woensdag, 04 oktober 2017 11:09

Heraanleg Tessenderloseweg start voorjaar 2018

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Geelse gemeenteraad keurde het dossier voor de heraanleg van de Tessenderloseweg tussen Geel en Meerhout goed. De buurtbewoners vragen al ontelbare jaren met zwarte vlaggen en protestborden om een degelijk, veilig fietspad in hun straat. Dat zit er nu eindelijk aan te komen. De werkzaamheden moeten normaal volgend voorjaar starten.

De ingreep houdt onder meer de aanleg van nieuwe riolering, een nieuw wegdek in asfalt en de herinrichting van het kruispunt met Winkelom in. Afgescheiden van de rijweg door een haag komt er een apart fietspad, met aan de buitenzijde een gracht. Waarom die gracht en fietspad niet van plaats verwisseld zijn, heeft volgens de betrokken besturen te maken met de onteigeningen en een technisch aspect: "de kopmuren die je bij een gracht moet plaatsen, beperken de draaicirkel van voertuigen. Dat zou betekenen dat je veel bredere opritten nodig hebt als je de gracht pal naast de rijweg zou leggen."

Een andere kwestie is de fietspadverlichting. In het dossier is die niet opgenomen, omdat volgens de beleidsvisie van het Agentschap Wegen en Verkeer op dit soort verbindingswegen geen verlichting wordt geplaatst. "Maar er is goede hoop, omdat AWV op die visie lijkt terug te komen", zegt de Geelse schepen van Openbare Werken Ben Van Looveren (CD&V). "We hebben samen met de collega's van Meerhout afgesproken dat we in voorbereiding naar de werken zelf al kabels voor fietspadverlichting aanleggen. We hopen dat AWV dan toch de verlichting plaatst. Als dat niet gebeurt, willen we als gemeentebesturen zelf die verantwoordelijkheid nemen."

Lees 1191 keer