Geel FM - Item gefilterd op datum: december 2017

Op nieuwjaarsdag en 2 januari  zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten. Cultuurcentrum de Werft is gesloten tot en met 8 januari. het Gasthuismuseum tot en met 3 januari. Het zwembad is van 2 januari tot en met 5 januari dagelijks open vanaf 12 uur.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 30 december 2017 14:55

De Geelse bib wordt 40 in 2018

De stedelijke openbare ­bibliotheek van Geel viert volgend jaar haar veertigste verjaardag. En dat doet ze een heel jaar lang samen met de leden en bezoekers. Zo start het project 'boek een boek', waarbij de medewerkers potentiële leden over de streep willen trekken door voor hen een boekenpakket op maat samen te stellen. Al wat de geïntereseerden hoeven te doen, is een antwoordformulier invullen en nadien de gepersonaliseerde boekenkeuze ophalen. Een andere actie is dat jarigen op de dag van hun verjaardag een leuke verrassing krijgen. Tegelijk blikt de bib vooruit, met de schrijf­wedstrijd 'Het is 2028, ik stap de bib binnen en ik zie…', daagt ze de bezoekers uit creatief in de toekomst te kijken. De beste verhalen worden gebundeld.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 30 december 2017 01:12

Politie labelt gratis je fiets

Volgende week dinsdag labelt de politie gratis je fiets op de dinsdagmarkt. Je kan hen vinden op de Havermarkt, aan de fietsenstalling bij de kerk. Je brengt best je fiets en identiteitskaart mee, dan kan het label onmiddellijk aangemaakt en aangebracht worden. Het labelen van je fiets is belangrijk. Want de eigenaar van een gekenmerkte fiets is makkelijk terug te vinden. Dit kan handig zijn wanneer je fiets na een diefstal wordt teruggevonden. Geraak je niet op de dinsdagmarkt? Je kan ook via de website van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een fietslabel aanvragen. Het label wordt dan naar je thuis opgestuurd.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 27 december 2017 16:42

Snelheidscontroles in januari 2018

In de maand januari flitst de lokale politie in Kievermont en in de Eikenstraat in Geel, op de Averboodsebaan en op de Diestse Baan in Laakdal en in de Schoolstraat en op de Gestelsesteenweg in Meerhout. Ook worden op andere plaatsen in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout snelheidscontroles gehouden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf volgend jaar gaat het Stedelijk zwembad tijdens de korte schoolvakanties vroeger open en dit al om 12 uur op weekdagen. Je kan er volgende week al meteen al van profiteren. Ook zijn er nieuwe openingsuren voor zaterdag, behalve in juli en augustus. Het zwembad gaat dan al dicht om vijf uur in de namiddag in plaats van zeven 's avonds.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 26 december 2017 22:37

Hert loopt mountainbiker omver in Belse bossen

Dierenarts Guy Verellen uit Winkelomheide gaat zich zijn mountainbiketocht aan de Kapucienenberg in Bel nog lang herinneren. Hij werd omvergelopen door 2 herten en liep daarbij een bekkenbreuk op. Hij moet 4 weken in het ziekenhuis blijven. Het is zeer ongebruikelijk dat herten lopers of fietsers verwonden. Guy denkt dat de dieren opgejaagd waren door één of ander voorval. Op zondagvoormiddag kan het nogal druk zijn in de Belse bossen. De revalidatie van een bekkenbreuk duurt zo'n 3 maanden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 26 december 2017 22:29

Stadsdiensten vroeger dicht op 12 januari

Op vrijdag 12 januari zijn het stadhuis en het Sociaal Huis uitzonderlijk gesloten vanaf vier uur in de namiddag. Ook de bib, dienst toerisme, dienst jeugd en het Gasthuismuseum sluiten hun deuren op dat moment. Het zwembad en dienstencentrum Luysterbos zijn open volgens de gewone openingsuren.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Met het project Geel Bu(u)rt wil men in de verschillende deeldorpen van onze stad buurtzorgnetwerken ontwikkelen om de sociale samenhang te versterken. Binnen een buurtzorgnetwerk helpen buren elkaar op vrijwillige basis met kleine taken en staan ze open voor een gezellige babbel. Om vraag en aanbod gemakkelijker bij elkaar te brengen wordt het digitale Please-platform gelanceerd. Het platform zorgt ervoor dat mensen op een gemakkelijke manier materiaal kunnen lenen, of hulp kunnen bieden en krijgen. Klik hier om je aan te melden

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De 'Fanfare van Honger en Dorst' zong zomaar even 1.000 euro bij elkaar ten voordele van de vzw Avalympics, de Geelse vrijwilligersorganisatie die mensen met een beperking laat genieten van sport. Ze brachten op ludieke wijze hun nieuwe liedje 'Woarum', met een reflectie op het vluchtelingenprobleem.

We zijn vertrokken. Eerste opvoering ... er is nog werk aan ...

Geplaatst door Dirk Peetermans op zondag 17 december 2017
Gepubliceerd in Geels Nieuws

De afgelopen twee weken stalen dieven koperen regenpijpen van de kerken in Zammel, Stelen, Punt en St-Dimpna. In Winkelomheide namen ze zelfs de koperen dakgoten mee. Deze kerken werden ook al in augustus geconfronteerd met koperdieven. De werkwijze van de dieven is altijd hetzelfde en de diefstallen werden bijna allemaal tijdens dezelfde nacht gepleegd. Koper is veel geld waard en daarom zeer gegeerd bij dieven. Heb jij verdachte gedragingen van mensen rond kerkgebouwen gezien, laat het dan weten aan de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op 014/56.47.00 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7