zondag, 22 september 2019 01:41

Provinciale voetbaluitslagen uit Zuiderkempen

In eerste provinciale van het voetbal verloor KSAV St-Dimpna A thuis met 0-3 van Oppuurs. Het Meerhoutse Berg en Dal ging met 5-1 onderuit bij FC De Kempen TL A en het Molse Wezel Sport won met 1-2 op het veld van Zoersel. In derde provinciale C won Excelsior Vorst met 1-2 van Rauw Sport. In vierde provinciale D won Wezel Sport B met 2-0 van Heultje en in de Geelse derby won KSAV St-Dimpna B met 1-0 van Zammel.

Op maandag 30 september starten asfalteringswerken in Langevondersstraat en Schaapsdijk in Geel. De werken duren tot zaterdag 5 oktober. Asfalteringswerken zijn weersgevoelig, bij regenweer kan de planning wijzigen. Bewoners krijgen een brief met informatie over de werken.

zondag, 22 september 2019 01:34

Nieuw kunstwerk tussen stadhuis en CC De Werft

Op het grasplein tussen het Geelse stadhuis en Cultuurcentrum de Werft werd een nieuw kunstwerk geplaatst. Het kunstwerk 'Duel' is een beeld van de Bulgaarse kunstenaar Georgi Radulov en beeldt twee mannelijke figuren uit, die in spiegelbeeld lijken te dansen. De stad kreeg het beeld gratis in bruikleen van Art Center Hugo Voeten voor een periode van 15 jaar.

zondag, 22 september 2019 01:32

Zwaar ongeval met drie gewonden op E313

Op de E313 autosnelweg tussen Geel-West en Herentals-Oost gebeurde ter hoogte van Olen een zwaar ongeval met twee wagens. 1 van de voertuigen ging over de kop, de andere knalde tegen de middenberm. In de richting van Antwerpen was alleen de pechstrook nog vrij. De man die in de auto zat die over de kop ging, moest naar het ziekenhuis en ook het Duitse koppel dat in de andere auto zat werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Dit weekend is het de apotheose van de bevrijdingsfeesten in Geel. Er waren de herdenkingen op de verschillende oorlogskerkhoven in de deeldorpen.