donderdag, 28 september 2017 08:12

Geelse liberalen ongerust over onveilige stadswebsite

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Geelse liberalen ongerust over onveilige stadswebsite VRT NWS

1 op de 5 gemeentewebsites blijkt kwetsbaar te zijn voor cybercriminelen. De Geelse stadswebsite Geel.be is er één van. Kan niet volgens oppositiepartij Open VLD Geel. Tijdens de reportage over dit onderwerp was tijdens het VRT journaal te zien hoe een ethische hacker met de kleinste moeite persoonsgegevens van een niet beveiligde website kon halen.

Lieselotte Thys van Open VLD Geel is bezorgd. Want het gaat over het ontbreken van een veilige https-verbinding voor het digitaal loket, waardoor criminelen relatief makkelijk toegang krijgen tot persoonsgegevens. Als er geen https-verbinding gebruikt wordt gaat de data niet veilig over de lijn. In theorie kan iemand met wat technische kennis die op hetzelfde netwerk zit de data onderscheppen. Open VLD Geel ijvert er voor dat de stad Geel een 'data protection officer' onder de arm neemt. Hij bestudeert grondig alle digitaliseringsprocessen en zorgt voor de nodige gegevensbescherming.

Open VLD raadslid Luc Verguts stelt volgende maandag een mondelinge vraag hierover op de gemeenteraad. Hij hoopt dat het stadsbestuur onmiddellijk de nodige stappen zet om de gegevens van de Geelse burger te beschermen.

Lees 1041 keer