maandag, 05 augustus 2019 10:57

Dump je kat niet op straat

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De laatste weken zijn er heel wat gedumpte huiskatten gevonden in de Geelse straten, vaak vergezeld door hun kleine kittens. ’t Geels Hart voor Dieren heeft de handen vol om voor elke kat een thuis te vinden. De stad vraagt om zorg te dragen voor je dier en je huiskat te steriliseren en registreren.

Een kat is vier keer per jaar drachtig. De tweede periode is net achter de rug waardoor er veel pasgeboren kittens zijn. In augustus, september en oktober zijn ze opnieuw drachtig. Veel baasjes zijn niet opgezet met onverwachtse nestjes. Dat verklaart de vele gevonden huiskatten van de laatste weken. Dit is uiteraard hartverscheurend, en daarom roept vzw ’t Geels Hart voor Dieren op om verantwoordelijkheid voor je huiskat te nemen.

Wil je de zogenaamde ‘oeps-nestjes’ vermijden, laat dan zowel kattinnen als katers steriel maken. Ze hebben zo minder kans op overdraagbare ziektes en het verbetert hun levenskwaliteit. Bovendien ervaren katten hun krolsheid als een onaangenaam gevoel. Daarom laten vrijwilligers van vzw ’t Geels Hart voor Dieren zwerfkatten steriliseren.

Zorg ervoor dat je kat gechipt en geregistreerd is. Dat geldt trouwens ook voor honden. Door een microchip in te laten planten bij de dierenarts, kunnen stadsdiensten jouw dier identificeren wanneer jullie elkaar kwijt geraken. Katten moeten geregistreerd zijn met deze chip in een databank voor de leeftijd van 12 weken. In een vorig nieuwsbericht over overleden dieren lees je hoe stadsdiensten gevonden dieren herkennen dankzij deze chip.

Heb je een vermoeden van een zwerfkat? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 014 56 60 00 of de Facebookpagina Geels Hart voor Dieren.

Lees 92 keer