dinsdag, 15 oktober 2019 20:03

Mobiliteitsplan Geel: fietszone in stadshart en eenrichtingsverkeer in Elsum

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De Gelenaars gingen dinsdagavond gretig in op de uitnodiging om tijdens een infomoment in De Waai het vernieuwde mobiliteitsplan voor het centrum in te kijken. Er verandert minder aan de centrumcirculatie dan velen hadden gevreesd.

In de update van het bestaande mobiliteitsplan uit 2012 gaat de stad uit van het STOEP-principe. Dat zegt in welke volgorde de verschillende vervoerswijzen belangrijk zijn: stappers / trappers / openbaar vervoer / elektrisch vervoer / personenauto’s. Dat komt vooral tot uiting in de geplande invoering van een grote fietszone in het centrum. In feite is dat een netwerk van verschillende fietsstraten. Daar zijn auto’s ook welkom, maar de fietsers hebben er voorrang en de auto’s moeten achter de tweewielers blijven.

Fietszone

Die fietszone bestaat loopt van het station tot de Gasthuisstraat-Fehrenbachstraat, met de as De Billemontstraat-Rozendaal als grens aan de oostkant. Aan de westkant is de zone diffuser, al vallen de Technische Schoolstraat, Kabienstraat, Lebonstraat, Werft, Possonsdries en het deel van Waaiburg tot (en met) Veldstraat er nog binnen.

Verkeerscirculatie

Voor de hertekening van de centrumcirculatie gaat de stad uit van het principe dat het stadshart voor alle vervoersmiddelen vlot bereikbaar moet zijn. Dat geldt zeker voor de drie grote centrumparkings Pas, Nieuwstraat en Werft-Havermarkt. Om de verkeersstromen uit te tekenen, is het mobiliteitsplan opgedeeld in drie zones: Elsum, Pas en Sint-Dimpna (inclusief Nieuwstraat).

Sint-Dimpna

In deze wijk verandert de stad in feite niets aan de bestaande situatie. Alleen in Schuttershof voert het stadsbestuur na de geplande heraanleg eenrichtingsverkeer in, van Gasthuisstraat naar Diestseweg. “Een belangrijke onderzoeksvraag die we nu bij dit inspraakmoment aan de burgers voor willen leggen, is of het niet beter is om in De Billemontstraat eenrichtingsverkeer in te voeren. Dat is in de schoolomgeving van SAIO misschien een veiliger optie”, zegt de Geelse schepen voor verkeer Marlon Pareijn (CD&V).

Pas

Rond de Pas zit de belangrijkste wijziging in de zijstraten. Om het drukke sluipverkeer via Pas naar Veldstraat en de achterliggende wijken te knippen, stelt Geel voor om de rijrichting in zowel Veldstraat als Heilige Geeststraat om te keren. Op de Pas zelf zou dan ook op het deeltje tussen die twee straten eenrichtingsverkeer naar de Markt toe worden ingevoerd, in Waaiburg tussen de genoemde straat eenrichtingsverkeer vanuit het centrum weg. Zo ontstaat een klein blokje van eenrichtingsstraten.

Elsum

De grootste wijzigingen situeren zich in het gebied Elsum. Wanneer de gelijknamige hoofdas wordt heraanlegd, wil Geel er eenrichtingsverkeer invoeren, tussen Patronaatstraat en de kapel  van Elsum. Op die manier zou er enkel uitgaand verkeer mogelijk zijn. Ook de Violetstraat wordt dan eenrichtingsverkeer naar Elsum toe, terwijl de Eikenstraat eenrichtingsverkeer wordt naar de ringlaan toe. Die laatst genoemde ingreep moet de huidige sluiproute in omgekeerde richting doorknippen.

Marlon Pareijn benadrukt dat het enkel voorstellen zijn, nog geen definitieve beslissingen. De inwoners vinden alle documenten en plannetjes nog tot en met 5 november op deze website. Daar kunnen ze ook commentaren en suggesties achterlaten.

Lees 1390 keer Laatst aangepast op dinsdag, 15 oktober 2019 23:43