woensdag, 02 oktober 2019 15:32

Sint Dimpnaziekenhuis start met innovatief elektronisch patiëntendossier

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Sint Dimpnaziekenhuis start met innovatief elektronisch patiëntendossier Sint Dimpnaziekenhuis

Op donderdag 3 oktober  ondertekent het Geelse Sint Dimpnaziekenhuis een contract met ChipSoft voor een innovatief softwarepakket (HiX), dat aangepast is aan de hedendaagse noden van patiënten en zorgverleners. Het elektronisch patiëntendossier verzamelt alle gegevens van de patiënt op één plaats en geeft zorgverleners in real-time toegang tot relevante data. Dit leidt tot een betere en efficiëntere informatiestroom tussen zorgverleners en een geïntegreerde en veilige behandeling van de patiënt.

Het is niet alleen een enorme meerwaarde voor de zorgverlener en patiënt in het ziekenhuis, maar ook voor ondermeer huisartsen en thuisverpleegkundigen. Het Geelse ziekenhuis treft de komende maanden alle voorbereidingen om vervolgens volgend jaar in één klap live te gaan.
Ook komt er een online patiëntenportaal, waar de patiënt via een beveiligde login medische gegevens kan raadplegen en invoeren, die dan in het elektronisch patiëntendossier komen waar de zorgverlener toegang toe heeft.

Het Sint Dimpnaziekenhuis telt meer dan 300 bedden, 900 personeelsleden en 110 artsen. De kwalitatieve zorg van het ziekenhuis is erkend door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) en men wilt een referentieziekenhuis zijn in de regio.

Lees 327 keer Laatst aangepast op donderdag, 03 oktober 2019 17:41