Print deze pagina
vrijdag, 11 januari 2019 14:41

Bouw mee aan de toekomst van de Geelse winkelstraten

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het project ‘Straat in het Vizier’ moet de centrumstraten Pas en Nieuwstraat een nieuwe elan geven. Daarvoor wordt ook de mening van de inwoners gevraagd via een enquête.

Met het EFRO-project ‘Straat in het vizier’ wil de provincie Antwerpen nieuw leven blazen in de Kempense winkelstraten. De provincie werkt hiervoor samen met Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mol en Hoogstraten. In elke deelnemende stad of gemeente wordt één straat tot een zogenaamde conceptstreet uitgeroepen. Voor Geel omvat de conceptstreet het kernwinkelgebied, namelijk Nieuwstraat en Pas met de Markt als schakel. Deze vormen samen één lange winkelstraat en die verbinding tussen beide wil het bestuur duidelijk in de verf zetten.

Handelaars, eigenaars, bewoners, lokale overheid, provinciebestuur, middenveldorganisaties en externe experts gaan binnen de projectperiode van twee jaar tot mei 2020 samen aan de slag. Zij gaan op zoek naar een nieuwe en unieke identiteit voor Geel, rekening houdend met de couleur locale. Ook jij kan daaraan meewerken door de bevraging hier in te vullen. Het invullen van de enquête duurt maar enkele minuten. Meer over dit kernversterkend project lees je hier.

Lees 224 keer