Lien Vandeperre kiest voor de Brugpartij. Ze gaat op de lijst staan van deze progressieve partij wat een kartel is van SP.a Geel, Groen Geel, Beweging.net en enkele onafhankelijken. Vandeperre heeft een diploma politieke wetenschappen op zak en geeft les aan de leerlingen van het deeltijds onderwijs van het St-Jozefinstituut. De afgelopen jaren zag Lien het ‘dorpsgevoel’ in Geel echter meer en meer verloren gaan. Dat was één van de voornaamste redenen waarom ze de stap naar de Brugpartij zette. Omdat deze partij voor een actief dorpenbeleid wil gaan. Ook de participatie van de burger, waar de Brugpartij voor staat, wil ze mee uitdragen.

Een man van 53 uit Geel kreeg een enkelband. Vorige week werd hij door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van zedenfeiten. De man wordt er van verdacht de minderjarige zoon van de ex-partner van zijn vader te hebben misbruikt. Het misbruik zou zich hebben voorgedaan in Westerlo. De vijftiger ontkent alle feiten.

Open VLD Geel pakt voor de gemeenteraadsverkiezingen uit met 7 kandidaten, die allemaal jonger zijn dan 30 en uit de rangen van Jong VLD Geel komen. Al enige tijd weten we dat jongerenvoorzitter Lieselotte Thys (29) als kandidaat burgemeester de lijst trekt van Open VLD in Geel. Daarmee trekken de Geelse liberalen volop de kaart van de jeugd in combinatie met bakken ervaring van sterke onafhankelijke kandidaten. De andere zes zijn Berten Kempen (25), Kjell Van Slagmolen (26), Merel Van Geel (22), Toon Gielis (24), Charlotte Remeysen (28) en tenslotte Leon Moris (28). HIj verhuisde een aantal jaar geleden vanuit Hamont naar Geel. Welke plaatsen de jongeren op de lijst krijgen moet nog ter goedkeuring worden voorgelegd aan de leden van de partij. Wel staat vast dat de liberalen met Lieselotte als lijsttrekker naar de verkiezingen trekken en is de kans groot dat ook de andere jongeren zichtbare plaatsen gaan krijgen.

Een vrouw van 64 is woensdag iets voor 10u met haar fiets onder een vrachtwagen terechtgekomen in het centrum van Geel. Dat gebeurde toen de truck vanop de Diestseweg rechtsaf sloeg naar de Gasthuisstraat. De camionneur had niet opgemerkt dat een fietsster op datzelfde moment rechtdoor wilde rijden.

De vrouw kwam met haar fiets onder de wielen van de oplegger terecht en moest er door de brandweer onderuit worden gehaald. Ze zat niet gekneld, maar liep bij het ongeval ernstige verwondingen op. Ze is momenteel wel buiten levensgevaar.

Het kruispunt van de Gasthuisstraat met Diestseweg bleef ruim een uur afgesloten voor het verkeer.

Bart Janssens is de nieuwe hoofdtrainer bij ASV Geel. Dat maakte de club zelf bekend op zijn facebookpagina. Hij neemt de sportieve touwtjes in handen. Janssens komt over van STVV waar hij fulltime coach van de beloften en de U19 was. In zijn taak wordt hij gesteund door assistent trainer Mano Guijo, keeperstrainer Peter Emmers en trainer van de beloften Tibor Balog. Bart Janssens tekende een contract voor twee seizoene bij ASV Geel.

Carine Jacobs en Mathias Van Braband uit Winkelomheide, zijn de eerste twee namen, buiten lijsttrekker Ben Van Looveren, die CD&V Geel bekendmaakte als kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Carine Jacobs is 56 en sterk geëngageerd in het verenigingsleven. De toekomst van haar drie kleinzonen is haar motivatie om te werken aan een sociaal en duurzaam Geel. Mathias Van Braband is 27 en ondervoorzitter van de Raad van Bestuur in het Ontmoetingscentrum van Winkelomheide. Hij is mee de drijvende kracht achter het toekomstige dorpsplein. Het verenigingsleven, mobiliteit en fietsbeleid behoren tot zijn interessegebieden.

156 van de in totaal 1234 bestuurders reden te snel. 29 personen werden in de politiedatabanken gecontroleerd. De laadruimtes van 30 bestelwagens werden gecontroleerd. Zes voertuigen werden doorzocht en 48 bestuurders legden een negatieve alcoholtest af. Eén bestuurder had teveel gedronken. Agenten van de lokale politie hielden gericht actie naar te snel rijden, inbraken in woningen, garages en tuinhuizen en rijden onder invloed. Tijdens de actie werd ook systematisch nagegaan of er nog uitstaande boetes waren en ze vond plaats op drie locaties in Geel.
Eén voertuig werd in beslaggenomen omdat de bestuurder geen geldig verzekeringsattest kon voorleggen. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij geen geldig keuringsattest voor zijn bestelwagen kon tonen. Tijdens de actie werd ook systematisch nagegaan of er nog uitstaande boetes waren.

De kindergemeenteraad van Laakdal opende officieel de nieuwe kantine van speeltuin Dennenoord in Eindhout. Dat werd gevierd met een leuke speelnamiddag die KAJ Eindertse Jongeren en de Chiro's van Eindhout en Vorst-centrum in elkaar staken. De nieuwe cafetaria werd neergezet dankzij een samenwerking tussen de gemeente, vzw Sport- en Speelpleinen en leerlingen van Tongelsbos in Westerlo en het Centrum Deeltijds Onderwijs ­Kogeka. Binnenkort is het hele gebouw klaar. Nadien maakt de oude kantine plaats voor een nieuw terras met zicht op de speeltuin

Rechtstreeks op de opening van de nieuwe kantine van de speeltuin.

Geplaatst door CD&V Laakdal op zaterdag 19 mei 2018

Robin Mantel vertrekt bij ASV Geel. Hij heeft maar één seizoen bij de A-kern van Geel gespeeld. Hij speelde daarvoor twee seizoenen bij de jeugd van ASV Geel. De doelman van 17 tekende een contract bij Lokeren.

Luca Van Hout zegevierde voor de tweede maal dit seizoen bij de nieuwelingen in het Limburgse Mielen-Boven Aalst. De jonge wielrenners kregen 10 ronden van 5,2 km voor hun kiezen. In de finale kon Luca nog een klein kloofje slaan in de laatste 2 km wat goed was voor de zege.