zondag, 18 maart 2018 20:20

ASV Geel verliest van Deinze

ASV Geel verloor op eigen veld van Deinze met 1-3. Dries Hulsmans maakte het enige Geelse doelpunt in de wedstrijd tegen Deinze.

Gerelateerde video

zondag, 18 maart 2018 20:18

Air Liquide voert onderhoudswerken uit

Vanaf maandag voert Air Liquide onderhoudswerken uit op haar H2-leiding in de industriezone Hezemeerheide II. De werken starten al vanaf 6 's ochtends. De mogelijke geluidshinder neemt in de loop van de namiddag af. Van dinsdag tot en met donderdag voert Air Liqiude de onderhoudswerken uit. De pijpleiding wordt terug gespoeld op donderdag en vrijdag vanaf 6 's ochtends. Tijdens dit spoelen is de geluidshinder minimaal. De werken brengen geen gevaar mee voor de bevolking, noch voor de omgeving. Ze hebben geen invloed op de normale toevoer van gas, water en elektriciteit. Ook is er altijd personeel van Air Liquide ter plaatse aanwezig. De werkzaamheden gebeuren in het kader van de verbreding van het Albertkanaal.

In woonwijk De Leunen wil Geel de Duivenstraat doortrekken tot Rauwelkoven. De straat eindigt nu achter de voetbalterreinen aan het Leunenstadion. Als de straat wordt doorgetrokken over een lengte van enkele tientallen meters, kan ze aangesloten worden op Rauwelkoven in de omgeving waar deze laatste op de Ring rond Geel aansluit. Er werden geen bezwaarschriften ingediend tijdens het openbaar onderzoek.

 

Van 20 maart tot 30 april is de parking in de Spoorwegstraat in Tielen niet toegankelijk. Eandis voert werken uit. Je kan op de parking Tielendorp gaan staan. Tijdens de werken geldt op die parking de blauwe zone niet

Een Nederlander van 40 uit Geel werd aangehouden op verdenking van een diefstal met geweld. Op 28 oktober vorig jaar deed de gewelddadige diefstal zich voor in de Geelse Spreeuwenstraat. Het slachtoffer was een bejaarde vrouw. Ook een Turk van 46 uit Heusden-Zolder werd als medeverdachte aangehouden. De raadkamer bevestigde beiden hun aanhouding.

zaterdag, 17 maart 2018 00:06

Samenhof gaat officieel open in Zammel

Zaterdag neemt Zammel officieel zijn samentuinproject Samenhof in gebruik. Initiatiefneemster en buurbewoonster Erica Baeck is blij dat het oude voetbalveld van FC Zammel gebruikt wordt voor dit project. Ook in de Geelse deeldorpen zoals Zammel zie je alsmaar meer appartementen en woningen verschijnen zonder ruimte voor een groentetuin. Samenhof Zammel wil tuiniers de kans geven een eigen bio-tuintje te creëren. Daarnaast zijn er ook heel wat gezamenlijke ruimtes voor bessen, kruiden en fruit en een gedeeld opberghok. Dankzij Samenhof krijgt het verlaten voetbalterrein een groene inkleuring en dient het tegelijkertijd als een ontmoetingsplek voor Zammelaars. Samenhof Zammel is het tweede samentuinproject in Geel, na Volkstuinen Brukel in het centrum.

 

zaterdag, 17 maart 2018 00:04

Laakdal telt 16.000 inwoners

Maarten Voordeckers is de 16000ste Laakdaller. Hij verhuisde in december van Geel naar Eindhout. Oorspronkelijk is Maarten van Laakdal en na enkele omzwervingen is hij weer terug. Elf jaar geleden overschreed Laakdal de kaap van de 15.000 inwoners.

De voorbije weken werden in uitvoering van bosbeheerplannen zowel aan de Duivelskuil als aan het Zwart Water in Lichtaart bosbeheerwerken uitgevoerd. Schepen van milieu en bosbeheer in Kasterlee Guy Van de Perre merkt op dat er bij inwoners veel vragen en bedenkingen leven over het bosbeheer. Daarom vraagt Kasterlee aan de betrokken instanties op voorlopig geen nieuwe ontbossingen en grote kappingen op te starten. Wat nu als eerste moet gebeuren is samen met het Agentschap Natuur en Bos, het regionaal landschap Kleine en Grote Nete, de provinciale groendomeinen en de Bosgroep Kempen Noord bekijken wat in de bosbeheerplannen nog voorzien is en op welke manier dit verder kan verlopen. De afgelopen jaren werden heel wat infovergaderingen en wandeltochten georganiseerd om de inwoners van Kasterlee te informeren. Maar dat neemt niet weg dat alle partijen in de toekomst moeten blijven inzetten op goede communicatie. De Kastelse gemeenteraadsleden krijgen de komende weken ook nog de kans om zich verder te verdiepen in de materie, onder meer door een boswandeling en tijdens een raadscommissie waar alle betrokken partijen toelichting zullen geven over het bosbeheer. De voorbije jaren zijn in de bossen van Kasterlee door verschillende instanties en particulieren heel wat maatregelen uitgevoerd zoals dunningen om meer kansen te geven aan streekeigen boomsoorten of gemengd bos en ook kappingen om heide te herstellen.

donderdag, 15 maart 2018 23:54

Olen doet mee aan Earth Hour

Olen doet naar jaarlijkse gewoonte mee aan Earth Hour. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 24 maart tussen 20u30 en 21u30. De lichten van het gemeentehuis, het sociaal huis, de kerken en verschillende monumenten worden gedoofd. Earth Hour is de grootste klimaatactie ter wereld. Hiermee wil het Wereldnatuurfonds alle landen aanzetten tot actie in de strijd tegen de klimaatverandering en voor de bescherming van de biodiversiteit. Ook jij kan mee het verschil maken door de verlichting te doven. 

Het huurcontract voor het pand van Jeugdhuis Den Joc in Olen-centrum loopt af in september. De private eigenaar liet weten dat hij een nieuwe verlenging niet zag zitten. Olen huurde het pand al 21 jaar van hem. De laatste jaren is de bestuurskern herleidt naar een drietal mensen. Schepen van Jeugd Ellen Deswert zegt dat de energie om er in een vernieuwd project weer volop te gaan niet meer aanwezig is. Af en toe werden nog wel optredens georganiseerd. Maar de regelmaat was er uit.