Een kopstraatbotsing gebeurde met drie wagens op het stuk van de Molseweg tussen de Ring van Geel en de Zuiderring in Mol. Hoe het ongeval gebeurde is nog onduidelijk. Eén van de wagens belandde in de gracht. Er viel één gewonde en de weg was een tijdlang versperd.

dinsdag, 20 maart 2018 17:43

Koppel riskeert cel voor slagen met riem

Het parket eiste tot 12 maanden cel voor een Geels koppel van Kameroense afkomst. Zij zouden hun zes kinderen geslagen hebben met een riem. Het koppel werd vorig jaar in mei van hun vrijheid beroofd. Eén van hun dochters had op school verteld dat zij, haar broers en zussen door hun ouders waren geslagen met een riem en blote handen. Bij hun vrijlating kregen de ouders een contactverbod met hun kinderen opgelegd. Ook moesten ze zich laten begeleiden bij de opvoeding. Het gezin staat nog altijd onder toezicht van de jeugdrechter en de ouders houden zich aan de opgelegde voorwaarden. Het contactverbod is opgeheven, alleen de twee jongens willen bij hun pleeggezin blijven. De vader van het gezin zei dat ze streng wilden zijn voor hun kinderen en dat zij slagen in het leven en niet in de cel of een sociale woning belanden. Verder zei de vader spijt te hebben van wat er is gebeurd. Vonnis volgt op 17 april

Vanaf 13u rijden de kermiswagens voor Palmenmarkt naar het Geelse stadscentrum. Na de dinsdagmarkt rijden de wagens het centrum binnen vanaf de Ring. De doorgang in het centrum is op dat moment moeilijk. In verschillende straten is een parkeerverbod van kracht. Parking Werft voor het stadhuis, parking Havermarkt en omliggende straten moeten vanaf het middaguur volledig autovrij zijn, zodat de kermiswagens hun plaats kunnen innemen.

dinsdag, 20 maart 2018 11:14

Speelplein Mastbos Ten Aard geopend

Het speelplein van de straat Mastbos in Ten Aard is opgeknapt. Dat gebeurde op vraag van de bewoners van de straat zelf. De stedelijke diensten plaatsten een zandbak met speeltuigen met daarnaast een laag parcours. Op het grasveld kunnen de kinderen zich volop uitleven en de volwassenen hebben nu een plaats om een buurtfeest te houden. Met dit pleintje heeft Ten Aard nu ook aan de kant van de kerk een aantrekkelijk stukje speelruimte waar de mensen uit de ruimere omgeving en de plaatselijke Chiro gebruik van kunnen maken.

Er waren geen kampeerders te zien bij de gezamelijke inschrijving van kinderen in de Geelse basisscholen voor het het volgend schooljaar. Alles verliep gisteren vlot. Vooral de vrije basisschool Regenboog in Holven en de stedelijke basisscholen in Holven en Larum kregen de afgelopen jaren te maken met ouders die soms dagenlang voor de schoolpoort van hun keuze kampeerden.

dinsdag, 20 maart 2018 11:12

99% van chauffeurs bobt in de politiezone

1566 chauffeurs van de in totaal 1576 gecontroleerde bestuurders legden een negatieve alcoholtest af. Het voorbije weekeinde hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere WODCA- en snelheidsacties. Drie chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. Zeven bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. Drie bestuurders legden een positieve drugstest af. Een dokter nam van hen ook een bloedproef af. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. 132 chauffeurs reden te snel. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Eén bestuurder hiervan reed 135 kilometer per uur waar hij maximum 70 kilometer per uur mocht rijden. De andere bestuurder reed 151 kilometer per uur waar hij maximum 90 kilometer per uur mocht rijden. Twee personen kregen een proces-verbaal voor bezit van een gebruikershoeveelheid verdovende middelen. Twee personen konden geen geldig rijbewijs voorleggen. Een persoon met een voorlopig rijbewijs vervoerde een niet-toegelaten passagier. Verder werden en nog bekeuringen uitgeschreven voor het niet-handenvrij telefoneren, niet-dragen van de gordel en omdat het keuringsbewijs vervallen was. De controles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

maandag, 19 maart 2018 17:50

Website stad Geel in het nieuw

De stad Geel lanceerde maandag 19 maart een gloednieuwe website. De nieuwe site ondersteunt de dienstverlening van de stad en zet het gebruiksgemak van de bezoeker centraal. Een uitgebreid digitaal loket zorgt ervoor dat inwoners in enkele muisklikken geholpen zijn. Niet enkel de startpagina maar ook de andere pagina's helpen de bezoeker om snel de weg te vinden. De meeste productinformatie is ingedeeld in onverzichtelijke, vaste rubrieken. Bovenaan de pagina maken de knoppen 'online aanvragen' of 'maal een afspraak' duidelijk hoe je een product kan bekomen.

maandag, 19 maart 2018 16:12

Is redding van ASV Geel nabij of niet?

Via de facebookpagina van ASV Geel laat de club weten dat ze via externe kanalen verneemt dat er een financiële oplossing komt om de toekomst van de club te verzekeren. Gezien de fusie met Oosterzonen en de vorige pogingen met de Nederlandse investeerders geen oplossing brachten,wacht de club op concrete oplossingen. Jan Tormans verklaarde aan de regionale televisiezender RTV dat hij en Koen Van Lommel van het IT bedrijf Netropolix gezamelijk de club willen redden. Ook gaat Tormans voor het behalen van de licentie voor de eerste amateurklasse.

maandag, 19 maart 2018 15:41

Finas Geel wint makkelijk van Sprimont

BBC Finas Geel won in zaal Axion makkelijk van Sprimont. De Geelse basketballers wonnen de wedstrijd met 75-52. Volgend seizoen vervoegt Bart Van Lommel zich bij Finas Geel. Hij verlaat op het einde van dit seizoen Bornem. 

zondag, 18 maart 2018 20:20

ASV Geel verliest van Deinze

ASV Geel verloor op eigen veld van Deinze met 1-3. Dries Hulsmans maakte het enige Geelse doelpunt in de wedstrijd tegen Deinze.

Gerelateerde video