Geel FM - Item gefilterd op datum: juni 2016
donderdag, 30 juni 2016 19:35

Snelheidscontroles in de maand juli

In de maand juli flitsen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op het Laar en op de Veerleseweg in Geel, op de Vorstse Baan en op de Averboodsebaan in Laakdal en op de Bevrijdingslaan en in Biezenhoed in Meerhout. Ook worden op andere plaatsen in de politiezone snelheidscontroles gehouden.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 30 juni 2016 13:32

Leerlingen lopen laatste mijl op de Markt

De laatste mijl van dit schooljaar liepen de leerlingen van basisschool Kompas op de Markt. Sinds november liepen de kinderen van de basisschool één mijl of 1,6 km per dag tijdens de lesuren op de speelplaats. Tijdens het schooljaar heeft de school hen enkele keren op de weegschaal gezet en werden ze gescreend door studenten van de universiteit Hasselt. Uit de resultaten blijkt dat alle kinderen fitter, aandachtiger in de les zijn. Bij meer dan de helft van de deelnemende leerlingen is het BMI gedaald. Sportleraar Patrick Verbraecken en initiatiefnemer van 'One mile a day' hoopt dat de kinderen tijdens de vakantie toch dagelijks 15 minuten gaan lopen.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Met de start van de solden, en de kwartfinale van de Rode Duivels op het grote scherm op de Markt morgen, wordt het weekeinde in Geel centrum goed ingezet. Maar dit is niet alles, op zaterdag is Geel gaststad voor Zonne-Run, een vereniging die zich inzet voor personen met een beperking. De vzw stippelt jaarlijks een mooi parcours uit om een honderdtal jongeren met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen aan boord van een zijspanmoto. Om 15u worden maar liefst 150 zijspanmotoren verwacht op de Geelse Markt. En om de zomerkoopjes extra kracht bij te zetten organiseert de handelaarsvereniging Geel centrum een zondagsopening vanaf 13u. Verschillende handelaars op de Pas en in de Nieuwstraat en Stationsstraat openen hun deuren voor de kooplustigen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Door de werken aan de Grote Steenweg tussen de Fly-over en Zammel wordt er tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd in de volgende straten : Moestoemaat, Moestoemaatheide en Heidestraat. De werken aan de Grote Steenweg duren nog tot begin september.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Tijdens de laatste alcoholcontrole in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout testte één bestuurder positief op alcoholgebruik. Hij had een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Hij krijgt ook een proces-verbaal. Dit alles resulteert in een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter. In totaal werden er 310 bestuurders gecontroleerd. 309 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Eén bestuurder legde een positieve drugstest af. Een dokter nam van hem ook een bloedproef af. En zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Er werden tijdens de actie ook twee boetes uitgeschreven voor verkeersinbreuken. De controles vonden plaats in Geel en Laakdal. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 29 juni 2016 10:20

Babysitter vrij onder voorwaarden

Eén van de twee verdachten van de mishandeling van een babytweeling uit Geel mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Hij moet zijn voorarrest uitzitten bij een familielid. De vrouw moet wel in de gevangenis blijven, omdat ze geen alternatieve opvangplaats kon voorleggen. Het koppel belandde begin mei in de cel, nadat de babytweeling uit Geel met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Ze waren toen enkele dagen op de babytweeling aan het babysitten. Beide baby's van 5 maanden oud hadden een schedelfractuur. Eén van de twee overleed begin deze maand in het ziekenhuis. Waarschijnlijk gaat dit gevolgen hebben voor de tenlastelegging. Eerst werden de feiten gekwalificeerd als 'slagen en verwondingen'. Vermoedelijk wordt die verzwaard, omdat één van de twee baby's overleden is.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Na de schitterende start vorige maand is men in onze stad al aan de tweede editie van de streekproducten- en ambachtenmarkt toe. Op woensdag 29 juni kan je tussen 18u en 22u. op de Markt proeven van streeklekkers en kennismaken met lokale ambachten. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Enkele vrijwillige brandweermannen stuurden anoniem een brief naar de Geelse gemeenteraadsleden. Hierin klagen ze het feit aan dat ze geen toelating hebben om met een brandweerwagen of ziekenwagen te rijden. Dit zou bij onderbemanning voor problemen kunnen zorgen. Vlaams Belang-raadslid Rosa Van Cleempoel vroeg op de gemeenteraad naar meer toelichting. Burgemeester Vera Celis antwoordde dat de beroepsbrandweermannen een uitgebreidere opleiding genoten die de vrijwilligers niet kregen. In sommige andere kleinere korpsen krijgen vrijwilligers wel een opleiding maar in Geel is dit momenteel niet aan de orde. Er zijn volgens de burgemeester voldoende beroepsbrandweermannen die met de wagens kunnen rijden.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De stad Geel wil een centraal aanmeldingsregister installeren om het inschrijven van leerlingen beter te laten verlopen. Dit zou meer duidelijkheid scheppen wat betreft nodige en beschikbare plaatsen en moet het kamperen voor de scholen overbodig maken. Om het systeem te laten werken, moet elke school meewerken. Het schoolbestuur van basisschool de Regenboog in Holven gaf te kennen geen vragende partij te zijn, maar wenste op de hoogte gehouden te worden van de verdere ontwikkelingen. Het schepencollege besliste alsnog een werkgroep op te starten en hoopt alle scholen mee op de kar te krijgen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het klachtenverslag van 2015 werd voorgelegd op de gemeenteraad. Hierin is het totaal aantal klachten gedaald, vooral als gevolg van het hoge aantal klachten met betrekking tot mobiliteit in 2014. Sp.a-Raadslid Noël Devos kaartte aan dat lang niet alle klachten tot bij het stadsbestuur geraken of geregistreerd worden. Dit zorgt voor vertekende cijfers. Hij opperde om de mogelijkheid om melding te maken, duidelijker te gecommuniceren. Onafhankelijk raadslid Tom Vervoort haalde aan dat de in het rapport opgenomen conclusie "onvoldoende en onjuiste communicatie blijft een probleem" ook al voorkwam in het klachtenregeling van 2014, wat zou betekenen dat gekende tekortkomingen niet voldoende structureel worden aangepakt. Volgens burgemeester Vera Celis is het aantal klachten niet te hoog. In 2017 zou er ook een nieuwe website komen.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 8