Print deze pagina
woensdag, 12 december 2018 15:53

SBS Winkelomheide bekroond met Gouden Verkeer op School-medaille

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Stedelijke basisschool Winkelomheide uit Geel werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een gouden Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Ze volgt de volledige leerlijnen rond fietsen en stappen. Ze participeert aan de grote verkeerstoets, het voetgangersexamen en het grote fietsexamen. Bovendien zetten ook enkele ouders en grootouders zich, als verkeersvrijwilligers of gemachtigd opzichters, mee in voor de veiligheid van alle leerlingen op de school.

In ruil krijgt de school daarvoor een gouden medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

Tanja Wolfs, directrice: “Verkeersveiligheid leer je al vanaf je kleutertijd. Samen met ouders maken we onze leerlingen stap voor stap klaar om in het verkeer te kunnen participeren. Eerst in een veilige schoolomgeving, nadien onder begeleiding in het echte verkeer. We blijven intensief inzetten op verkeerseducatie. Als onze leerlingen te voet of met de fiets naar het secundair gaan, hopen we dat ze de vaardigheden die we samen geleerd hebben ook blijven toepassen.”

Lees 537 keer