Geels Nieuws

Geels Nieuws

Nieuws uit Geel

Maandagochtend liep het spitsuur compleet in de soep aan de fly over, aan het op- en afrittencomplex Geel-West van de E313. Een vrachtwagen kantelde vroeg in de ochtend. Met de hulp van luchtkussens stond de vrachtwagen in korte tijd weer op de wielen. Het ongeval veroorzaakte flink wat verkeershinder in de buurt.
zondag, 18 augustus 2019 18:12

Auto gestolen in Fehrenbachstraat

Dieven stalen in de Fehrenbachstraat in Geel een auto. Het gaat om een Land Rover Discovery die in de straat geparkeerd stond. De autodiefstal werd vrijdagavond opgemerkt. De daders zijn spoorloos.
Het parlement keurde in het voorjaar de nieuwe vzw-wet goed. Deze wet heeft een impact op zowel nieuwe als bestaande vzw's. Wat zijn de nieuwe verplichtingen voor je vzw? Welke acties moet je ondernemen en wanneer juist? Wat betekent het dat de overheid vzw's wettelijk als onderneming beschouwt? Tijdens de gratis infosessie ‘Nieuwe vzw-wetgeving’ op donderdag 5 september om 19u30 in De Waai krijg je antwoord op deze en andere vragen. Per Geelse vereniging of vzw kunnen twee personen de sessie volgen. Je schrijft je in via www.geel.be/infosessievzw.
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 1.500.000 euro in 73 Vlaamse jeugdverblijven. Dankzij gerichte steun kunnen uitbaters hun verblijf moderner, brandveiliger en kindvriendelijker maken voor een breder publiek. “Wanneer jongeren met vakantie gaan, moeten ze dit ook in alle comfort en veiligheid kunnen doen”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van elke Vlaming brengen.” In Geel ontvangen De Kievit 31.316 euro en Malpertuus 8.069 euro voor brandveiligheids- en moderniseringswerken. Beide verblijven liggen in de Belse Bossen, een toeristische parel in onze stad waar je in een groene omgeving kan genieten van de unieke landduinen.
Het stedelijk zwembad van Geel is van vrijdag 30 augustus tot en met vrijdag 13 september gesloten voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dat zijn 5 dagen langer dan normaal. Dit komt omdat de korte glijbaan een nieuwe epoxylaag krijgt. Vanaf zaterdag 14 september kun je weer zwemmen, plonsen, spetteren, springen en glijden.
Op 18 augustus vindt in Zammel de vlottentocht plaats, een jaarlijkse traditie in het Geelse deeldorp. De inwoners van Zammel vrezen echter dat het wel eens de laatste editie kan zijn. In het kader van het Sigmaplan, een project van de Vlaamse overheid dat het risico op overstromingen rond de Schelde en haar zijrivieren moet verkleinen, zal het Zammelsbroek heringericht moeten worden als buffergebied. En zo dreigt ook de vlottentocht in het water te vallen. Lieselotte Thys, fractieleider van Open Vld Geel en geboren en getogen Zammelaar, trekt samen met de inwoners van Zammel aan de alarmbel. Er is heel…
Op donderdag 15 augustus en vrijdag 16 augustus zijn de meeste stadsdiensten en het sociaal Huis gesloten in Geel. De diensten die wel open zijn of andere sluitingsdagen hebben, zijn : Cultuurcentrum De Werft is dicht tot en met zaterdag 17 augustus. De Bibliotheek is enkel donderdag gesloten. Het Gasthuismuseum is open van 13u30 tot 17u00. Het stedelijk zwembad is donderdag open zoals op zondag en de andere dagen met gewone zomer openingsuren. De dienst toerisme en stadsanimatie is donderdag open van 10u00 tot 14u00 en vrijdag van 10u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00.
Door werkzaamheden aan de riolering is de Markt vanaf woensdag 21 augustus afgesloten voor verkeer van kerk tot Diestseweg. De weg gaat voor de rest van die week afgesloten zijn. Daarom zijn de bussen van de Lijn genoodzaakt een andere route te nemen. Lijnbussen nemen tijdens deze periode een alternatieve route langs Rozendaal. Om de doorgang van de bussen te garanderen, zal van 21 tot en met 25 augustus in Rozendaal tussen Stationsstraat en Heidebloemstraat het eenrichtingsverkeer worden opgeheven en geldt er een plaatselijk parkeerverbod.
dinsdag, 13 augustus 2019 09:18

Geelse bib zoekt bendeleden vanaf 12 jaar

Ben je ouder dan 12 jaar en hou je van avontuur? Geef je graag leestips weg of lees je graag wat zij lezen? Dan ben jij de geknipte persoon om je bij de andere coole bendeleden te voegen. Tussen oktober en juni lees je zes boeken die je met de andere bendeleden bespreekt tijdens de bijeenkomsten in de bib. De bib zorgt voor een energieboost en een originele bespreking. Eerste afspraak: donderdag 18 oktober om 16 uur. Je hebt nog tijd tot 23 augustus om je in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
In de buurt van het St-Dimpnaziekenhuis veroorzaakten de laatste tijd wildparkeerders overlast. Ze palmden de groenzone naast de parking van het ziekenhuis in en gebruikten ze inritten van bewoners als uitrit. De stad trof al maatregelen en vanaf dinsdag 13 augustus is de groenzone niet meer toegankelijk.
maandag, 12 augustus 2019 18:30

Kinderdag op dinsdagmarkt

Op dinsdag 13 augustus is het feest voor de kinderen op de wekelijkse dinsdagmarkt in Geel. De clowns Kiko en Tommy plooien de gekste vormen met ballonnen en kinderen kunnen ook langs gaan bij de grime om zich te laten omtoveren tot een tijger of een vlinder. Op de Havermarkt kunnen ze een stoere plaktattoe laten zetten en op de Markt staat een zwiermolen. Aan de kerk staat een ijskar en daar krijgen alle kinderen een gratis ijsje.
maandag, 12 augustus 2019 18:26

ASV Geel uitgeschakeld in Croky Cup

ASV Geel is uitgeschakeld voor de Croky Cup door tweedeprovincialer St-Job. Na amper drie minuten wedstrijd stond St-Job 1-0 voor. ASV herstelde zich doorheen de eerste helft en op het half uur maakte Verbeek gelijk. Na de rust toonde Geel zich een stuk scherper. Baik maakte het tweeede Geelse doelpunt op een kwartier voor affluiten. De buit leek zo binnen voor ASV, maar daar stak Bonsu vijf minuten later een stokje voor. De Sint-Jobse spits maakte 2-2 gelijk. Geel zette nadien nog alles op alles, maar tevergeefs. In de penaltyserie miste Geel twee keer en was de uitschakeling een feit.

Gerelateerde video