Geel FM - Item gefilterd op datum: mei 2016

In de maand juni houdt de lokale politie aangekondigde snelheidscontroles op de Larumsebrugweg en op de Tessenderloseweg in Geel. In Verboekt en op de Steenweg op Meerhout in Laakdal en op de Molsebaan en op de Kiezel in Meerhout. Ook op andere plaatsen in de politiezone houdt men snelheidscontroles.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 31 mei 2016 09:02

Wateroverlast teistert de Kempen

Bliksem en stortregens hielden gisteren lelijk huis in onze streek. De Kempense brandweerkorps kreeg tientallen oproepen binnen van wateroverlast. In Mol kregen de deelgemeenten Millegem en Achterbos weer af te rekenen met zware regenval. Net na de middag stonden enkele straten volledig blank en een tiental kelders liepen onder. Door het vele regenwater steeg het water in een aantal kleine rivieren in onze streek. Zo is er een pre-waak  voor de Grote Nete in Zammel. In Meerhout en in Mol kregen de Kleinbroekbeek en de Molse Nete het label Waak opgeplakt. Dit houdt in dat er niet kritieke overstromingen zijn, zonder gevaar voor de woningen in de buurt van deze waterlopen.  In Geel houdt de brandweer en de politie alle waterlopen in de gaten.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Geel herziet het Gemeentelijk Ruimtelijk structuurplan. Op maandag 30 mei kan je naar de eerste infomarkt gaan in de parochiezaal van Bel tussen 17u en 21u. Op die markten zijn alle Gelenaars welkom om uitgebreid te spreken over de wensen voor de toekomst. Een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan gaat niet alleen over vergunningen of bepaalde percelen, maar bepaalt hoe Geel er in de toekomst uitzien. Ook jij kan je mening en ideeën kenbaar maken. De thema’s gaan van investeren in trage wegen, horeca stimuleren en werkgelegenheid aantrekken tot ruimte voor alle doelgroepen, een fijne woonomgeving en een levendig en gastvrij centrum. Op donderdag 2 juni komt de infomarkt naar de parochiezaal van Stelen tussen 17u en 21u.

Kun je niet naar de infomarkten komen, maar wil je wel meedenken over de toekomst van Geel of van jouw dorp? Alle informatie rond het structuurplan is vanaf 30 mei online te vinden via deze link. Ook kun je vanaf die datum online reageren op de voorstellen voor jouw dorp of eigen ideeën posten op deze website

 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Meer dan 200 mensen stonden zaterdagochtend al te wachten aan zaal De Waai voor de start van de ticketverkoop om 8u voor het nieuwe seizoen van cultuurcentrum De Werft. Directeur Kris Cuypers wil de ticketverkoop niet laten omschakelen naar een online inschrijving, omdat het even vlot werkt. Sommigen zaten al bijna 12 uur te kamperen om toch maar bij de eerste te zijn.  Voor degenen die zaterdag te laat waren, vanaf dinsdag kan je het bestelformulier binnenbrengen bij het cultuurcentrum zelf tijdens de openingsuren.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

1614 mensen waren zaterdag aan het wandelen in Geel tijdens de Zotte 50 van Gheel, waarvan 1262 de 50 km voor hun rekening namen. Voor de zevende maal werd deze wandeltocht georganiseerd door leden van de KWB uit Larum, met start en aankomst aan het Leunenstadion. De zotte 50 van Gheel deed alle deeldorpen van Geel aan en de wandelaars kregen onderweg mooie stukken natuur te zien. Men kon ook kiezen voor de kortere afstanden van 20 km, 17km, 10 km of 5km. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het inspelen van het nieuwe tafeltennislokaal van GeelseTTC in Bel kon niet beter beginnen dan met de open clubkampioenschappen. Een record aantal deelnemers maakten kennis met het gloednieuwe materiaal. De resultaten ? Verschillende verrassingen, zeker met het toegepast systeem van open reeks. Hierbij moeten hoger geklasseerde tafeltennis(t)sers punten voorgeven . Er werden acht poules van vijf spelers samengesteld. Opvallend waren verschillende mooie resultaten die daarin door verschillende geklasseerde jeugdspelers werden behaald. Twee jongeren, met name Jens Nys en Jeroen Lemmens konden doordringen tot de achtste finales; Jeroen Lemmens bereikte zelfs de kwartfinale. Dit zijn zeker opstekers voor de jeugdwerking van Geelse TTC.  Wie ook aangenaam verraste was ongetwijfeld Hans Hoyberghs, die de vijfde plaats kon bemachtigen. De halve finales werden zeer vinnig betwist. De winnaar van het clubkampioenschap van verleden jaar, Nico D’Aes kreeg in de eerste halve finale Kristof Leysens te bekampen. Door zijn keiharde topspinslagen kon Nico de overwinning behalen en zich plaatsen voor de finale. Tweede finalist werd een nieuwe topnaam, die aan het firmament van Geelse TTC is verschenen. Zijn naam : Garcia Alfredo Vazquez. Alfredo kon de zege afsnoepen van Stefan Horemans. De finale tussen Nico D’Aes en Garcia Alfredo werd een genot voor de vele kijkers. Nico beheerste set één en twee. Alfredo vocht zich terug in de derde set, won deze, net als de vierde set. Een vijfde en beslissende set moest de eindwinnaar aanduiden. Met de niptste cijfers werd Garcia Alfredo de terechte winnaar en kreeg hij de” wisselbeker Suzanne en Tony” in zijn bezit voor een jaar.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vijftig Geelse KMO's en zelfstandigen kregen een digitale update tijdens de 'Digital Days'. Een gratis seminarie rond online communicatie, die antwoord biedt op een vraag die bij de Geelse ondernemers leeft. Schepen Pieter Verhesen merkt nog vaak een vorm van koudwatervrees bij de Geelse middenstand als het op online communicatie en sociale media op aankomt. Tijdens de seminarie kwamen vele positieve reacties van de handelaars en KMO's. De sessies waren laagdrempelig genoeg voor de digitale leken, terwijl de praktische voorbeelden en suggesties ook de meer bedreven communicatoren inspireren, aldus een tevreden schepen van lokale economie.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Nick Hulsmans is 23 en komt de verdediging versterken bij ASV Geel. Hij tekende een contract voor twee seizoenen. Het afgelopen seizoen speelde Nick bij Hasselt

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Van zaterdag 28 mei tot 5 juni is het de Europese week van de begraafplaatsen. De Geelse stadsgidsen lieten zich hierdoor inspireren. Ze organiseren een twee uur durende wandeling op zondag 29 mei. Je breng een bezoek aan de St-Dimpnakerk, het kerkhof aan de St-Dimpnakerk, het Gasthuismuseum en de Britse begraafplaats. De wandeling is gratis en is 3 km lang. Inschrijven is niet nodig, je komt om 14u naar de parking in Laar naast de St.-Dimpnakerk.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 26 mei 2016 23:53

Nicolas Robin nieuwe aanwinst ASV Geel

Middenvelder Nicolas Robin is 19 jaar. Hij tekende een contract voor één seizoen. Hij komt over van Westerlo.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7