donderdag, 04 juli 2019 09:19

Nieuwe proefopstellingen Rauwelkoven en Bel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Links : Proefopstelling Rauwelkoven    Rechts : Proefopstelling Bel Links : Proefopstelling Rauwelkoven Rechts : Proefopstelling Bel

In de straat Rauwelkoven en de aansluiting van Bruul met Bel kom je vanaf nu proefopstellingen tegen. De stad plaatste deze proefopstellingen om chauffeurs een correct rijgedrag op te leggen in deze bochten.

De proefopstelling in Rauwelkoven, ter hoogte van de Ganzenstraat, komt er in de eerste plaats om ervoor te zorgen dat automobilisten hun bocht niet afsnijden en zo op het verkeerde rijvak rijden. Met deze proefopstelling worden ze gestuurd om de bocht reglementair te nemen. Tegelijkertijd zal het bijdragen om de snelheid in deze bocht te beperken. Er werden nog reflectoren en extra verlichting bijgeplaatst zodat de proefopstelling duidelijk zichtbaar is. Deze proefopstelling kwam er op vraag van de buurt. Dit voorjaar was er twee keer overleg met de buurt en politie geweest over mogelijke maatregelen.  

Op het kruispunt van Bel met Bruul werd ook nog een proefopstelling geplaatst. Hier werd de aantakking van Bruul op Bel haakser uitgevoerd. Dit om te vermijden dat er al te gemakkelijk en tegen hoge snelheid van Bel, komende van Molseweg, in Bruul kan gereden worden. In november volgt er een evaluatie waarna de stad beslist of de proefopstelling wel of niet definitief wordt ingevoerd.

Lees 145 keer