maandag, 16 september 2019 16:38

Werfverkeer van Stad Geel gespot aan Sint-Dimpnaplein bij aanvang school

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Tot grote verbazing moest een delegatie van de werkgroep mobiliteit van Open VLD Geel vaststellen dat er tussen 7u45 en 8u45 werfverkeer van de stad Geel over het drukke kruispunt van het St-Dimpnaplein reed. Ondanks het Charter Werftransport dat de stad eerder dit jaar ondertekende. In het charter staat dat er geen werftransport is toegelaten in schoolomgevingen tijdens de begin- en einduren van de scholen. Ook wordt het werftransport met tractoren in de bebouwde kom en in schoolomgevingen zoveel mogelijk vermeden. Een ontstelde Lieselotte Thys verduidelijkte dat het ging graafvoertuigen, vrachtwagens en werfcamionettes van de stad.

Maandagochtend trokken Koen Maes, Johan Coppens en Lieselotte Thys naar het St-Dimpnaplein om het zware vrachtverkeer in kaart te brengen. Buiten het werfverkeer van de stad Geel ging het verder over 68 grote vrachtwagens en 4 tractoren die tussen 7u30 en 8u45 passeerden.  Schoolbussen en bussen van De Lijn werden niet mee geteld. Dat er veel vrachtwagens door de dorpskern van Sint-Dimpna rijden is niks nieuws. Ook bij aanvang en aan het einde van de schooldag is het opletten geblazen. De verkeerssituatie in St-Dimpna is niet alleen onveilig maar ook ongezond. De regionale ontsluiting kan op langere termijn een oplossing bieden maar gezien dit niet voor de eerste jaren zal zijn dringt een tijdelijke oplossing zich op. Het draagvlak is groot, zowat iedereen is vragende partij om hier dringende maatregelen te nemen, aldus Open VLD.

Open VLD beloofde tijdens de campagne dat ze het dossier rond mobiliteit in St-Dimpna blijven opvolgen en het stadsbestuur regelmatig zouden wijzen op hun verantwoordelijkheid. "Het is al erg genoeg dat de ontsluiting van de ring nog jaren op zich zal laat wachten. Het is onbegrijpelijk dat er na 9 maanden nieuw bestuur nog steeds geen herziening van het mobiliteitsplan te bespeuren valt. Het is bovendien zo dat er deze maand al meerdere ongevallen geweest zijn in Sint-Dimpna. En toch blijven maatregelen vanuit het bestuur uit", aldus Open VLD Geel.

Lees 1127 keer Laatst aangepast op maandag, 16 september 2019 18:38