donderdag, 09 november 2017 12:03

Nieuwe bruggen over Albertkanaal in Stelen en Eindhout

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Brug over Albertkanaal in Stelen Brug over Albertkanaal in Stelen

Tot eind 2019 wordt er gewerkt aan de bruggen over het Albertkanaal in Stelen en Eindhout. Beide bruggen worden vervangen door een stalen boogbrug en gaan verhoogd worden tot een doorvaarthoogte vgan 9,10 meter. De containervaart over het Albertkanaal gaat hier aanzienlijk toenemen. De voorbereidende werken zijn al gestart en hebben enkel een beperkte impact op de directe omwonenden.

In Stelen wordt de brug op dezelfde plaats als de huidige brug gebouwd. De grootschalige werken starten begin volgend jaar. Om de duur van de onderbreking van de Koning Albertstraat te beperken in de tijd, wordt de bestaande brug verplaatst in Westelijke richting en gebruikt als tijdelijke brug tijdens de bouw van de nieuwe boogbrug. Door deze werkwijze wordt de onderbreking van de Koning Albertstraat teruggebracht tot ongeveer één maand in de zomer van volgend jaar en nog eens ongeveer twee maanden in het najaar van 2019. Tijdens deze periodes wordt het doorgaand verkeer omgeleid. Daarbuiten blijft verkeer op de Koning Albertstraat over het Albertkanaal mogelijk aan een gereduceerde snelheid.

In Eindhout wordt de nieuwe metalen boogbrug op dezelfde plaats als de huidige brug gebouwd. Volgend voorjaar starten de werken voor de kanaalverbreding, in deze fase blijft de N174 (Nieuwe Baan) volledig in dienst en beperkt de impact van de werken zich voornamelijk tot de jaagpaden. Vanaf volgend najaar starten de grootschalige werken aan de brug waarbij de N174 (Nieuwe Baan) onderbroken en het verkeer omgeleid wordt voor een lange periode.

Lees 455 keer