donderdag, 28 september 2017 12:43

Website stad Geel vanaf morgen veilig te bereiken

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De stad Geel voorziet vanaf vrijdag 29 september een veilige verbinding met de huidige website. Als alles volgens plan verloopt kan de Gelenaar vanaf dan volledig veilig gegevens doorsturen via het digitaal loket. De website van de stad Geel werd woensdag getoond in het VRT journaal als één van de gemeentewebsites die geen gebruik maakt van een veilige https-verbinding voor het digitaal loket.

Begin volgende maand is de start gepland van een nieuw veilig digitaal loket voor de aanvraag van 18 attesten en uittreksels van de dienst burgerzaken. Volgend jaar in het voorjaar komt er een volledige nieuwe stedelijke website die via een veilige https-verbinding verloopt. De reportage van VRT NWS bracht de overgang naar een volledig veilige verbinding in een stroomversnelling. Op de huidige website was het ook al mogelijk om met je eID via een veilige verbinding attesten en uittreksels van de dienst burgerzaken aan te vragen en een meldingsformulier in te vullen. Vanaf vrijdag kan dit ook zonder eID op een veilige manier.

Oppositie partij Open VLD Geel luidde de alarmbel over de situatie en raadslid Luc Verguts kaart dit nog eens aan op de volgende gemeenteraad met een mondelinge vraag.

Lees 938 keer