De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout heeft plannen voor een verkeerseducatief centrum. De politie stelde vast dat er in de zone nog altijd te veel fietsongevallen gebeuren. Vooral jongeren en ouderen zijn het slachtoffer. Daar wilt men iets aan doen. Het educatief centrum zou moeten aansluiten bij Veilheidshuis Ter Stokt en moet ontworpen worden vanuit het oogpunt van de fietser en niet vanuit het standpunt van de autobestuurder. Het zou moeten aansluiten op het fietsexamenparcours dat in de stad Geel recent werd uitgetekend.

Het agentschap wegen en verkeer gaat vanaf volgend weekeinde op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen vernieuwen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt, waardoor er dus zes weekends hinder voor het verkeer zal zijn. De hinder blijft beperkt tot het innemen van één rijstrook ter hoogte van de werfzone.

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van de constructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren.

Per brug worden er twee weekends gewerkt. Dit vanaf vrijdag 20u tot maandagochtend 05u. Voor het eerste weekend van iedere brug vinden er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag ook voorbereidende werken plaats. Het verkeer moet dan over één rijstrook passeren. Tijdens de werken zal er een snelheidsbeperking gelden van 70 km/uur. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn. Tijdens de werken ter hoogte van de brug in Laakdal zal ook de afrit Geel-Oost (nr 24) afgesloten zijn.

Weekends van 22-23 en 29-30 september
Werken aan brug E313 over de Distelhof en de Hoevereveld in Herentals richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weekends van 6-7 en 12-13 oktober
Werken aan brug E313 over de Steenweg op Meerhout in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens deze weekends is ook de afrit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer neemt iets verderop de afrit Geel-West (nr. 23) en rijdt via de Bell-Telephonelaan/Janssen-Pharmaceuticalaan/Amocolaan terug richting Laakdal.

Weekends van 20-21 oktober en 10-11 november
Werken aan brug E313 over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Het AWV waarschuwt nog dat de werken weersgevoelig zijn en bij regen of lage temperaturen niet kunnen plaatsvinden, waardoor de planning dus nog kan gewijzigd worden.

dinsdag, 18 september 2018 14:39

Nog altijd blauwalgen in Kempisch Kanaal

Er zijn nog altijd blauwalgen aanwezig in het Kempisch Kanaal. Daardoor is het nog altijd verboden om te Kajakken, kanovaren, vissen of te waterskiën. Ook voor de landbouwers geldt nog altijd het verbod om water te capteren uit het Kempisch kanaal. Tot alle metingen negatief zijn en er geen toxische stoffen meer worden aangetroffen in het water blijft het verbod gelden. Het ingevoerde captatieverbod voor onbevaarbare waterlopen is door gouverneur Cathy Berkx opgeheven.

Het verkeer op de invalswegen in en rond Geel verliep maandagochtend bijzonder moeizaam. Op de N19 van Westerlo naar Geel moest je rekening houden met een vertraging van een half uur. Daardoor stond er ook file op de afritten van de E313 in Geel-West. De verkeersellende had te maken met plotse werken op de Antwerpseweg door telecomoperator Proximus, waardoor het verkeer over 1 rijstrook moest. Daarnaast werd afgelopen weekend de brug over het Albertkanaal tussen Winkelomheide en Eindhout afgebroken.

dinsdag, 18 september 2018 13:51

Thomas More start nieuw academiejaar

Het gaat goed met de Thomas More hogeschool. In de Kempen alleen is er al een stijging van 4,8% eerstejaars tegenover vorig jaar. In de Kempen zijn Energietechnologie, Elektronica-ICT en Ergotherapie de grootste stijgers. Opleidingen voor kleuteronderwijs, verpleegkunde en lager onderwijs zijn dan weer de grootste verliezers. Gisteren startte het nieuwe academiejaar. De start ging in Geel gepaard met een tweedaagse Basecamp. De studenten konden hun tent opstellen op een pop-up camping of konden in één van de slaapzalen terecht.

zondag, 16 september 2018 13:40

Brug over Albertkanaal is niet meer

De brug over het Albertkanaal tussen Winkelomheide en Eindhout is niet meer. Afgelopen nacht werd ze afgebroken. De brug werd gebouwd in de jaren 60. De brug wordt vervangen door een stalen boogbrug en gaat verhoogd worden tot een doorvaarhoogte van 9,10 meter. De containervaart over het Albertkanaal gaat hier aanzienlijk toenemen.

zondag, 16 september 2018 12:08

O1 wil verder blijven besturen in Olen

Lijsttrekker Mario Verhaert stelde de 23 kandidaten voor waarmee de partij O1 in Olen naar de kiezer trekt voor de gemeenteraadsverkiezingen. O1 wil vooral het het huidige aanbod versterken. Als meerderheidspartij in Olen investeerde men in onder andere duurzaamheid, kwalitatieve kinderopvang en gezonde gemeentefinanciën. Ook de komende legislatuur wil O1 hierin blijven investeren. Meteen riep de Olense partij ook de andere partijen op om mee het standpunt het standpunt te steunen om Olen als onafhankelijke gemeente te verdedigen. Met de kieslijst gaat O1 voor vernieuwing en verjonging. Behalve de huidige mandatarissen staan er ook heel wat nieuwe kandidaten op de lijst.

zondag, 16 september 2018 12:07

KSAV St-Dimpna wint van Arendonk

In tweede provinciale won KSAV St-Dimpna gevleid met 3-0 tegen Arendonk. Alle doelpunten werden in de tweede helft gemaakt door Adi Kamara, Kevin Mertens en Leeroy Gypen.

zondag, 16 september 2018 12:06

ASV Geel verliest derde match op rij

ASV Geel nam geen goede start voor het nieuwe seizoen in eerste amateurklasse. Op het veld en tegen RWDM verloren de Gelenaars met 4-1. Na drie competitiewedstrijden staat ASV Geel puntenloos samen met Heist achteraan in het klassement.

Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart blijft zondag gans de dag dicht omwille van veiligheidsredenen. Dat meldt de directie via de sociale media. De beslissing werd genomen met de betrokken veiligheidsdiensten. De honderden bezoekers, waarvan sommigen al van voor 10u aan de inkompoort stonden, kregen rond 11u te horen dat het park niet meer openging. Dat zorgde voor chaos en onbegrip en er ontstond een grote drukte op de parking wanneer alle bezoekers tegelijk vertrokken. Gazet van Antwerpen schreef dat er volgens bronnen in de nacht van zaterdag op zondag een gemaskerde man het pretpark is binnengedrongen. Op camerabeelden had hij een rugzak bij zich en liet hij verschillende dingen verspreid over het terrein achter.