vrijdag, 20 september 2019 13:35

Stad koopt pand Da Corrado en naastgelegen pand Lebonstraat

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Stad koopt pand Da Corrado en naastgelegen pand Lebonstraat Stad Geel

De stad besliste in september om eigendommen te verwerven aan het begin van de Lebonstraat, op het kruispunt met de Stationsstraat. De gemeenteraad moet nog goedkeuring verlenen aan de aktes om een leegstand en vervallen pand (huisnummer 3) en de naastgelegen eigendommen van Da Corrado te verwerven. De vervallen witte woning naast voormalig restaurant Da Corrado verkeert in slechte staat en wordt in 2020 afgebroken. Deze vrijgekomen ruimte zal ingevuld worden met groen.  

De naastgelegen woningen (Lebonstraat 1a en Lebonstraat 1) maken deel uit van het gebouw van restaurant Da Corrado (Stationsstraat 2). De restauranteigenaars maakten eerder dit jaar een zware brand mee waarna ze het niet meer zagen zitten om hun restaurant opnieuw in dit pand te vestigen. Ze zullen hun restaurant op een nieuwe locatie in het centrum van Geel openen. De opening is voorzien midden november.

De stad Geel gaat de komende maanden voor het uitgebrande restaurant, dat ontruimd en gereinigd werd en een casco-uitrusting kent, naar buiten komen met haar visie op korte en lange termijn. Op korte termijn krijgt het pand wellicht een tijdelijke invulling. Er wordt ook afgewogen om op lange termijn de zichtbaarheid van deze hoek van het kruispunt te verbeteren.

Na goedkeuring door de gemeenteraad, voorzien eind dit jaar, beschikt de stad over het pand.

Lees 1064 keer Laatst aangepast op vrijdag, 20 september 2019 13:41