Print deze pagina
vrijdag, 19 april 2019 17:12

Multiculturele groepen ontmoeten Geelse verenigingen tijdens "'t Origineel ontmoet Geel" wereldfeest

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De koepelvereniging 't Origineel organiseert het jaarlijkse contactmoment " 't Origineel Ontmoet Geel" tussen verenigingen van buitenlanders in Geel met lokale Geelse verenigingen.

't Origineel is de koepelvereniging van alle georganiseerde groepen met en van buitenlanders in Geel, die in de schoot van de stedelijke dienst Gelijke Kansen is opgericht. Sinds enkele jaren zet deze organisatie samenwerkingsprojecten op tussen deze multiculturele groepen en typische Geelse verenigingen zoals Femma of Chiro. Door die ontmoetingsmomenten willen de initiatiefnemers meer toenadering tot elkaar en begrip voor elkaars gewoontes creƫren.

Met een wereldfeest op zaterdag 20 april vanaf 14u in zaal Sint-Amands in Geel presenteren 't Origineel en de aangesloten groepen de resultaten van die ongewone samenwerkingen. Tel daarbij een kleine beurs waar de verschillende verenigingen zichzelf voorstellen en een vrolijk feest, gekruid met muziek en dans, en je bekomt een festijn waaruit blijkt dat Geel een stad van wereldburgers is. Liefhebbers van lekker eten kunnen er uiteraard ook genieten van allerlei schotels uit de respectievelijke keukens van de aanwezige culturen.

Lees 379 keer