woensdag, 27 november 2019 17:59

Vrijdag start 'Geel wintert!'

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Geel Wintert! opent officieel op vrijdag 29 november om 18u00. Op dat moment steekt schepen Tom Corstjens de verlichting aan van het kerstdorp, samen met de feestverlichting in Pas en Nieuwstraat. Op de markt staan houten chalets met hapjes en tapjes of kun je kerstcadeaus kopen. Op de Markt staat een gezellige winterbar, schaatsbaan en traditionele kermisattracties en de kerststal staat er ook prominent op het plein. Met de  kunststofschaatsbaan vond de stad een ecologisch alternatief voor de energieverslindende versie van de afgelopen jaren.

Kerst in Geel staat voor een totale kerstbeleving. Want naast Geel Wintert! geniet je in Geel nog van tal van andere winterse activiteiten. Zo palmt de jaarlijkse kerstmarkt de Havermarkt in op zaterdag 14 en zondag 15 december. Daar kun je bij meer dan 100 kraampjes terecht voor versnaperingen van Geelse verenigingen.

Ondertussen geven honderden vrijwilligers het beste van zichzelf tijdens de jaarlijkse Kerstmusical. Laat je meevoeren en ontroeren door het magische en zelfgeschreven kerstverhaal over Bobby, de elf. Op zaterdag passeert de Tractor Kerstrun langs de kerstmarkt om het geheel extra sprankelend te maken.
Of bekijk de kerstmarkt eens van een andere kant en beklim de toren van de Sint-Amandskerk. Voor de échte sportievelingen is er op 22 december de Santa Run waarbij je 6 km door Geel loopt, met start en aankomst op Geel Wintert!

Ook de centrumhandelaars geven het beste van zichzelf tijdens de feestdagen. Naar goede gewoonte rollen de handelaars van Geel Centrum de rode loper voor je uit tijdens de kerstperiode en openen ze op zondag 15, 22 en 29 december hun deuren. Ideaal voor wie last-minute op zoek is naar een feestoutfit of verrassende cadeautjes. In de omliggende horecazaken kun je nadien in alle gezelligheid op adem komen.

Buiten de kantooruren baten Geelse verenigingen de schaatsbaan uit.  Net zoals vorig jaar is Geel Wintert! voorzien van een gezellige winterbar. Daar staan elke week liveoptredens en dj’s gepland.

Openingsuren van de schaatsbaan, attracties, chalets:
• Maandag: 14u tot 21u (enkel in kerstvakantie)
• Dinsdag: 14u tot 17u (enkel in kerstvakantie = kerstavond en nieuwjaarsavond)
• Woensdag: 14u tot 21u (op kerstdag en nieuwjaarsdag tot 20u)
• Donderdag: 14u tot 21u
• Vrijdag: 14u tot 22u
• Zaterdag: 13u tot 22u
• Zondag: 13u tot 21u

Lees 85 keer