vrijdag, 08 november 2019 11:37

Stad Geel zoekt stadsdichter

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Dirk Kennis (De Brugpartij) stelde afgelopen gemeenteraad voor om een stadsdichter te zoeken voor Geel, zoals vele andere steden en dorpen al deden. Kennis kreeg een positief antwoord van Marleen Verboven (N-VA), schepen van Cultuur. Volgens haar stond een stadsdichter en kinderstadsdichter al langer op het verlanglijstje van het stadsbestuur.

Zij worden verondersteld gedichten te schrijven en voor te dragen bij inhuldigingen, actueel nieuws en officiële gebeurtenissen en deze bovendien te publiceren in periodieken die beschikbaar zijn voor de Gelenaars zoals bijvoorbeeld de Rondom. Verboven stelde dat de stad momenteel overweegt om een stadsdichter voor één jaar aan te duiden uit het eigen netwerk en in 2020 in ieder geval een wedstrijd te organiseren onder de Gelenaars om een stadsdichter voor twee jaar aan te duiden, of gewoon in 2020 een wedstrijd te organiseren. Verboven benadrukte bovendien dat het stadsbestuur graag een kinderstadsdichter wilde vinden in functie van de kindergemeenteraad.

Kennis toonde zich een koele minnaar van het voorstel om een stadsdichter aan te duiden uit het eigen netwerk en vond het een beter idee om meteen een wedstrijd te organiseren.

© Sander Verwerft

Lees 93 keer Laatst aangepast op vrijdag, 08 november 2019 11:40