Geel FM - Item gefilterd op datum: januari 2017
dinsdag, 31 januari 2017 07:53

Kampioenschappen worstelen in Geel

Op zaterdag 4 februari keert de Flemish Wrestling Force terug naar de Werft met een spetterende show vol actie en spektakel. Mannen én vrouwen van heel Europa reizen af naar Geel om hun beste worstelkunsten te tonen.

De blikvangers van Wrestlefest 2 zijn ongetwijfeld Fabian Aichner en Chardonnay. De Kempische publiekslieveling Rob Raw stapt ook in de ring. Hij heeft al over de hele wereld gevochten en keert nu terug naar zijn tweede thuis: Geel! Tijdens WrestleFest 2 zullen ook alle kampioenschappen binnen de FWF verdedigd worden: FWF Flemish Championship, FWF Tag Team Championship en FWF World Championship.

WrestleFest 2 vindt plaats in cultuurcentrum de Werft. Aangezien wrestling een gedroomde familie-uitstap is, begint het worstelfeest om 19u en hebben kinderen van vriendenpashouders gratis toegang (vermelden bij reservatie)! De toegangsprijs bedraagt 10 euro, de vriendenprijs 6 euro.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vanaf volgend academiejaar herschikt de Thomas More hogeschool haar aanbod in de Kempen. De businessopleidingen worden samengebracht op de campus in Geel. Winkel- en Retailmanagement , Events & Creatie en Medical Management Assistant (beide van Office Management), verhuizen in september naar Geel. Men verwacht dat de businessunit in Geel tijdens het volgend academiejaar  ongeveer 800 studenten zal tellen. De concentratie van de businessopleidingen in Geel levert de studenten een reeks voordelen op. Het aantal keuzepakketten in en over de trajecten heen stijgt, waardoor de studenten de inhoud van hun opleiding nog meer zelf kunnen vormgeven. Studenten van verschillende trajecten kunnen gemakkelijker samen aan grotere projecten werken en mekaar daarbij versterken.

Turnhout profileert zich als ‘Campus in beweging’ met opleidingen in Gezondheidszorg, Onderwijs en Sport. De herschikking versterkt de synergie tussen de opleidingen op beide campussen en de studenten krijgen meer keuzemogelijkheden. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
maandag, 30 januari 2017 10:55

Auto in berm aan Amocolaan

Aan de Amocolaan verloor zondag om 1u30 een bestuurder de controle over het stuur van zijn wagen. Het ongeval gebeurde aan de brug over de E313 in de Norbertijnenstraat. De auto reed de brug naar beneden, ging over de kop en belandde 5 meter lager in de berm. De bestuurder bleef ongedeerd. 

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vorig jaar daalde de inbraken en de pogingen tot in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout met 25% ten opzichte van 2015.  Vorig jaar werden 135 woninginbraken vastgesteld en daarnaast registreerde de lokale politie ook 73 pogingen tot inbraak. Dit is het laagste aantal inbraken in de afgelopen zes jaar. De grootste daling ten opzichte van 2015 werd genoteerd in Meerhout. Daar zijn het aantal inbraken gehalveerd. Per 1 000 huishoudens werden in de zone acht gezinnen geconfronteerd met een (poging) inbraak. In 94 procent van de woninginbraken ging het om het hoofdverblijf. In 35% van de gevallen bleef het bij een poging. In twee op de drie gevallen raakten de inbrekers binnen. In het tweede semester zien we dat er minder inbraken effectief lukten. In deze periode bleef het bij 37% van de geregistreerde inbraken bij een poging. In de eerste zes maanden van 2016 was dit 33%. Opvallend dit jaar zijn de sterke verschillen in slaagpercentage tussen de gemeenten. Het hoogste slaagpercentage vinden we in Geel (68%), het laagste in Meerhout (43%). Het slaagpercentage is afhankelijk van verschillende factoren: de omgeving van de woning, de beveiliging van de woning, de professionaliteit van de daders, de aangiftebereidheid van de pogingen. Net zoals de voorgaande jaren is er een piek tijdens de donkere maanden (januari – februari en oktober – november - december). In deze vijf maanden registreerde men 65% van al de inbraken. De meerderheid van de inbraken gebeurde overdag. Drie vierde van de inbraken gebeurde tussen 12 en 22 uur, met een piek tussen18 en 20 uur. Donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond waren de populairste momenten om in te breken. De inbrekers maakten voornamelijk juwelen (halskettingen, ringen, horloges, armbanden en oorbellen), cash geld en computers (laptop, …) buit. In meer dan de helft van de inbraken werd er aan de achterkant van de woning een raam of deur opengebroken.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Geelse TTC A – Eeklo A : 12 – 4

