donderdag, 12 september 2019 09:39

Brug Stelen aan Albertkanaal afgesloten vanaf 18 september

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Brug Stelen aan Albertkanaal afgesloten vanaf 18 september Inge de Corte

Vanaf volgende week woensdag is de brug in Stelen over het Albertkanaal opnieuw afgesloten voor werken. De werken duren tot begin december. Het jaagpad aan de brug is niet meer bereikbaar vanaf 5 oktober, dan wordt de brug afgebroken.

Op 18 september start de aannemer met de afbraak van het wegdek op de oude brug en het aantakken van de Koning Albertstraat op de nieuwe brug. Omdat die een pak hoger ligt, moeten ook de aanloophellingen worden aangepast.

In het weekeinde van 5 en 6 oktober wordt de oude brug afgebroken. Vanaf zaterdagavond om 22u00 starten grote kranen vanop een drijvend ponton onder de brug met de grote sloopwerken van de betonconstructie. Als alles vlot gaat kan de nieuwe brug in december dan in gebruik genomen worden.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de fly over in Punt of de brug tussen Eindhout en Winkelomheide. Fietsers hebben tijdens deze onderbreking de mogelijkheid om het Albertkanaal te kruisen via de brug van Eindhout of de fly-over in Geel-Punt, de twee naastliggende bruggen.

De hinder op de jaagpaden en Kemeldijk zal pas vanaf 5 oktober zijn, bij afbraak van de brug. Buslijnen 382, 492 en 510 rijden langs de fly-over in Geel-Punt.

Lees 61 keer