zaterdag, 09 februari 2019 12:55

Zorginspectie geeft groene kaart aan St-Dimpnaziekenhuis

Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Zorginspectie geeft groene kaart aan St-Dimpnaziekenhuis St-Dimpnaziekenhuis

De Vlaamse zorginspectie bracht een onaangekondigd bezoek aan het St-Dimpnaziekenhuis op vrijdag 1 februari. Geen enkel tekort werd vastgesteld dat aanleiding geeft tot een herinspecite of extra opvolging door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het verrassingsbezoek van de Zorginspectie vond plaats om de kwaliteit van de zorg door te lichten. De instelling controleerde hierbij de dagelijkse dienstenwerking van het chirurgisch en internistisch parcours van de patiënt in het ziekenhuis.

De afdelingen spoed, operatiekwartier, intensieve zorgen, internistische en chirurgische verpleegafdelingen werden doorgelicht. Een bijna-perfect rapport met een score van 99,6% en complimenten van de auditeurs was het gevolg. Het Sint-Dimpna Ziekenhuis wil de kwaliteit van de zorg voor de patiënt permanent verbeteren en is daar ook transparant in.

Rapporten van kwaliteitsmetingen kan je hier raadplegen. Het conceptrapport van de laatste inspectie ontving het ziekenhuis enkele dagen na het bezoek van Zorginspectie maar is ook al raadpleegbaar.

Lees 303 keer