Op het eerste zicht behaalde de eerste herenploeg van tafeltennisclub Geelse TTC opnieuw een ruime overwinning. Maar er diende toch geknokt te worden voor elk punt. Eeklo beschikt immers over tafeltennissers met een “aparte” stijl. Non stop rechtdoor in de afslagen bleek het moto. Eerste slachtoffer was Kristof Van Reusel. Hij verloor zijn eerste partij met 10-12 in een bel. Alfredo Garcia liet zich niet verrassen. Hij won zelfs tweemaal vóór de pauze. Kristof Van Reusel verloor ook zijn tweede partij, net als Kristof Leysens. Hun aanvallend spel bracht niet het gewenste resultaat. Danny Gesquière bleef de meester-tacticus en zorgde ervoor dat Geelse TTC A een 5-3 voorsprong bij de pauze bijeen speelde. Eeklo geloofde echter nog in puntenwinst. Ditmaal moest Alfredo Garcia de nederlaag incasseren en de tweepuntenvoorsprong van Geelse werd gehalveerd. Het was de winst van Kristof Van Reusel die de definitieve wending bracht. Het startschot voor de zegetocht van de plaatselijke ploeg was gegeven. Danny Gesquière werd de man van de match met vier op vier. Kristof Leysens en Alfredo Garcia werden driemaal de winnaar en Kristof Van Reusel tweemaal.

Geelse TTC B – Antwerpen B : 9 – 7

In de heenronde kon geen afstand genomen worden van de Antwerpenaars en werden de punten gedeeld. Ditmaal wilde Geelse TTC B absoluut de driepuntenwinst. Concentratie alom dus, maar ook bij de bezoekers. Dezen gingen met dezelfde intentie van start. Het lukte hen. De B-ploeg kreeg een 1-4 achterstand aan de tafeltennisbroek. Enkel Ivan Camps kon immers voor een eerste winstpunt zorgen. De Gelenaars begrepen het gevaar en zowel Theo Van de Ven als Koen Bertels en opnieuw Ivan Camps dichtten de kloof Ruststand : 4 – 4. De wedstrijd bleef in evenwicht. Verloor Hans Nys ook zijn derde partij, Theo Van de Ven kon deze rechttrekken met een zege : 5 – 5. Vervolgens moest Koen Bertels de wet van de sterkste ondergaan. Ditmaal was het Ivan Camps die kon herstellen : 6 – 6. Wat er dan gebeurde is met geen pen te beschrijven. De climax van de thriller was aangebroken. Eerst won Theo Van de Ven met 11 – 9 in een bel zijn vierde wedstrijd en bracht zijn ploeg op 7 – 5 voorsprong. Dan was het de beurt aan Hans Nys. Hans kon eveneens een vijfde en beslissende set afdwingen. Daarin kwam hij 6 – 10 achter. Hij kwam echter helemaal terug tot 10 – 10. Maar zijn opponent kreeg nog tweemaal de kans om de winst naar zich toe te trekken. Het was tenslotte Hans die magistraal met 14-12 uitmaakte. Het achtste winstpunt was binnen. Geelse rook de kans en het was Koen Bertels tenslotte die voor het negende punt zorgen. Niet minder dan vier volle uren duurde de wedstrijd….

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 29 januari 2017 18:59

MU17 VC Geel zet Laakdal opzij

De meisjes U17 van VC Geel wonnen vlot van Laakdal met 3-0. Janne Van Laer en Merel Hufkens bedienden in set 1 vlot de Geelse aanvallers. In set 2 werd de winning-mood verdergezet met 25-23 winst. In set 3 sloeg Ianthe Put met 12 goede opslagen op rij een grote bres in de Laakdalse afweer. Een mooie opsteker voor de topper van volgend weekend tegen leidersploeg St-Janskring Herentals.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Prinses Greet I en Prins Rob I van carnavalsgilde De Heiknuiters ontvingen de sleutel van de stad Geel uit handen van de burgemeester. Met deze gebeurtenis schieten de carnavalsactiviteiten in Geel op gang. De Heiknuiters trokken met de sleutel naar Winkelomheide voor de viering van het prinsenbal.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

In het volleybal verloor de herenploeg van VC Geel in eigen huis van Mendo Booischot met 0-3. Setstanden waren 22/25, 22/25 en 19/25. Ook de dames verloren op het veld van Mendo Booischot met 3-0. Setstanden waren 25/23, 25/16 en 25/22

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 29 januari 2017 10:24

ASV Geel wint van Hasselt

ASV Geel won van Hasselt met 2-1. Beide Geelse doelpunten werden gescoord op strafschop. Jo Christiaens en Yannis Augustijnen zetten hun strafschop om in een doelpunt. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Crazy Monkey Studio is één van de topspelers op de Belgische gamemarkt. Sinds begin deze maand heeft het ook een vestiging in het Technologiehuis in de Cipalstraat. Eerder startte het zeven jaar geleden in Kontich. Met de vestiging in Geel wil het bedrijf de Kempense programmeurs en grafische ontwerpers dichter bij huis laten werken en meer videospelen ontwikkelen. Het team bestaat uit diverse mensen met een passie voor games, waaronder programmeurs, game developers, illustrators en 3D-animatiespecialisten. Momenteel zijn er drie mensen aan de slag in Geel. Bedoeling is om toekomstgericht het team in Geel verder te laten groeien en meer afgestudeerde studenten bij te betrekken.

 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7