Print deze pagina
woensdag, 09 januari 2019 15:19

Vier Kempense ziekenhuizen bundelen kennis in Netwerk Oncologie Kempen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De vier Kempense ziekenhuizen bundelen hun kennis om de beste zorg te bieden aan kankerpatiënten uit de regio. Dit valt onder de noemer Netwerk Oncologie Kempen (NOK) en is een goed voorbeeld van de samenwerking binnen het ziekenhuisnetwerk Kempen.

Volgens het diensthoofd hematologie-oncologie van het St-Dimpnaziekenhuis Dr. De Samblanx streeft dit netwerk ernaar om zoveel mogelijk patiënten voor radiotherapie in de regio te behandelen. Het moet leiden tot een betere zorg- en levenskwaliteit voor patiënten met kanker tijdens de toch wel heel ingrijpende behandeling. Tegelijk sluit het niet uit dat voor die uitzonderlijke gevallen waar het nodig is, er verwezen wordt naar een universitair centrum voor bepaalde delen van de behandeling. Want de patiënt komt altijd op de eerste plaats. De artsen van de vier ziekenhuizen bundelen hun expertise op het niveau van de patiënt. Continu overleg moet leiden tot geïntegreerde behandelplannen rond de patiënt.

Tegelijk zullen de Kempense artsen ook samen hun kennis uitbouwen en overdragen aan andere medewerkers binnen de regio zoals verpleegkundigen en huisartsen. De samenwerking zet zich eveneens door in de twee borstklinieken, die respectievelijk geclusterd zijn in de ziekenhuizen van Herentals-Turnhout en Geel-Mol.

Lees 214 keer Laatst aangepast op woensdag, 09 januari 2019 15:21