zondag, 19 augustus 2018 11:30

CD Meerhout heeft nieuwe website

Twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen lanceert de Meerhoutse politieke partij Christen Democraten ook wel CD genoemd hun website. Naast een uitgebreid nieuwsoverzicht bevat de website ook de kandidatenlijst met een afzonderlijke pagina voor elke kandidaat. De nieuwe website is hier te raadplegen 

De brug tussen Eindhout en Winkelomheide over het Albertkanaal gaat pas dicht op 10 september voor alle verkeer en niet op 30 augustus. De Vlaamse Waterweg heeft minder tijd nodig dan voorzien voor de voorbereidingen van de sloop van de bestaande brug. Die sloopt start op 16 september. De brug wordt nadien vervangen door een nieuw, hoger exemplaar. Dat betekent dat het verkeer vanaf 10 september gedurende negen maanden een omleiding moet volgen via de brug in Stelen of die in Zittaart.

Vanaf zondag kan je bij Virtual Secret in de Koning Albertstraat 88 in Geel terecht voor de eerste Virtual Escape Room van de Kempen. Met een speciale VR-bril dring je een virtuele wereld binnen en moet je aan de hand van allerlei tips proberen binnen het uur te ontsnappen.

Virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid simuleert een omgeving via een computer om een gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring. De meeste Virtual Reality-omgevingen zijn visueel en auditief, via speciale stereoscopische brillen en geluid. Geur- en tasteffecten worden voorlopig zelden toegevoegd.

Cosmos @ Virtual Secret

Zijn jullie hier klaar voor ? Officieel open op 19 augustus. De grote vakantie krijgt zeker een spannend einde met één van onze twee games. ? Hieronder het spel Cosmos. Boek dit spannend spel al goed op voorhand. Want zal snel volgeboekt zijn. Dit kan je op http://reserveren.virtualsecret.be www.virtualsecret.be

Geplaatst door Virtual Secret op Zondag 20 mei 2018

De Koninklijke fanfare De Kempenzonen uit Tielen zaten erbij alsof ze elke week op Pukkelpop voor een paar duizend onuitgeslapen festivalbezoekers mogen spelen. Het was de allereerste keer dat de Marquee op Pukkelpop uit zijn voegen barstte. Mauro Pawlowski was deze keer niet met Deus of The Evil Superstars naar het Limburgse festival getrokken, maar wel met de Kempenzonen en in hun zog Daan Stuyven, Sennek, Rik Verheye en Willy Sommers. En ze openden de laatste dag van het festival met een gigantische polonaise op Pukkelpop. De sfeer zat er al meteen in met "Als een leeuw in een kooi", "Zeven anjers, zeven rozen" en "Laat de zon in je hart". Na een halve eeuw carrière maakte Willy Sommers een geslaagd debuut op Pukkelpop.

zaterdag, 18 augustus 2018 11:39

Herstellingswerken aan Nieuwe Baan in Laakdal

Vanaf maandag wordt een slemlaag aangebracht op het wegdek van de Nieuwe Baan in Laakdal. Die zorgt ervoor dat de losse steentjes beter gebonden blijft, waardoor er minder stof en lawaai gaat zijn. Vorig jaar liet het Agentschap wegen en verkeer onderhoudswerken uitvoeren aan het wegdek van de Nieuwe Baan in Laakdal. Maar het nieuwe wegdek was van slechte kwaliteit. Uit een analyse bleek dat de uitgevoerde bestrijking niet voldoende hechtte op de bitumenlaag van het wegdek. De werken starten maandag en duren tot en met zaterdag 25 augustus.

Zaterdag worden de Kattenfeesten in Meerhout niet afgesloten door een vuurwerkshow. Door de aanhoudende droogte en mogelijk brandgevaar werd dit afgeblazen. De organisatoren vonden een alternatief voor het vuurwerk, namelijk een lasershow. Op die manier kunnen de mensen uit Meerhout en omliggende gemeenten toch van een spektakel genieten om middernacht op het kerkplein. De kattenfeesten starten om drie uur in de namiddag op het marktplein in Meerhout met optredens van Lost Heroes, The Bizzy Bees en Jackobond. Ook is er een markt vol standjes van lokale handelaars en verenigingen en straat- en kinderanimatie.

donderdag, 16 augustus 2018 17:39

10 jaar speelpleinwerking in Laakdal

De speelpleinwerking in Laakdal bestaat 10 jaar en dat werd gevierd aan de sporthal in Kwade Plas in Veerle. Daar verzamelden de kinderen die deelnemen aan de speelpleinwerking met hun monitoren, oud-monitoren, ouders en grootouders en het gemeentebestuur. Schepen van jeugd Frank Sels bedankte iedereen die bijdroeg tot het succes. Daarop volgde een kinderfuif.

Tine Gielis trekt de lijst van CD&V Laakdal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakte ze op moederdag bekend op de facebookpagina van de Laakdalse partij. Gielis is al 12 jaar burgemeester in Laakdal en is bijzonder opgetogen dat ze de lijst van CD&V Laakdal opnieuw mag trekken. Ze kiest voor een politiek op mensenmaat en vanuit het hart en ze hoopt op deze manier opnieuw het verschil te maken. Voorts vertelt Tine dat ze wordt geflankeerd door een zeer divers en geëngageerd team.

De lijst van CD&V Laakdal bevat naast heel wat ervaren kandidaten, ook een pak enthousiaste nieuwkomers en jongeren. “Onze ploeg koppelt hun ervaring en kennis van zaken aan zin voor vernieuwing. Samen gaan we voor de weg vooruit en willen we de handen uit de mouwen steken voor een bruisend Laakdal waar het aangenaam is om te leven en te werken”, aldus Tine Gielis.

De Internationale kajakwedstrijden op het Kempisch kanaal van de Geelse kajakvaarders zijn afgelast. Normaal vinden de wedstrijden het komende weekeinde plaats. Dat meldt de voorzitter van de club Jan Vleugels. Volgens bijkomend onderzoek van de De Vlaamse Waterweg NV zijn er nog altijd blauwalgen aanwezig en op sommige plaatsen is de bloei nog toegenomen. De verbodsbepalingen die vorige week door de provincie Antwerpen werden uitgevaardigd blijven nog minstens tot begin volgende week gelden. Want contact met besmet water kan schadelijk zijn voor mens en dier. Daarom is het verboden om water te gebruiken uit het volledige Kempisch kanaal en het kanaal naar Beverlo voor het besproeien van landbouwgewassen en voor drinkwater voor vee. Elke vorm van zachte recreatie, zoals kajakken of kanovaren, vissen, waterski en wakeboarden is verboden. Zwemmen mag sowieso niet in het kanaal. Pleziervaart blijft wel toegelaten.

21,5 kilogram hasj werden eind vorige week ontdekt bij een voertuigcontrole door de politie in Geel. Een Marokkaan van 36 en een Algerijn van 19 werden aangehouden. Waar de drugs vandaan kwamen en wat de bestemming was, wordt nog onderzocht. De raadkamer besliste dinsdag dat het duo nog minstens 4 weken in voorarrest blijft.