woensdag, 30 januari 2019 20:07

200 jongeren experimenteren op Haai!TECH in De Waai

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

200 jongeren kwamen op Haai!TECH in De Waai experimenteren met wetenschap en techniek. In interactieve workshops proefden ze van bouw, houtbewerking, mechanica, elektriciteit, elektronica, chemie, schilderen en decoratietechnieken. De ouders kregen alle informatie over de studierichtingen die daarbij aansluiten.

Jongeren die voor een studiekeuze staan, weten vaak niet waar ze moeten zoeken naar informatie. Welke studierichtingen bestaan er? Wat houdt elke richting in? Welke liggen er in de lijn van wat hen boeit, van hun capaciteiten en van hun ambities? Haai!TECH biedt antwoorden op deze vragen en haalt de vooroordelen over technische studies onderuit. Ook ouders krijgen alle informatie over mogelijke opleidingen in wetenschap en technologie. Door de grote interesse was deze editie van Haai!TECH snel volzet.

Jongeren van 10 tot 14 jaar konden deelnemen aan workshops en hun talenten ontdekken in chemie, mechanica, elektriciteit, elektronica, bouw, hout, schilderen en decoratietechnieken.

Meer dan 90 ouders waren ingeschreven. Een CLB medewerker gaf samen met Talentenfabriek een interactieve infosessie over het technisch onderwijs en de arbeidsmarkt en werd de onderwijshervorming toegelicht. Ook het regionaal onderwijsaanbod in het scholencafé kwam aan bod.

Haai!TECH vond plaats in De Waai en werd georganiseerd door Talentenfabriek, het job- en opleidingspunt voor de industrie. Vrijwillige leerkrachten en leerlingen van GO Geel, Kogeka Sint Jozefinstituut en Campus Het Spoor uit Mol werkten mee aan de inspirerende en informatieve dag.

Lees 234 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 januari 2019 20:10