zondag, 25 februari 2018 13:44

Geluidsschermen in Olen aan E313

De inwoners van Schaatsbergen en omgeving in Olen krijgen begin volgend jaar geluidsschermen langs de E313. Aan de noordkant van de snelweg, de kant van de industrie, wordt een wand voorzien van 665 meter aan de zuidkant van de snelweg wordt de geluidswand van 770 meter lang. Dat de wand aan de noordkant van de autosnelweg korter kan, heef te maken met het distributiecentrum van Casa dat recent werd gebouwd. Dat zegt de Olense schepen Kris Gebruers. Schaatsbergen en omgeving zijn al van bij de eeuwwisseling vragende partij voor geluidsschermen. De E313 doorkruist de buurt op een hoogte van vier meter. 

zondag, 25 februari 2018 13:42

ASV Geel wint van Oudenaarde

Arne Hoefnagels en Dries Hulsmans zorgden voor de overwinning van ASV Geel tegen Oudenaarde in eerste amateurklasse. Zij maakten de twee Geelse doelpunten. De uitslag werd uiteindelijk 2-1 in het voordeel van ASV. Ondanks dat de Gelenaars met financiële problemen te maken hebben en spelers er vertrekken, merk je er niet veel aan het resultaat dat de ploeg boekt. Een opsteker dus voor hoofdtrainer Manuel Guijo-Fernandez die vrijdag de taak overnam van Patrick Van Houdt.

Gerelateerde video

Het Antwerps provinciebestuur keurde de bouw van een fietstunnel onder de Ring van Geel en naast de spoorweg goed. De tunnel is een onderdeel van de fietsostrade tussen Herentals en Balen. Als alles goed gaat starten de werkzaamheden eind dit jaar en kan men de tunnel in de loop van volgend jaar in gebruik nemen. De fietsers hoeven zich dan niet meer in het drukke verkeer van Rauwelkoven te wagen. De Geelse fietsersbond pleitte al langer om naast een doorgang voor auto's en treinen, een extra tunnel te maken voor fietsers. De kostprijs wordt geraamd op 1,58 miljoen euro. Europa, Vlaanderen en de provincie zorgen voor de financiering.

Twee Moldaviërs riskeren een straf tot 15 maanden cel voor een woninginbraak in Geel begin november van vorig jaar. Ze drongen een woning binnen door aan de achterkant van het huis een raam in te slaan. Het duo had ondermeer drie schilderijen gestolen met een totale waarde van 8.000 euro. Terwijl de politie op weg was naar de woning konden ze de auto van de verdachten onderscheppen. De jas van één van hen was gescheurd en uit die scheur kwamen dezelfde donsveertjes die ook aan het gebroken glas van het raam hingen. Aanvankelijk ontkende het duo de inbraak, maar gaf later toch toe. Vonnis op 9 maart.

Manuel Guijo-Fernandez neemt de taak op zich van hoofdtrainer van ASV Geel. Dat meldt de club op haar website. Donderdag raakte bekend dat Patrick Van Houdt ermee ophield als hoofdtrainer bij ASV Geel en een contract als coach tekende bij Oosterzonen tot einde van dit seizoen.

Vier jonge kunstenaars uit Geel maakten 7 panelen die vanaf zaterdag 24 februari te bewonderen zijn onder de brug van Ten Aard over het Kempisch Kanaal. Emma Vanuytsel, Kim van de Broeck, Theriessa Cenens en Ella Esposito sloegen de handen in elkaar door  toedoen van Plateau. Een bovenlokaal project van jeugdhuis De Vonk dat jonge kunstenaars kansen geeft om zich te bewijzen. De 7 panelen beelden 'thee over de hele wereld" uit. Volgens Jasmien Nuyts van Plateau een thema dat erg goed past bij "Ten Aard verlicht", dat op zaterdagavond 24 februari plaatsvindt vanaf 18u. Het thema van dit tweejaarlijks evenement is "In geuren en kleuren".  De panelen blijven na afloop van het evenement nog tot 2020 hangen onder de brug van Ten Aard.

De restauratie van de Keeses molen in Kasterlee kan binnenkort eindelijk starten. Meer dan 5 jaar geleden al diende de gemeente een aanvraag in. Maar door de lange wachtlijsten, kwam er nog geen premie vanuit de dienst Onroerend Erfgoed. Het geld, zo'n 380.000 euro, wordt dit voorjaar nog vrijgemaakt. Dat vernam burgemeester Ward Kennes. Sinds 1943 is de Keeses molen een beschermd monument maar hij staat al een tijdje te verkommeren.

Een man van 53 uit Mol werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 1 jaar effectief, een boete van 12.000 euro en 5 jaar rijverbod. Hij veroorzaakte een ongeval op 18 november 2015 op de Westelijke Ring in Geel ter hoogte van de verkeerslichten aan het kruispunt van de Ring met de Diestseweg. Daarbij kwam een zestiger uit Tongerlo om het leven. De Mollenaar had op dat moment al een rijverbod. Hij was onder invloed van medicatie. Volgens getuigen reed de man 200 km/u op een plek waar maar 90 km/u was toegelaten. Op het moment van de aanrijding haalde hij rechts in. De man was al 19 keer veroordeeld door de politierechtbank. Zolang de Mollenaar niet is afgekickt van de medicijnen, moet hij zich houden aan een levenslang rijverbod in plaats van de 5 jaar opgelegde rijverbod.

Op vrijdag 2 maart start een aannemer met rioleringswerken in het verbindingsstraatje tussen Hoogbuul en Moleneinde in Olen om er de gevestigde bedrijven aan te sluiten op het rioleringsnet. Gedurende de werkzaamheden is er geen doorgang mogelijk in het verbindingsstraatje. Kom je vanuit O.L.V.-Olen of St.-Jozef-Olen en wil je het Shoppingpark bereiken, dan volg je best de aangegeven omleiding om vanuit Neerbuul naar het Shoppingpark te rijden. De werken worden waarschijnlijk einde maart afgerond.

In Olen gaat het kruispunt Geelseweg met de Oevelseweg volgende week nog niet open. Door de aanhoudende vrieskou is het niet mogelijk om asfalt te plaatsen. De aannemer verwacht om het kruispunt te kunnen asfalteren en open te stellen tegen donderdag 8 maart. Het weer blijft hierbij allesbepalend.