondagnamiddag over de kop op de afrit naar de A12 en de E19 naar Brussel op de Antwerpse Ring in de richting van de Kennedytunnel. Zijn auto is total loss en Kennes raakte lichtgewond. Hij verklaarde dat ie in slaap viel en daardoor een ruk aan zijn stuur gaf. De burgemeester brak zijn linkersleutelbeen en vertelde dat hij dit weekeinde te veel hooi op zijn vork nam en te weinig rust nam.

Wat een weekeinde. Tot zaterdagnamiddag vergaderingen in Den Haag. Daarna teerfeest Plaffeiencomite en uitreiking beker...

Geplaatst door Ward Kennes op zondag 17 juni 2018

Neena Salaets komt op voor de Brugpartij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Geel op 14 oktober. Neena werd 38 jaar geleden geboren in India, maar groeide op in Herselt. 13 jaar geleden verhuisde ze naar Geel. Neena werkt al 12 jaar als KWB-afdelingsondersteuner. Zij gaat voor een warme, bruisende buurt, waar mensen mekaar kunnen ontmoeten.

zondag, 17 juni 2018 08:15

14 speelstraten deze zomer in Geel

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Dat is een straat die wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer zodat kinderen er in alle veiligheid buiten kunnen spelen.Er zijn speelstraten in de verschillende deeldorpen en op verschillende momenten. Het gaat om de Anemoonstraat, Beekhoek, De Bocht, Drieskens, Gansakker, Goorkens, Hollandsebaan, Holven, Huttenstraat, Larumsebrugweg, Mannestraat, Pastoor Dergentstraat, Scheplakens en Vlinderstraat.

Op woensdag 20 juni kan je tussen 9u en 15u30 je fiets gratis laten labelen aan het station van Olen. Je rijksregisternummer wordt niet meer in het fietskader gegraveerd, maar met een onverwijderbaar label op de fiets gekleefd. Aangezien dit nummer uniek is voor iedereen, kunnen zo verloren of gestolen fietsen het gemakkelijkst teruggevonden worden. Je hebt tijdens het labelen ook de mogelijkheid om je fiets te laten controleren. Specifieke aandacht gaat uit de reflectoren, de verlichting, de bel en de remmen. Allemaal fietsonderdelen die een invloed hebben op de veiligheid.

De Meerhoutse burgemeester Jos Engelen kreeg het elfde Certificaat Inbraak Veilig van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. De burgemeester van Meerhout geeft hiermee het goede voorbeeld en hoopt dat de inwoners van zijn gemeente zijn voorbeeld gaan volgen. Jos Engelen kreeg dit certificiaat omdat zijn woning een goede basisbeveiliging heeft tegen inbraken zodat zijn woning drie minuten inbraakwerend is. Hierdoor verhoogt de kans dat inbrekers hun poging staken. De politiezone gaat hiermee verder op de ingeslagen weg om inwoners te betrekken in de strijd tegen inbraken. 

Op de Zuidelijke Rotonde aan de fly-over aan Geel-West kantelde vrijdagochtend omstreeks half zes een vrachtwagen. Die ging onderuit bij het maken van een bocht. Daardoor was één rijbaan in de richting van Geel versperd. Het verkeer vanuit Zammel moest er beurtelings passeren, wat voor hinder zorgde. De vrachtwagen was geladen met vloeibare mest. Er moest een andere tankwagen komen om het goedje over te pompen. Daarna kon de truck getakeld worden.

Vrijdagmiddag dreigde brand te ontstaan in een vuilniswagen in Steenovens. Toen de ophalers een lading restafval in de vuilniswagen gooiden, zagen ze dat er rook uitkwam. Al het afval werd op straat uitgekieperd om te vermijden dat de hele inhoud van de wagen in brand zou vliegen. De brandweer kwam ter plaatse om alles nat te sproeien. Het afval kon nadat het geblust was terug in de vuilniswagen geschept worden. De straat was een tijd volledig versperd.

vrijdag, 15 juni 2018 17:45

GO! Geel smijt zich tegen zwerfvuil

1500 euro kreeg de school GO! Geel voor de strijd tegen zwerfvuil in het kader van Operatie Proper van IOK Afvalbeheer. Vlaanderen zet volop in op de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort. In totaal werd meer dan 26.000 euro geschonken aan 7 verenigingen, 24 lagere en 7 secundaire scholen in 18 Kempense gemeenten. Eén van de meest geëngageerde middelbare scholen is GO!Geel. Enkele leerlingen werden zwerfvuilambassadeur en op de speelplaats is er zelfs een zwerfvuilmeter, waarin het zwerfvuil wordt verzameld. De leerlingen worden gemotiveerd om zo weinig mogelijk zwerfvuil te laten rondslingeren door ze te belonen. Men kreeg al langere speeltijd en gratis Frietjes zonder Afval.

Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart plaatste weegschalen aan de waterattracties. Sommige gondels op deze attracties kunnen een maximumgewicht verdragen en als er twijfel zou bestaan over het gewicht in zo'n gondel, dan kan men de bezoekers vragen om op een weegschaal te staan. De woordvoerster van Bobbejaanland benadrukt dat deze maatregel alleen in uitzonderlijke situaties wordt toegepast. Bobbejaanland voerde deze maatregel voorlopig in als een testfase voor een bepaalde periode.

Toen een bewoner uit de Melkstraat in Kasterlee thuiskwam merkte hij twee mannen op die met een schroevendraaiere aan de deur van zijn appartement aan het prutsen waren. De feiten gebeurden donderdag rond 13u45. De verdachten vluchtten zonder buit weg. De politie startte nog een zoekactie, maar kon de inbrekers niet meer aantreffen.