Print deze pagina
maandag, 13 mei 2019 10:59

Toekomst orthopedie St-Jozef Geel aan zijden draadje

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Toekomst orthopedie St-Jozef Geel aan zijden draadje Michel Vanderfeesten

De richting orthopedie aan het Sint-Jozef in Geel heeft het moeilijk. Leerkracht Wouter Van Elsacker trekt aan de alarmbel en is een media-actie begonnen. “Dit jaar begonnen slechts twee leerlingen aan deze tweejarige opleiding.”

De richting orthopedie voor het 5de en 6de middelbaar in Geel is redelijk uniek. Er is ook nog een soortgelijke opleiding in Oostende en daarmee heb je het gehad. Het voortbestaan van de opleiding in Geel hangt nu écht aan een zijden draadje. “Het lijkt ons voornamelijk het ongekende van de studierichting dat ons de das omdoet. Zelfs CLB’s, leerkrachten en directies schijnen niet van ons bestaan af te weten. Doodjammer. Het is een studierichting die heel wat in petto heeft voor leerlingen die sociale vaardigheden, technische vaardigheden, kennis van het menselijk lichaam en interesse voor wetenschap weten te appreciëren.”

De leerlingen komen zo'n beetje van overal. “Zelfs vanuit Nederland en vanuit Limburg en West-Vlaanderen hadden we al leerlingen. Meestal verblijven ze tijdens de week dan bij een gastgezin waarmee onze school goede contacten onderhoudt.”

Op woensdag 22 mei is er een ‘DOE-dag’ waarop leerlingen in de namiddag spelenderwijs kunnen ervaren wat orthopedie is.

© Michel Vanderfeesten

Lees 389 keer