dinsdag, 18 september 2018 18:57

Zes weekends hinder door werken aan snelwegbruggen E313

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Zes weekends hinder door werken aan snelwegbruggen E313 Google Streetview

Het agentschap wegen en verkeer gaat vanaf volgend weekeinde op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen vernieuwen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt, waardoor er dus zes weekends hinder voor het verkeer zal zijn. De hinder blijft beperkt tot het innemen van één rijstrook ter hoogte van de werfzone.

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van de constructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren.

Per brug worden er twee weekends gewerkt. Dit vanaf vrijdag 20u tot maandagochtend 05u. Voor het eerste weekend van iedere brug vinden er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag ook voorbereidende werken plaats. Het verkeer moet dan over één rijstrook passeren. Tijdens de werken zal er een snelheidsbeperking gelden van 70 km/uur. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn. Tijdens de werken ter hoogte van de brug in Laakdal zal ook de afrit Geel-Oost (nr 24) afgesloten zijn.

Weekends van 22-23 en 29-30 september
Werken aan brug E313 over de Distelhof en de Hoevereveld in Herentals richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weekends van 6-7 en 12-13 oktober
Werken aan brug E313 over de Steenweg op Meerhout in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens deze weekends is ook de afrit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer neemt iets verderop de afrit Geel-West (nr. 23) en rijdt via de Bell-Telephonelaan/Janssen-Pharmaceuticalaan/Amocolaan terug richting Laakdal.

Weekends van 20-21 oktober en 10-11 november
Werken aan brug E313 over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Het AWV waarschuwt nog dat de werken weersgevoelig zijn en bij regen of lage temperaturen niet kunnen plaatsvinden, waardoor de planning dus nog kan gewijzigd worden.

Lees 232 keer Laatst aangepast op woensdag, 19 september 2018 07:31