maandag, 08 april 2019 11:47

Oplevering infrastructuurwerken binnenplein sociaal woonproject “Dornik”

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Vandaag zijn de infrastructuurwerken op het binnenplein van “Dornik” in Geel afgerond. Na de ingebruikname van 61 nieuwbouwwoningen en appartementen in Dornik in maart vorig jaar, werd in het najaar van 2018 gestart met de aanleg van rioleringen, het binnenplein en de paden rondom. De woningen zijn geplaatst rondom een centraal binnenplein. De architecten lieten zich hierbij inspireren door de vroegere begijnhoven en wilden de sfeer van de binnenhoven terug oproepen.

Om het regenwater van de site zoveel mogelijk ter plaatse te laten infiltreren en bufferen werd er centraal een groene wadi aangelegd. Deze groene kern wordt omgeven door een autovrij binnenplein waar de bewoners en hun bezoekers zich veilig kunnen verplaatsen en aangenaam kunnen verpozen. De plantvakken zijn zodanig geplaatst dat er aan de voorgevels van de woningen en appartementen een interessante semi publiek-private ruimte ontstaat die uitnodigt tot een babbeltje met de buren. Aan de buitenzijde van het projectgebied werden kruiwagenpaadjes aangelegd die rechtstreekse toegang verschaften tot de tuinen van de bewoners. Deze 61 woningen en hun bijbehorende infrastructuur zijn de eerste realisatie van Geelse Huisvesting op de projectsite “Wijdbosch”.

Het ganse binnengebied tussen de Eikenvelden, Diestseweg, Gasthuisstraat, Verbueckenstraat en Dornik zal de komende jaren verder ontwikkeld worden met bijkomende nieuwbouwwoningen in een mix van private en sociale woningen en in een mix van koop- en huurwoningen. Geelse Huisvesting neemt hiervan alvast de nieuwbouw van 110 sociale huurwoningen voor haar rekening en de bijbehorende aanleg van een nieuw rioleringsstelsel, wegenis en een grote centrale groene zone.

Lees 343 keer